Motorne testere

054
054.jpg

056
056.jpg

Pozdrav.
Iscitao sam sve o ovoj temi, meni je vasa diskusija vema korisna.
Od ovih spravica imam: Dolmar 112 radi al je u penziji fatazija od masine, Husq. 365 stara godinu brutalna masin za sada O.K. i Husq. 346xpg.nova nekoriscena. prodaje se, visak.
Ne trosimo drva puno godisnje 4-5 metara tako da nism posebno iskusan.
Pre ovih Husq. kupio sam novu MS 230 koja je iz prodavnice otisla u servis, brzo je prodata:osmeh:
I na kraju uzeh i viliager vgs 20 za naj crnje rdove, ekseri i ostalo,potrosila jedan lanac i ona je O.K.

pitanje za izkusnije!

kao iz bajke , zove mene prjatej i kaze ima nesto da mi pokaze! Odemo kod jedne babe stara 84 god. ima stihl 038 electric start ili tako nesto ima jos i kutiju od masine, kupila muzu za rodjendan pre vise od 20 god, kao nov original lanac jos na njemu, pali kao mina . trazi gospodja 500 eura.......

dali vredi?

Ja posedujem Stihl 056 Super. Testera je mocna 6.1KS, ali teska 12kg. Jako je komplikovana za odrzavanje, da bi se crevo goriva promenilo mora se rezervoar otvarati itd.. Bas sam juce odlucio da zamenim filter goriva, crevo goriva i crevo impulsa posto je kupljena 87-88 a od tada nista od toga nije dirano.

Pozdrav za sve forumase,posto sam novi ovde,hteo bi da mi neko pomogne oko problema koji imam sa svojom motornom testerom,naime radi se o testeri dolmar ps-400,kupio sam je novu pre par godina i vrlo malo radi sa njom,sebi za kucne potrebe,ali sada imam problem,kada je hladna upali kao mina i radi dobro sve dok je ne ugasim a posle toga ni da se javi,struju ima na svecici ali da upali ni pojma,da bih je upalio moram kanuti koju kap goriva na svecicu i tek tako upali posle par potezanja kanapom,jako me nervira,pomoc ako neko razume problem,hvala!

definitivno je dovod goriva,kreni od pocetka (filter goriva u rezervoaru,creva i na kraju karburator).Ako je filter cist,a creva cela,onda skini karb.dobro ga izduvaj (kompresorom) pa probaj.Ako je isto,onda izmenjaj membrane na karburatoru

ne razumem,naravno da sam samo komentarisao fotke,ali buduci da imam i stihl i husqvarnu (dve testere,dve mot.kose) moj glas ide svedjanima,jer poslednjih par gadina su ispred stihl-a,tako da ne shvatam da " sva sreca pa nema bas toliko naivnog sveta da se prevari sa reklamom."ko je to uzeo husqvarnin proizvod pa se zajebao?

Nazad
Vrh