zombie_666
Banned
Ona zaista nije za lagane poslove. Njen teren su klade, obaranje, dakle baš teški poslovi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam ja salaš da krčim suvo voće,orase ,bagremove seći ne bih forsirao motorku lagano bih radio s njom. Sumnjičav sam u kvalitet ovih motorki kod nas možda da kupim direktno iz Nemačke imam ko bi mi doneoOna zaista nije za lagane poslove. Njen teren su klade, obaranje, dakle baš teški poslovi.
Da li vredi u dobrom stanju polovna Stihl 056 AV Electronik 150eur?
Radoslave savetujem ti da poslusas kolege sa foruma i kupis novu testeru renomiranog proizvodjaca. Pogledaj malo akcije i uporedi cene, za iste pare kupi jacu. Svaka nova testera je dobra i sluzice te dugo ukoliko je cuvas.Imas ljude koji seku godinama sa kinezima od 100 e a i ljude koji uniste kvalitetne za par godina. Samo postuj preporuke proizvodjaca i ne brini.Dajte neku preopruku za kupovinu motorne testere i rezanje godišnje 10metara drva , neko sitnije orezivanje za kućne potrebe.
Imam ja salaš da krčim suvo voće,orase ,bagremove seći ne bih forsirao motorku lagano bih radio s njom. Sumnjičav sam u kvalitet ovih motorki kod nas možda da kupim direktno iz Nemačke imam ko bi mi doneo
Znate kako,prvo se slazem da ce ms 180 zavrsiti posao,ali ne mogu da se slozim da se sa njom obaraju gorosstasi od 1m,postoje neka pravila u obaranju stabala,kako i sa cime,ne kazem da je nemoguce,ali to je veoma opasno,pa tako i svaki ozbiljan proizvodjac preporucuje nekoliko klasa svojih masina,njihovu namenu kako kod hobista,kucevlasnika tako i kod profesionalaca.Kako ms 180 spada u ovu prvu klasu,ne treba savetovati kucevlasnika (ogrevno drvo,salas...) da uzme testeru od 2ks i obara stabla koja se obaraju profi alatom.Sto se Stihl masina tice,po meni,u obzir dolaze ms 211,230,250,naravno da ne bi uopste smetala i ms 260,sto naravno zavisi od novcanika,a ne od performansi masine.Licno sam pristalica da se uvek uzme za broj veca masina od trenutnih potreba,jer se nekako po pravilu posao kasnije prosiri.
Ja sam sekao debla od preko metar, ali mi nije jasno kako sa 018 da oboris i ispresecas to drvo sa macem od 35cm.
Steta sto nisi napravio neku sliku kada si to sekao, voleo bih videti..
Moj deda je kao omladinac seko sekirom stabla od 1m,ali nije to to i ta vremena su prosla.Treba imati svrsi shodan alat.Jasno mi je da sa tako malim macem moze da se obori stablo precnika 1m,ali da se istrupca u to ne mogu da verujem pa ne znam sta da je.Ja sa 45cm macem pa mnogo puta u sumi muku mucim dok prekinem neki trupac i manjeg precnika.
Evo, nasao sam slike od najveceg drveta koje sam ja do sada isekao u svom zivotu. Pogledajte kako moja testera sa macem od 45cm izgleda smesno pored stabla u precniku od 1m.
free image hosting
online photo sharing
Ja sam sekao debla od preko metar, ali mi nije jasno kako sa 018 da oboris i ispresecas to drvo sa macem od 35cm.
Steta sto nisi napravio neku sliku kada si to sekao, voleo bih videti..
Ne moram da razumem madjarski da bi ti rekao da je po ovoj semi NEMOGUCE oboriti stablo precnika 1m sa macem od 35cm.Moze,ali vadjenjem velikog ivera tako da u njega stane ceo motor,pa nekako i da se obori,ali ne vidim nacin kako dalje rezati na trupce,ali necu u dalju raspravu,svako dobro.Sliku nemam, ali sema je jasna:
http://ezermester.hu/articles/images/2006/11/favagas2.jpg
http://ezermester.hu/cikk-636/A_lancfuresz_hasznalata