Motokultivatori - opšta tema

Izremontovan i sa novim motorom od 8ks koliko vidim.Freza nije mnogo radila koliko se da videti po limovima tako da po meni vredi te novce.Samo ga ipak treba dobro probati sto se tice menjaca i kvacila za svaki slucaj.Taj iz valjeva ih restaurira ko nove koliko sam video par komada ali sta stvarno odradi to se mora proveriti kako radi jer netreba nikom verovati

O tom konkretnom komadu ti tesko neko odavde moze nesto reci, osim ako prodavac nije clan.
Vidimo da tvrdi da je remontovan(kako), motor je Kipor(kopija), itd..
Bojim se da ti nemozemo pomoci..

Za mašinu imam papire i saobraćajnu, a za prikolicu ne.
Стави таблицу са машине на приколицу и терај! То ти је један уређај (радна машина). Сам култиватор без приколице не можеш да возиш па је логично да га не региструјеш. Да би га возио треба ти још једна осовина а то ти је приколица. Иначе у полицији немају појма шта да раде кад се појави овакав захтев (лично проверио).

Pozdrav samo da javim da sam danas sve prepravio za 12v paljenje. Pošto ću sutra da uzmem akumulator od komšije sa njegovog skutera onda ću i da probam da li radi skalamerija. Ostalo je da na "+" kabl od akumulatora prema "15" konektoru na bobini stavim prekidač, "-" kabl sam spojio na masu i valjda će da baci varnicu na svećici a potom i da upali, a ako ne mislim da će da ide na dražbu.

Na drugi konektor bobine obelezen sa 1 ili - kacis kablic od platina i kondenzatora samo. Bobinu iznutra mozes izvaditi a cak i polovi magneta vise netrebaju. ako neupali sad ja cu je pojedem.Ako nece dolazi kod mene na remont a Sava nije daleko a ima i bolje od toga

- - - - - - - - - -

@STALKER obrisi poruke pun si ko brod

Strock zasto ne bi bacio sve te papire i tablice i sve ostalo. nadjes dva svedoka da potpišu da je to tvoje oduvek. I registrujes kao celinu kultivator sa prikolicom na jednu tablicu sad po novom i završio si posao. njima kad pokažeš neki papir oni ga tupe samo tako. samo mora da imas neku zemlju na svoje ime. raspitaj se na tehnički.

E nije upalila tj. nema varnice ali mislim da je do bobine jer neka od pre hrista. Možda i bobina radi ali nemam kablove za tu bobinu jer ona ima rupu u koju se kabl uvlači a ja imam kabl koji se navuče na muški deo na bobini. Da bih ovo rešio ogolio sam kabl i uvukao ga u bobinu. E sad kabl je silikonski pa ne znam jel sam ostvario kontakt ili ne. Kako bilo da bilo ne odustajem sad prvo da nabavim zasigurno dobru bobinu.
Moram da se odlučim ili za ovu:

https://www.kupujemprodajem.com/Bobina-za-2t-50cc-skutere-13044356-oglas.htm

ili za ovu

http://www.kupujemprodajem.com/bobina-yugo-45-21439962-oglas.htm

Jedno pitanje, u ovom sistemu paljenja jel nema veze da li je levokretno ili desnokretno obrtanje motora. Ja mislim da nema!

Kako kažu naši političari OTOVREN SAM ZA PREDLOGE!

Uh vec me zabrinjavas sa tim paljenjem. Ova bobina za skutere nemoze jer to su bobine za bezkontaktno paljenje jer koliko znam skuteri nemaju platine. Tu kad bi stavio zavarila bi platine. Ova druga klasicna bobina od juga 45 moze za taj sistem sa platinama samo je pojaka jer je predvidjena za 4cilindra. Ali radice sa njom sigurno. Da tumbam sad po garazi nasao bih sigurno bar jednu da ti posaljem a bacio sam ih na desetine ako mi verujes. Bobinu proveri i kabal najlakse sa parcetom zice koje stavis na konektor gde kacis kablic za platine. Stavis tu parce kablica i drugi kraj ogulis i kad startujes prekidac stavi svecicu sa kablom na masu a tim kablicem malo zakacuj po masi negde i mora imati varnicu ako je bobina i kabal i svecica ispravna. Mora da grune bas jaku varnicu.Bobinu spoljni metalni deo mora isto biti na masu zasarafljen negde.

- - - - - - - - - -

Gde se okrece motor nema veze jer u ovom sistemu samo platine i kondenzator vrse funkciju. Kondenzator mozes i od juga staviti sad u ovaj sistem ili slican od auta. Novi kondenzatori su veoma losi i imao sam ludih iskustava da ni nov potpuno nije radio kako treba pa su istucani u sitne delice. Otad sam imao uvek par kondenzatora ispravnih polovnih od starih opela ili zastava i sl.i on kad otkaze nema varnice uopste ili samo prekida sad ima sad nema. Ma zivce sam pogubio zbog losih delova

Probo sam ja nesto tako frezirati,izbacio desnu stranu a levu skroz skino ali onda vuče mnogo u stranu,tako da to zaboravi.

Ne razumem kako bi DMB mogao prodati licencu turcima, kada su i oni kupili licencu od Lombardinija.
Dalje, sada na sajtu Antora vidim da rade motore koje DMB nije imao u programu.
Meni ovo vise lici da rade kao kinezi sto su skinuli Yanmara, bez licence i bilo kakvih formalnosti..

Za Lombardini motore Indijci rade prakticno sve delove, tako da sada mozes sklopiti ceo motor, a da ni jedan originalni Lombardini deo nemoras kupiti. I onda mozes staviti i svoju plocicu a da te niko nista ne pita..

Ja sam recimo za 3LD450 kupio klip, karike i hilznu za manje od 5000 din, cisto me interesuje kako ce to da radi. Toliko mogu da prezalim iz radoznalosti da vidim na sta to lici. Inace delovi sa tehnicke strane izgledaju sasvim korektno. Jedino sam krajeve karika mako obradio, jer su po mom misljenju bile tesne u hilzni(ispod 0.2mm)..

imam motokultivator muta gorenje

11272239_1631487817089033_588393343_n.jpg

11292762_1631487830422365_209478329_n.jpg

koce mi prvo jedan pa drugi tocak prilikom freziranja, pa mi neki kazu da upotrijebim neku blokadu, ja do sad nisam nikad upotrebljavao. Naime, neki koji s imali ovaj mtk kayu da ona ne smije da se upotrebljava jer je navodno ovaj menjac slab... e sad ni sam ne ynam sta da radim... ynam da je motor od mtk jedan od najboljih ikad napravljenih...

Ako je fabrika nesto napravila da se olaksa rad i dobije bolju vucu zasto se nebi smelo koristiti. Ako ti frezer baca tockove tamo vamo ukljuci blokadu i on ce ici pravo i nece te trzati. Ali blokada se nesme koristiti prilikom skretanja ili vecih brzina.U tim situacijama moze nesto da skrsi i polomi. Znaci koristi je slobodno i cim treba skrenuti iskljuci i okreci .

imam motokultivator imt 507 mislim problem je što neće da primi gas nego se guši i crkne karburator sam čistio više puta al uvjek isto možda je neko imo sličan problem!

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Nazad
Vrh