Motokultivatori - opšta tema

Preporučeno je 10W30
Može i 15W40
Parkiraj na ravnome, otvori čep, koji je istovremeno i merač, i sipaj do vrha....
To je maksimum...
Ide oko 0.5-0.6 litara....

Poz kolege, da li je neko otvarao kipor 186f i koliko genetalno traju ti motori? Kod mene je treca ili cetvrta godina, bas dosta radim sa njim i vidim dimusa pogotovu kad ga pistim da radi na leru jedno vreme pa dodam gas tu bas zadimi. I kad ne hladan polako lagano mogu da povucem kanap paljenja bez rasteretnog ventila. Cujem da pusta vazd oko klipa. E sad sve ovo pisem iz razloga da li da diram motor ili da ga pustim tako pa dok traje. Inace ima propisno snage.

Вук, била су два у селу кипора. Један је према речима власника иначе и сам мајстор рекао кад је потрошио ~50 литара нафте кренули су проблеми. 2-3 пута мењан дихтунг на глави мотора. На крају је морао ићи цео мотор на машинску обраду. Овај други је брже боље продан и нису рекли шта је био разлог продаје.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

На којој је машини? Ови су били на малом лабину. Оба су пре имали бензиске моторе, користили их за фрезирање. Мада је један возао са приколицом по селу и има снаге да повуче али је био баш спор.

Kod mene je 509, radi 90% freziranje celo prolece a sad u jesen orem male baste gde ne moze traktor.

Zdravo, imam IMT 506 i naravno neće da pali, u pitanju je struja, sad me zanima da li je bobina, platinsko dugme ili kondenzator. Ne baca varnicu ali kad se drži žica rukom malo drmne struja? Hvala svima na pomoći

Пробај да ли баца варницу на каблу али без свећице. Наслони кабл 4-5 мм од метала. Ако не баца онда је 90% бобина пробила. Ако купујеш бобину немој кинеске него тражи тајванске.

Замени свећицу. Да ли има капу за свећицу или гола жица на свећицу? Може бити проблем и у капи. Или је свећица цркла.

Ljudi jel je neko preradjivao onu ručicu kvačila kod Honde f600?
Malo je nezgodna za rukovanje u plastenicima? I da li je neko podizao rucke pošto su mi baš niske?
Inače sam zadnjih par dana mnogo kultivirao sa njom i malo je reći da sam zadovoljan. Mali potrošač, lagana ko švalerka ali oštra kao tašta.
Pokosio sam jedno 5ari sa njom i tu ide lepo ali ne planiram sa njom toliko da kosim.
Vučna freza pravi prašinu od zemlje u plastenika

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Одаљи кабл 1 цм од метала и пали. Види да ли баца варницу и да ли је испрекидана варница.

Milos.jovic rucke tj volan ima 6 polozaja podesavanja.odvrni one srafove na spoju crvenog nosaca i volana i prebaci
rucica kvacila je nezgodna ali veruj naviknuces se...sa njom krenes sve ostalo sa blokadama...sa blokadama mozes i stati..

Nikola26
bobina ide za crno paljenje...bobinu trazis WatYong ili TEC ostalo su smece..platine i kondenzator takodje za crno trazis original iskra..
ili ako te ne mrzi skini paljenje i donesi do Sonte da proverimo bobinu na aparatu

Nazad
Vrh