Motokultivatori - opšta tema

Imam problem sa ovim Brigss motorom od 3 ks. kad sam kupio kopačicu znala je se nekad ugasiti u radu. Upalim je nanovo i išla je opet normano. Jučer očistim karburator uplai radi lijepo. Prima gas. Probam je ide normano. Polie malo dok se ugrije samo se ugasi. Nekako jedva upalim radi samo na malom gasu. Dok joj odam gasi samo se ugasi.

kad je hladan upali radi radi,i kad se malo zagreje ugasi to je najverovatnije karika imao sam istu situaciju na hondi g200...upali kad je hladna,i dok se zagreje odma se ugasi,pa kad se opet ohladi opet pali...

Uradio sam to i opet isto. Potegnes jednom na vrvcicu on upali ko od sala ali gas do daske. Dali se nakako steluje on cdi elektronika kao platina ili nema te zaebancije? Izgleda da je carb otisao jer lako povuces i on upali od prve, tako da smatram da je tacka paljenje u redu.
Pregledaj klip u karburatoru dal neglavi ili sajla od gasa u panciru pa drzi otvoren gas do kraja. Da je lose paljenje nebi se ni javio takoreci.Ove dve stavke pregledaj jer sigurno je tu kvar. Nisam siguran ali mislim da u telu karburatora ima mali stift sa strane u koji ulazi kanal od klipa.Ako se pojeo kanal ili stift desi se da se klip pri vrasanju zakrene i zaglavi i nesifdje do kraja pa pravi turazu.To pogledaj isto

- - - - - - - - - -

@ bosonoga moze lako biti do karika da su lose ili neka pukla ali moze biti i do malog zazora ventila pa cim se ugreje ostaju otvoreni i gasi se .Pregledati zazor prvo njih pa ako nije skinuti glavu i pregledati kako dihtuju ventili uz pomoc benzina ili nafte i pregledati klip i karike. Moze se desiti cak i bobina tako da zeza kad se ugreje. To moze probati kad se ugreje i ugasi ,skines kabal i svecicu na masu i zakurblas pa vidis ima li varnice

Nemam sad nekog vrema da se zezam oko motora. Odvest ću kakvom majstoru pa neka provjeri. Ono treba vidjeti isplativost ulaganja u ovaj motor. Jer za 100 € našao sam gotovo nov motor i pumpu, inačer je motor mitshubishi 132 p

Pregledaj klip u karburatoru dal neglavi ili sajla od gasa u panciru pa drzi otvoren gas do kraja. Da je lose paljenje nebi se ni javio takoreci.Ove dve stavke pregledaj jer sigurno je tu kvar. Nisam siguran ali mislim da u telu karburatora ima mali stift sa strane u koji ulazi kanal od klipa.Ako se pojeo kanal ili stift desi se da se klip pri vrasanju zakrene i zaglavi i nesifdje do kraja pa pravi turazu.To pogledaj isto

Proverio ali klip ne glavi uopste. Niti sajla. Zatvoren je do kraja, ni vlakno nebi moglo da prodje ali opet nabije gas do daske. Kanal na klipa je ko od fabrike tako da ne glavi ni na to. Ovo je veoma cudno jer kad ga palim, rucica za gasa je ne nula t.e klip je zatvoren skros a gas dobije ko lud. Moguce je da su skros otisle dizne pa da guta samo benzina? Strah me je vise da pokusam da ga palim, nemoj slucajno da eksplodira

to mi onda mirise na semeringe radilice da falsiraju vazduh pa hoce u iberturu a dobija verovatno vise goriva nego treba. To je najgore sto se mora redom pregledati dok se nenadje sta je uzrok a obicno je banalan kvar a pravi dar mar. Moze se desiti i premali nivo koriva u karburatoru jer svaka posna smesa pravi iberturu motora i najcesce. Ili falsira vazduh ili manjka benzina u smesi. Najbolje ako se moze pozajmiti ispravan karburator za probu samo pa videti rezultat

Evo da javim situacijus onim Brigss motorom. Majstor ga rasturio , karike otišle. Sad su probelm karike, ne mogu se naći. Navodno su Ø 60, kojih nema imaju Ø 65 za novije Brigss motore.

Da ti kazem iskreno mozda bih ti i nasao karike ali kvalitet je ravan 0. Menjao sam na kosacici brigsovoj staroj karike koje ni 3 meseca nisu izdrzale i otkazao motor skroz.A toboze jos skupe i original. Baci to u kontejner i ubaci drugi i budi miran ako me hoces poslusati. Ako ne pokusacu ti naci

Honda F700 G65 motor problemi

Imam hondu F 700 sa G 65 motorom i nepali,nebaca varnicu,nosio sam u servis bobinu i kazu da je ispravna,e sad kako da nastelujem platine,koju svecicu kupiti koji zazor na svecici,kada sve poskidam ocistim i montiram malo radi pa opet nece da baca varnicu, i trazim karburator za nju polovan.

Karburator ces vrlo tesko naci za nju dobar i mozda je najbolje zamenski nov ako ima jer oko 40 eur su bili. Najverovatnije te zezaju platine jer su dosle do kraja. Izmedju kontakta ako su ravni dobro ocisti vodobrusnom smirglom ili nekom sitnijom granulacije 100-180. Moraju biti cisto beli kontakti i ravno da nalezu. Kad breg na radilici dodje na fiber od platina zazor se steluje po pravilu na 0,4mm. Kad su losije platine pomogne nekad i 0,35mm zazor. Ako i posle takve rabote opet ubrzo izgubi varnicu menjaj platine a vrlo je moguce i kondenzator da zeza.On je taj koji neskuplja varnicu pa kontakti brzo sagore. Svecica je zazor 0,6mm i preporucujem NGK svecicu.Francuska je proizvodjac za evropu NGK svecica da nebude zabune.

