Motorne testere

Postoji , i još napisao da košta u radnji 45.000. Samo nije izgleda pogledao u radnji kako izgleda MS230

ja sam jednom zamal ouzeo ovu kinesku motorku, mislio stihl pa udario da licitiram, odma posle nadjem da to kinezi kopiraju i srecom me pregnali drugi sa cenom :haha:

Posto vidim da se svi plase kineza aj reko da se pohvalim za najnoviju nabavku :)
Stigla prinova, "stihl 4500", da odmeni vremesnu husqarnu 61FF :)
Da preduhitrim prigovore i kritike - placena je 3500din i radila je kao sat zadnjih 10 dana tako da je se otplatila vec visestruko :)
1453321_234481660044669_2004494164_n.jpg
537931_234482150044620_156078263_n.jpg

pozdrav,evo i mene posle duze vremena,imam i ja husdvarnu 61 ff,staru ali dobru radi kao luda,ali imam jedan problem,prvi put upali odmah i radi sve normalno dok istrosi gorivo,i kad uspes drugo gorivo pocne da prekida i posle nekog vremena se ugasi i nema sanse da oce da upali,skinem svjecicu i nedolazi gorivo,znaci dobije prekid goriva,skinem crijevo koje ide iz rezervoara na karburator i nema na njega goriva,dunem u njega i pocne da curi,posle nekog vremena upali i radi normalno,filter od goriva sam stavio novi i filter vazduha ocistio i ista stvar,do cega moze biti,i je li problem zamijeniti membrane.e da ako je nepustis da potrosi citavo gorivo nego dosipas na polovinu rijetko kad se desi da napravi problem

Ma moze i kineska solidno da posluzi.Imaju komsije neke Keno 5200 vec godinama i sljakaju bez problema.
Jel bi mogo malo da poslikas tu tvoju prikolicu i napises kako i od kojih cevi-profila je pravljena?Mozes da postavis u temi "SUMARSTVO".

Juce malo trupcao drva sa mojom MS 290.Vec neko vreme bolje radi i nema vise onog "prduckanja" na visim obrtajima i pada snage na visim obrtajima.I dalje nije bas kao sto bi trebalo,bar mi se cini,ali je dosta bolje.Posto se ne razumem u stelovanja nista nisam hteo da cackam.Jedino sto sam pojacao mesavinu na 2,5% i sipao onaj evropski benzin,sipao u kola pa uzeo i za testere.Dal je do toga ili joj tako doslo ne znam ni sam.

@veliki problem ti je 99% sa membranom, ja sam nedavno imao isti problem i samo sam je zamenio i to je bila cela muka. Samo je odnesi u neki servis, kod mene u Aleksincu ti je 850din ruka i deo a ako si majstoricav i sam bi da menjas i ako ti treba uputstvo javi se u pp
@Aca Opel testeru sam iz zaje*ancije kupio. Jedan rom mi prisao za sto u kafani nedavno kad bio vasar i prvo trazio 200 evropejca. Nudio sam mu 30 i pristao ali nisam imao kod mene i dam mu ja lepo 3500din. Motorka extra radi, evo vec 14-15 dana ganja kao luda, otima se iz ruku. A sto se tice prikolice, platforma je radjena od 80x50x3 cevi, kutije za tockove su 30x50x3, ruda je 80x160x7 a ove dve kao sasija su 60x120x4. Glavcine su od rudnickih vagona sa navarenim plocevinama 25mm, osovina je 70x70x12 uvarena u "U" profil zajedno sa osovinama od glavcina. Tockovi su 11.00 R20 sa 16 platna. Izbacicu sutra slike u temi sumarstvo samo da nadjem neke sto imam dok su radovi bili u toku. Ako planiras da pravis takvu mogu da ti posaljem kompletan nacrt i spisak materijala.

Imam novu STIHL 029 I imam problem sa podmazivanjem lanca. Nece uopste da izlazi ulje? Dali je neko imao slicnih poblema. Testera je pod garancijom, pa ako je neka sitnica da je ne nosim serviseru.

@Janosh ne znam kako je kod stihl-ova ali kod mene obicno vrisne puz za pogon i to je 10-ak min posla da se zameni ili pa cela pumpa sto je malo veci posao ali cim ti je u garanciji - nosi je u servis da ne bi imao posle problema sa garancijom

Imam villager testeru 3ks vec 7 godina. Do sada je perfektno radila, a u poslednje vreme imam problem sa uljnom pumpom. Kada sipam ulje u rezeorvar ono curi bilo da je testera upaljena ili ne. Lanac se perfektno podmazuje dok ulje ne iscuri, a to se brzo desava. Stelovanje pumpe sam probao, ali ne pomaze. Pumpu nisam skidao pa me zanima da li se moze ona uraditi ili mora nova i koja bi bila njena cena?

istu imam testeru. kod mene je iskocila neka kuglica ili stift neznam tacno sta na uljnoj pumpi. uvrnuo sam neki mali sraf i dosad je radila ali sad me vec zeza dosta jer tesko povuce ulje u startu. dosla do kraja ali radi vec 7god na preradjeno ulje tako da nije ni cudo. i kod mene je tako curila isto samo sto ulje nije islo dovoljno na lanac.moguce je pre po meni da je rezervoar ili crevo napuklo kod tebe negde. jel ako ti ulje ide na lanac koliko treba pumpa je verovatno dobra. jedino ako se vijak za stelovanje protoka nije razglodao. pumpa ti je kad skines kvacilo i onaj plasticni deklic iza njega. raspitacu se u petak posto je jer cu je morati promenuti

Pozdrav ekipo.Imam pitanje za vas u vezi 230-ice,Hladna nemoze da upali,stalno presisa(mora se izvrnuti svecica i na prazno kurblati jedno 30 puta da izbaci visak benzina i tek onda sastavi),a kad sastavi onda radi ceo dan,a sutra opet ista prica...sta bi to moglo biti?

Poslednja izmena:
vrlo lako moze biti da je kompresija losa pa hladna presisava.ili svecica nebaca varnicu gde treba. kad upali i posle sve normalno radi i pali neznam sta drugo. sa jednom 0.38 sam imao problem slican ali kad se zagreje neces upaliti da je neznam sta radis. crevo za odusku rezervoara bilo zapuseno .ima mali vijak u njemu koji sprecava gorivoo da izadje a kroz navoj dovoljno vazduha za odusku. ali fina piljevina zatvorila i problem bio da sam se raspametio jer je pravilo od buckanja pritisak u sistemu i previse goriva dobijala

Nazad
Vrh