Motorne testere

sad sam bio kod prijatelja ima husdvarnu 372 xp,kakva zvjerka od masine,a laksa 1 kg od moje a jaca duplo,bar se mene tako cini.Koja sthil ima u rangu husdvarne 365 a da je dobra.sta mislite o 361

Poslednja izmena:
Ta 361 je u rangu H 365,imaju je dvojica mojih poznanika i dosta rade sa njima i nemaju zamerki na testeru.Jedino sto je H 365 udobnija za rad i kazu da je manji potrosac.Ja razmisljam da prodam MS 290 i da kupim H 372 XP.

Ta 361 je u rangu H 365,imaju je dvojica mojih poznanika i dosta rade sa njima i nemaju zamerki na testeru.Jedino sto je H 365 udobnija za rad i kazu da je manji potrosac.Ja razmisljam da prodam MS 290 i da kupim H 372 XP.

ma problem je sto sthil mogu da uzmem na rate a husdvarnu nemogu,pa sad razmisljam izmedju 260 i 361 jer razlika mi je 4e mjesecno,ako vi mislite da ima neka bolja a da nij teza od 361 recite.svaki predlog i iskustvo je dragocjeno,dosta ljudi mi se zalilo na 29

Juce sam radio sa 290 i mogu vam reci da je lep potrosac,ako vec biras uzmi 260,iz nekoliko razloga

Juce sam radio sa 290 i mogu vam reci da je lep potrosac,ako vec biras uzmi 260,iz nekoliko razloga
koji su glavni,jer vidim da je ova jaca i teza,ali me interesuje zasto 260,netreba mi jaca od ove husdvarne 61,e da pitao me komsija da vas pitam sega kad joj doda naglo gas zagusi se pa tek primi gas

Stihl 026 je idealna testera za friziranje. Ja sam svojevremeno mojoj modifikovao usis i izduv, digao kompresiju na 180psi, sredio auspuh, podesio karburator, namestio lancanik od 8 zuba i sada je to testera snage skoro kao i 036.
Koristim je sa macevima od 28 i 33.5 zuba. Pojacao sam i uljnu pumpu, jer tako brza testera trazi i jace podmazivanje. Sada trosi tacno jednako gorivo i ulje(ne ostaje trecina ulja kada se isprazni gorivo).
U drvetu do 30cm brze reze od 036/044/064. Obavezno izmami osmeh kad pocne da se okresuje sa njom.
Bez problema sluzi vec 7-8 godina, i ja ne vidim alternativu toj testeri u klasi tezine do 4.5kg.

da li husdvarna 61 ima odusak od ulja,jer kad upalim testeru treba joj 1 minut da dajem gas da bi pocela da baca ulje i to na ler,i kad pocne da baca to je bas ogromno,ali cim pocnem da kidam drvo,prestane da baca i treba da drzim na ler ponovo oko 1 min da pocne da baca,ovo provjeravam drzeci mac jedno 15cm od drveta

Imas da pojacas protok na pumpi srafcigerom. na ovaj crni srafic na slici
54041.jpg

Ma ajde kod njega stara motorka pa nije ni cudo,a moja skoro nova MS 290 pa ne moze da podmaze lanac kad secem debela drva.Odvrnuo sam sraf maksimalno i dzabe.Cim secem debela drva i ide pun mac u drvo on dobije braon boju,tacno ne podmazuje,pa onda isturiram na prazno pa udri ponovo.Bem ti i testeru i njenog konstruktora sto ju tako izmisli.

Promeni crevo za ulje. Isti sam problem imao dok crevo nisam promenio. i kada smo skinuli moje, pomislio sam kako je dobro i kako nije do toga, al posle toga, sada lepo baca.

Imas da pojacas protok na pumpi srafcigerom. na ovaj crni srafic na slici
54041.jpg
zznam da ima,pojacao sam,ali mi je pojedeno ovo dje pokazuje na koji je broj,pa neznam kad je na vece kad je zupcanik pumpe blizi ovom sarafu za stelovanje ili kontra,ja sam skidao ovaj crni saraf ima jedno veliko udubljenje i pored ravan dio e sad koji je za vece a koji je za manje,ja sam po mome stavio na 3,i ona kad baca to je kao ludo ali u drvo nece,ja je upalim i dadem gas nedje do polovine i drzim tako 30 sec,i ona pocne da baca i to je poplava,vas mac u ulje i prosiplje ga svuda,i pocnem da segam jedno 5 min,drvo od 20 do 40 cm precnika,i posle toga probam na trupac bacali ulje ono nista,i drzim tako 30sec,izbaci malo ulja i piljevinu ali vrlo malo.inace pumpa kod nas 60e.http://www.kupujemprodajem.com/Taho...laserski-15628265-oglas.htm?filter_id=5303120 bili ovaj aparat mogao stelovati karburator.ja rijesio da poravljam sam pa dok naucim,nastelovao sam karburator kako je ovdje opisano nekoliko puta,znaci nasteluje prvo L i sega prima gas dobro,onda nastelujem H ,i posle stisnem gas i ona se malo zagusi pa primi gas,isti problem kao kod komsije.i jos jedno pitanje citam sad,za mijesanje benzina koristim ulje husdvarno u boce od 1l sa onom malom bocicom na vrhu,i na nju pise da se siplje bocica na 5l benzina, i ja sam tako sipao,sto dodje 2%,a u prospekt za husdvarnu 61 pise da treba sipati 4%,pa neznam da li treba da povecam na 4% ili da je ovako u redu.treba mi najmanji i najveci broj obrtaja da bih nastelovao karburator,nepise u prospekt

Poslednja izmena:
Znaci li to da onaj koji nije mekan treba da nosi ceo zivot dzak cementa na ledjima? Pa ne znaci, Glavna mana tih starijih testera je tezina i naravno delovi. To je sustina mog posta, a ne dali imam ledja ili ne. Sa 180 i 100kg ih sigurno imam da nosim po jednu ovakvu u svakoj ruci ali to nije poenta. Ledja se cuvaju dok ih imas a kad puknu nema vise sta da sacuvas:ppozdrav:

jbg ti sa 180 kg možeš ceo banseg da nosaš tamo-vamo :haha: :ppozdrav:

Pozdrav svima.U planu mi je kupovina motone testere,za povremeno koriscenje oko kuce,za rezidbu drva za ogrev,mozda pomalo i usluzno.Bio sam danas u prodavnici i momci predlazu MS180.Moze li neki savet i iskustvo u koriscenju pre nego pazarim istu.Naravno i MS260 bi mi legla samo tako.Hvala!

Ako ces raditi za ogrev, a plus povremeno nesto usluzno, ja ti ne bih preporucio MS180. Trebalo bi onda neku malo ozbiljniju testeru da uzmes.
Napisi koliko metara drva otprilike iseces i koja je debljina.

Nazad
Vrh