Da ti kazem iskreno mozda bih ti i nasao karike ali kvalitet je ravan 0. Menjao sam na kosacici brigsovoj staroj karike koje ni 3 meseca nisu izdrzale i otkazao motor skroz.A toboze jos skupe i original. Baci to u kontejner i ubaci drugi i budi miran ako me hoces poslusati. Ako ne pokusacu ti naci
Nema druge tražim drugi motor. ne ispalti se u ovaj ulagati. malo gledao nove motore ovi kinezi od 6.5 Ks poskupili sad su oko 180€. Smiješno mi što npr. novo agm pumpa za vodu s motorom od 5.5 ks dođe 160€.

Delovi za Honda G65

Ajde me uputi gde da trazim karburator nov,gde god sam pitao nema,kakav kondenzator kojeg kapaciteta ide za g65, uopste nece da mi baca varnicu nastelujem na 0,40 i nece, ona kapa sto se natakne na svecicu nema kontakt proverio multimetrom,skinem je i probam zicu sa srafom stegnuti i nece opet da baci varnicu platine ciste kao suza.

Ja sam muku mucio sa strujom na njoj,doduse bilo je pre 25 i vise godina,problem je resen zauvek tako sto sam uzeo bobinu od Trabanta (ona je mislim 6V),napravio drzac za nju i vise nikad nije zezala.

@Bosonoga uzmi bilo koji proizvodjac koji je kopija honde gx160 od 5,5 ks sasvim je dovoljan za tu hondu cak i jak. Provereno vec

- - - - - - - - - -

@Kruparica hajde mi poslikaj taj motor jer koliko se secam slican g42 motoru i da mu je karburator sa leve strane do remenice. Na njemu pise ko je proizvodjac karburatora pa cu pokusati naci .Sto se paljenja tice na kondenzatoru bi trebalo da pise kapacitet sa suprotne strane kablica. Moze se probati od F600 honde jer toga ima i najverovatnije su istovetni. On hoce tako da zeza kad omatori sto rekli i pokupi varnicu nacisto. Bobinu je vrlo tesko ispitati uz pomoc bilo koje procedure, ali retko zaista odlazi. Ako se ubacuje spolja bobina opet se mora ubaciti namotaj unutra koji ce praviti napon ili 6 ili 12v pa mu dodje isto. Pregledaj ili raskaci kablic kod motora napred za gasenje motora jer mozda negde zakacuje masu pa zeza. Malo sam u frci ovih dana ali pokusacu da pronadjem delove

Cao drustvo
Zanima me da kupim polovan dizel Motokultivator od 14 konja pa da vas pitam za preporuku koji je dobar a od koga da bezim :)

Bitno je da ima kocnicu da oba tocka, diferencijal, Lombardini Motor ili neki slicno pouzdan.

Hvala

Poslednja izmena:
Karburator je KEI HIN to pise na njemu,karburator ide do remenice,i na njega gore ide filter ima dodatak kao kriva cev pa tek onda filter,srafovi na karburatoru su fabricki postavljeni dijagonalno sraf blize remenici je dole a onaj gore na suprotnoj strani,bas me interesuje kako preraditi bobinu,ima li neko semu prerade? slikacu motor pa cu postaviti

Poslednja izmena:
@Kardan
Ja sam sebi nedavno uzeo jedan IMT509 iz razloga sto su u mom kraju svi Labini/Goldoni toliko cesto u kvaru da bez obzira na vecu udobnost koristenja ja tu ne vidim matematiku.
Takodje, planiram ga dosta koristiti u vuci pogonske prikolice i tu je on dosta jaci i pouzdaniji.
Rasturio sam ga do zadnjeg delica i polako ga sklapam(pravim prakticno nov). U menjacu sam nasao samo jedan zupcanik pohaban(prva/rikverc), koji cu zameniti(mogao bi jos ici).
Ipak je 509 kopija Agrie 1700, a nemacke masine iz tog vremena tesko mogu da nevaljaju. Motor je LDA450 i cene delova za njega su smesne.
Prikljucci(freza, plug, itd) za njega su takodje prilicno jeftiniji i ponuda je velika.

Goldoni,Valpadana, bezi od IMT 509

Hvala dejane, znam da je ovo pitanje sigurno ovde bilo bezbroj puta..

Sta mislis o Labinca? kakvi su oni?

Na primer ovaj model
http://www.kupujemprodajem.com/Labin-Progres-14ks-NOVOOOOOO-21448943-oglas.htm?filter_id=34073806
ovog sam zvao i odmah vidim da laze nesto... ACME Motor, 16ks... i jos jedan konj da veruje to :)

@Mirosti
509 je opcija nemam nista protiv IMT samo do sada sto sam gledao bili su tolko iztroseni
pa jos po neki i prefarbani da jednostavno hoce da mi proda groblje u boji.

Meni treba mi samo za freziranje i mozda za kosenje ako se odlucim da zamenim Bucher M700 sto do sada to radi.

Nazad
Vrh