MarkoSreta
Član
Hvala,znam da je slabija od 61..ali za moje potrebe je sasvim dovoljna...izgorela prvi rezervoar u leru i blagom gasu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prosle nedelje sam kupio polovnu ocuvanu testeru Stihl MS 180. Probao sam kako radi par rezervoara ... u nekim tankim drvima...ZADOVOLJAN SAM. Zanima me kakva su vasa iskustva sa takvim "testericama" na sta bi trebao najvise da obratim paznju i koji nacin upotrebe je za nju najbolji?
Imam problem sa Husqvarnom 365. Pocela na od prilike pola rezervoara da se gasi podpuno isto kao kada ostane bez goriva (dobije blago turazu i ugasi se) i onda naravno nece da upali, odvrnem rezervoar zavrnem i onda uz pomoc sauha upali, tacnije tada moram da je palim kao da je hladna.... I kada nastavi seci sa njom startno davanje gasao nako malo "secne" pa nastavi i posle kraceg rada pocne ozbiljnije tako da seca pri davanju gasa... Sta tu moze najpre da me zeza???
To mi je isto rekao jedan cuveni majsor u mom kraju... Ali kako bi ja mogao da resim taj odusak na rezervoaru? Jel se taj odisak nalazi na cepu rezervoara ili negde drugde ...?Mozda odisak na rezervaru...
Neverujem da je semering naradilici jer on kada ode testera bi trebala da ima bas jaku turazu(koliko je meni poznato) a ja na ovoj huskvarnoj imam podpuno iste simptome kao kad nestane gorivo u rezervoaru, izgubi gas odjedanput dva tri puta "strecne" i ugasi se ... Sta bi tu NAJPRE moglo biti meni je sumnjivo dovodno crevo...Gde ga mogu najpovoljnije kupiti sta mi bude trebalo za husqvarnu 365 ? Tada bi eventualno pogledao i gibljivo usisno crevo (prirubnicu) od karburatora do cilindra... Ako je zacepljen odusak kako se to resava odnosno popravlja...?
Radio sam sa Villager testerom prvi put u sumi, doduse obarao neko bagrenje koje nije debelo i dobro se pokazala. Ono sto je zanimljivo, a sto mi je komsija sugerisao, jer sam pocetnik, da je lanac tup. Ja sam se zacudio jer je nov, dobijen uz testeru, ali sam ga ipak odneo u Kraljevo na ostrenje ( 150 din) i pokazalo se da je stvarno tup. Drugi dan je stvarno bilo lakse raditi...
Imam jedno pitanje... Zanima me da li iz motorne testere, a pitanje se moze prosiriti i na kosacicu za travu treba vaditi ulje i benzin preko zime ili ne? Za gorivo verujem da treba, jer ce svakako da bude neupotrebljivo, ali me zanima za ulje za lanac kod testere i za ulje za motornu kosacicu jer kod nje ne pravim mesavinu... Hvala vam unapred