Motorne pumpe za vodu

Pozdrav kolege.U pitanju vakum pumpa villager wp35 benzin.Kupljena 2015 ali radila svega 10ak puta bez problema.Proslu godinu nije ni paljena...nije bilo potrebe.Evo sad htedoh da zalivam,upalih je sa sauhom,gas srednji...radila nekih 15-20 min i htedoh da iskljucim sauh kad ono hoce da se ugasi tj. i ugasila se...pritom crni dim primetim...jedva je upalih,opet radila neko vreme pod sauhom i srednjim gasom i opet pokusah da ugasim sauh,opet zadrhta i opet se ugasi sa crnim dimom,pritom se culo kao da je puklo nesto...i nisam mogao vise da je upalim.Ostavih je u povratku kod majstora...malopre zove,kaze karburator...talog,
vodu li spomenu jbm li ga itd itd.Pa dal je moguce da je vec karburator...nije radila 10 puta posteno!?Dal je moguce da kada sam sipao vodu u nju pa mi je prskalo malo,da je to bio problem!?
 
I jos jedna stvar...benzin je bio stojao u rezervoaru preko zime,vise od pola rezervoara,nisam ga menjao...a dodao sam malo i svezeg benzina pre paljenja,ali ne nesto mnogo...
 
zelim da postavim kap sistem u mom vocnjaku, za pocetak bi to bilo 4 reda po nekih 60,70m, znaci mozda neke ukupne duzine 250-300m
interesujeme koji precnik okitena bi radio posao, koje kapaljke uzeti.. odgovaralo bi mi 3-4l na sat vremena.
sto se tice kapaciteta, navodnjavao bih dva po dva reda odvojeno...
posedujem dve tomosove benzinske pumpe i jedan severov hidrofor..
 
Pozdrav drugovi . Imam tomos smp 701 / 40 radila je odlično za moje potrebe, e ovo ljeto je otišla čaura i semering je 2 puta mjenjan. Sad opet neće da vuče vodu , tj. povuče a onda posle par minuta izgubi vodu. Majstori kažu da moram kućište ,deklo i ko zna šta još da promjenim ... imam tri rastavljena u djelovima a nijedan što se tiče mog problema ne odgovara na taj model , jel to moguće ?
 
Ima li ko iskustva sa pumpama iz Raške tačnije pumpe benzinske 2 i 3 cola.Meni treba za kpk da teram nekih 4000 m
 
Zet je uzimao i nije se proslavio. Mislim da su oko 100e. Nije izdrzala ni par dana da radi. Posle je kupio neku plavu (ford ili hjundai pise na njoj), platio je oko 200 i nesto e, i evo vec dve sezone je izdrzala.
 
Ja je ne bih uzeo. Pre 2 ili 3 godine sam uzeo Loncin pumpu, placena oko 250 e i zadovoljan sam sa njom jer sam je terorisao po 20 sati zalivanja u cugu i izdrzala je.
 
Moja kineska honda odradila posao tri sezone,još uvek je ispravna...kad zariba kupim ponovo za 100e i idemo dalje😀
 
Ajd ti sad budi pametan...
Ni ja nisam zadovoljan. Jako trese, čep od rezervoara se raspao, čep od vode proklizao, šrafovi od turbine se odvrnuli i posle dva meseca patnje i majstora zaboravio sam na ulje i normalno zaribala.

Znate li Vi:

Arbeit macht frei [изговор на српскоме језику: „Арбајт махт фрај”; [] ( слушај)] је немачки израз који у преводу значи „рад ослобађа“. Израз је постао познат у Другом светском рату, јер је био исписан на улазима нацистичких концентрационих логора.
 
LP .
Ima li tko iskustva s pumpom kardanskom feralit žalac slovenska vtv12.
Neće da povuče vodu....ja rastavio ali izgleda otisli dihtunzi unutra....neko je to već prije mene jebaniso.
Gdje mogu kupiti te dijelove nove....nemogu da nađem.
 
Delova za nju nema, fabrika je promenila vlasnika i sada vise ne radi opremu za navodnjavanje.Sto se tice dihtunga, tu imas azbestnu pletenicu koja se menja i to je to.Dihtung iza, na deklu pumpe je papirni i on je prilicno dugotrajan ako se ne pocepa. Da li si pokusao da nalijes vodu u nju, pa da povuces?
 
Ne može vuci vodu probao sam je na sve načine......
Za tu pletenicu nikad čuo neznam šta bi pitao trgovca kad nazovem...evo još slika...
 
Nazad
Vrh