Motokultivatori - opšta tema

Evo kako stoje šipke birača po difoltu:

c53e27b92164d5845f90b849ca019204.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Hvala Mirosti i Sapatnik, namestio sam sipke kao gore na slici i ubacio sam gornji birac u srednji taj najsiri deo(valjda tu ide?). iii opet nevalja na mestu rikverca i 3e imam kao prvu onako redukovano je dosta a na mestu druge je izbacen u leru, rikverca nema.
Sutra probam ubaciti gornji birac u levi sipku menjaca tu gde je mali utor zatvoren na slici. Gornji birac stavljam po uzduznom pravcu mtk .
Imam i otezzavajucu okolnost sto je sredina ona sa onakom prve brzine na ploci sa prorezima kompletna odsecena fleksom mislim strucnjaci sta reci ako se bas naljutim i to cu poruciti a ne da za dva dana kaze neko evo skljao se menjac nisi dobro ustekao nesto.

Iako je ovaj menjač deklarisan da ima tri brzine napred i jednu unazad, on ostvaruje četiri brzine napred i dvije nazad.
Vrati se u temi desetak godina unazad, objašnjavao sam detaljno ovaj menjač kao i problematiku sinhronizatora za pogon prikolice.
Ako ne uspeš, moram se podsetiti i daću ti tačno uputstvo kako da uklopiš, ali koliko je meni poznato, trebalo bi onako kako sam ti gore postavio.
Proveri još jednom dali ti je sve u redu u malom menjaču (ovom aluminijumskom) a posle i u glavnom.
Ako je sve sklopljeno kako treba u tim menjačima, nema tu mnogo mudrolije oko ubadanja birača.

Mislim da sam nasao problem, posto je centralna sipka bila izvadjena ja sam to sklopio bez vadjenja bocne sipke ali sad kuglice zabrave centralnu sipku u losoj poziciji i to mislim desna za 3 brzinu. Tj. mislim da kad birac gura desnu sipku ka trecoj brzini treba da gurne i centralnu ka napred ali nemoze i neuzubi centralni zupcanik pa vrti na prazno. motor je skinut pa mogu da vrtim spojnicku da proverim.
Sutra na sto da rasturim to opet

Te kuglice i blokirači su ti krucijalne šti bi rekli..
Taj mali menjač mora da se pažljivo sklopi inače neće da valja. Kakav ti je zupčanik od rikverca i prve? Obično se obavezno menja kada je u toj fazi.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
9e7dd69c41f64946f168e03dacaa31b9.jpg
91b437f55d07a5c1858412382310a978.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh