S
slovak
Guest

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prvo zemljače nisam baš siguran da ti je citat tačan.Ja imam orginalnog labina i kod mene u karakteristikama piše 8Ks tako da ni meni nije jasno šta je prava istina ali jedno je sigurno jaka mrcina.Što se tiče cene tako je otprilike i kod nasNešto skuplji ali sada je kod nas samo problem što delove radi ko stigne tako da je to sada bruka.Do pre neku godinu zupčanici menjača su bili crni i nosio sam na proveru tvrdoće oni su termički obrađivani.Još uvek imam među zupčanik brzina koji mi stoji 3-4 godine napolju nije koroziro.A ovaj sad kupiš i samo ostavi napolju da padne rosa to zarđa.Radi mala privreda od sirovog čelika.Taki delovi su čak opasni lako pucaju zupci a samo jedan je dovoljan da u padne između polusovina i trkača i da te otera sa puta.Govorim o labinu jer on ima trkače.Ja nekad za deo čekam i po mesec dana dabi mi neko doneo iz italije orginalan neću kod nas da uzmem.A gde si stavio sliku ostavi link!jedan Labin-progres sa motorom od 14 Ks
A onda u redu.Što se tiče 10 to je isti motor kso 9 samo su im ugradili veći klip i time pojačali snagu ali čuo sam mnogo slučajeva žale se da puca klipnjača a u tom slučaju najpre probije blok.Tebe ne zanima menjač ali ću ti reći i ovo menjači su im loši kod njih je mokra lamela motor i menjač su otvoreni koriste isto ulje ali kažu da svaki 50 časova rada propišaju ulje na sve strane.Moja preporuka bolje 9 nije to neka razlika u snazi ali što se tiče motora isti su samo su im ugradili veći klip,mislim da je 100mm ali najčešće srada ili klipnjača ili radilica na sredini ne može da izdrži.brundalo je napisao(la):@Jaguar pa i ja hocu stavit dizelasa ali od 10 KS![]()
![]()
![]()
Ljudi šta vam je ja ga palim 20 godina bez problema a taj što ti uzimaš je 100% isti motor LDA 450 (proveri) A sada sam već pri kraju poslova imam delove samo da ugradim palenje pa ću vam poslati sliku kako to izgleda uradio sam tri ovog leta.A ako nećeš da čekaš možeš i sam uz pomoć nekog majstora.Treba ti Anaser od renoa 4 i prsten skineš isto sa njegovog zamajca skineš svoj zamajac i odneseš kod strugara da ti sa zadnje strane zamajca od kraja prema napred skine zamajac na veličinu prstena e onda ti treba ako nisi majstor neko da ti tačno razmeri na limu prema anaseru gde treba da probuši lim za ugradnju anasera.dabi njegov zupčanik lepo uskako i zupčio u drugi kad se to uradi ubuše se rupe za anaser i onda se napravi od pločevine deblj.5mm prsten da bude spoljni prečnik 20 mm širi od ukopane rupe i na njemu se takodje probuše rupe kao na limu.Onda sve skupa sa anaserom zavrneš na lim vratiš sve na svoje mesto kupiš jedan akumulator ne veći od 45A i najbolje negde na ručicama navariš jednu pločicu gde bi mogo postaviti jedan taster i za palenje i neku kontakt bravicu dati nebi neko iz neznanja stisnuo dugme i to ti je to.Palio sam ga na -23C bez izvlačenja sauh ručice.Ostaje ti problem kako puniti akumulator?Možeš da ga skidaš svremena na vreme pa da napuniš ili ako ti nije velika investicija da kupiš ima za njih altenator koji se ugradjuje u rupu na zadnjoj strani zamajca i ja ti pošaljem šemu kako da odradiš sve ostalo.A proveri na tom novom motoru dali slučajno nisu sami ugradili.Ako ti treba detaljnije upustvo za ugrađivanje palenja javi mi se na mail.brundalo je napisao(la):@ Tar a ne mora se bas sve kupit moze se nesto i doma napravit he he. A vidin da ovdi na forumu ima ljudi koji se razumiju u to pa ce valjda pomoc![]()