geza
Član
taj tvoj 506 nema uljanu kariku to je dvotakni motor . zato treba mesavina inace tvoj kvar po meni je u karburatoru . nekad sam imao isto takav sad imam 507 on ima cetvorotaktni lombardinijev motorgordansim je napisao(la):Купио сам полован мотокулт. ИМТ 506 sx. 2000.-то је годиште, није баш адекватно одржаван, али је добар. На улазу сајле гаса у карбуратор не постоји она крива цевчица, већ је нешто импровизовано, тако да се не може добро уштеловати лер, јер туда вероватно увлачи ваздух.То и није страшно, али ово јесте: радио сам њим 10-ак минута и онда је сам дигао гас до даске.Пробао сам на прекидач, није хтео да угаси, чак сам скинуо кабл са свећице али и даље је радио пуним гасоми тако 20-ак секунди док нисам додао још гаса па се угасио. Људи зна ли ико какав ми је то гремлин ушао у мотор?
_________________________________________________Post je spojen: [time]1242639714[/time]_________________________________________________
taj motor je odjednom dobio puno goriva a kompresija ti je jako velika (mozda su strugali glavu da smanje kompresioni prostor ) i onda on radi bez varnice