Kalaba91
Član
Ja imam Agria 2100 baby i ista je kao imt 504, imt je radio po njihovoj licenci. Platio sam je polovnu oko 800KM al' je nepoderiva , 3brzine, u prasinu pretvara zemlju... 2taktni je motor. A vidim da je ta ista kao ova moja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
hvala...vazi li to i za kosenje ?Po meni uvek je bolje sa manjim tockovima jer je sporija i motor nestoji usprseno a frezuje bolje
Za kosenje treba probati jer ako je dosta razlika u visini zbog guma moze se desiti da rezni uredjaj stoji usprsito pa neradi kako treba. Manjim tockovima se dobije mozda manja brzina ali u slucaju da je brzina u kosenje prevelika pa trba fakticki trcati. Ako je i presporo nevalja jer nema odgovarajucu brzinu da se trava svlaci sa kose nego se hoce kamarati na njoj. Brzina sa 2/3 gasa bi bila potrebna kao nekom normalnom hodu od 3-4 km/cas otprilike.hvala...vazi li to i za kosenje ?
Kakvi su ovi MAB motokultivatori? Vidim novi se prodaju po poprilicno povoljnim cijenama. Kao talijanski ali hajd znaj dal prodaju muda pod bubrege?
hvala najlepse...Za kosenje treba probati jer ako je dosta razlika u visini zbog guma moze se desiti da rezni uredjaj stoji usprsito pa neradi kako treba. Manjim tockovima se dobije mozda manja brzina ali u slucaju da je brzina u kosenje prevelika pa trba fakticki trcati. Ako je i presporo nevalja jer nema odgovarajucu brzinu da se trava svlaci sa kose nego se hoce kamarati na njoj. Brzina sa 2/3 gasa bi bila potrebna kao nekom normalnom hodu od 3-4 km/cas otprilike.
Ugradjivani su i UMO 06 i 08 motori u tu seriju a reduktor vrati kako je bio zato sto ima veze sa kvacilom preko remena. drugaciji polozaj remena dodje i duzina pa ce biti problema. podmazivanja ce biti nebrini jer veliki je broj obrtaja i nikad skoro reduktor nije crkao nego motor.Ako ima ulja dovoljno samo nece biti problema ali mozes zbog kvacila imati ili da nece odvajati ili da nece imati dovoljnu vucuvica022: Motor je tomos umo 6. Te male honde (mio standard) su rađene sa tomosovim motorima. Bar ova Mio 350 jeste. Tu je honda mjenjač, a tomos motori. Negdje pročitah da su ti motri korišćeni za mješalice za beton.
Znači taj reduktor je uz taj tomos umo 6 motor. Pretpostavljam da je neka logika i da stoji upravno. E sad je pitanje što su ga u Osijeku (mislim da je tu bila fabrika Mio standar) fabrički postavljali horizontalno (reduktor).
Prvo ću probati ovako da ne diram reduktor jer mi je inače kaiš dotrajao i njega sam zamijenio (kraćim). Jedino što nisam mogao vratiti zbog rasporeda rupa onaj držač koji pomaže zaustavljanju kaiša. Mislio sam da može i bez njega ali izgleda da ne može. Jer kad pritisnem kvačilo kaiš nastavlja polako da se vrti. Ako uspijem da vratim taj lim (držač) na kome ću probušiti nove rupe da bih ga pričvrstio onda reduktor ne bih dirao. Jer sam već kupio taj novi (kraći) kaiš koji sad po dužini odgovara ovom položaju reduktora. A ako iz nekog razloga to ne uspijem onda ću morati vratiti reduktor u horizontalni položaj.Ako ima ulja dovoljno samo nece biti problema ali mozes zbog kvacila imati ili da nece odvajati ili da nece imati dovoljnu vucu
Jesi imao problema sa naglom turazom. Meni se desava dok se zagrije da naglo dobije turazu i ugasi se. Jedni kazu da su semerinzi radilice u pitanju (uvlaci vazduh). Dok drugi kazu da je karburator. Bingov je karburator tako da ostaju semerinzi.Imam motokultivator IMT 506 S. Ja sam prezadovoljan radom i kvalitetom te masine. Nijedan kvar od 2009 godine, koliko je kod mene nisam imao. Sve najbolje za ovu masinu. Samo odrzavanje i to je to. Od prikljucaka imam motike,tockove i zagrtac. Planiram da kupim sejalicu za kukuruz,prikolicu, kosacicu i moravu 165 za prskanje voca i ratarskih kultura.