Motokultivatori - opšta tema

Drugari, dali neko ima katalog rezervnih delova za IMT509, i uputstvo za rukovanje i odrzavanje?
Treba da radim jedan do zadnjeg srafa, pa bi mi koristio katalog sa siframa iputstvima.
Gde je najpovoljnije kupovati kvalitetne(originalne) delove za njega?

Od prošle godine tražima kopačicu za 800-900 m2 nešto plastenika ostalo vani. našao sam MIO 425 , 3 para motika i gumeni točkovi. u dobrom je stanju, samo me zanima, pošto je na njoj motor Brigss od 3 KS, da li će biti dovoljno snažan, da se ne tereti previše. Inače cijena stroja je 260€.

Mirosti postavi pitanje u temi o katalozima jer sigurno neko to ima. Delovi mislim da ima neki lik iz knjazevca ili okoline jer negde je bio u oglasima da salje i servisira ujedno. A knjazevac ja mislimda jos uvek ima delove za njih. Imam nesto telefona prodavnica ako ustreba cu ti posaljem ali nisam odavno radio ta sokocala pa sam malo i pozaboravljao. @Bosonoga ta serija je istovetna kao sve F4xx i menjaci su isti. Iskreno taj motor je slab i nemoj ocekivati previse i lagan za trvdo i jedino u orano ce ici. Ali dobra stvar je da u originalu moguce staviti i G35 I g150 motor a i od jace G200 kao sto sam ja tastu ubacio upravo gde je brigs bio. Kinez GX160 isto moze skoro u originalu. Tako da nije losa kopacica samo sa drugim motorom.Taj je malo jaci nego verzija sa tomosovim i tako priblizno i radi

Pozdrav svima,
zna li ko bezbedan nacin za prosirivanje traga tockova na prikolici za mtk (5mm po tocku) na njoj su tockovi od 12 cola kada namontiram 13-ice od jugica unutrasnji deo gume struze po limu. Palo mi je na pamet da stavim podlosku na svaki sraf izmedju felne i glavcine i dobijem tih 5 mm, dali je to bezbedno da ne ostanem bez tocka kada se prikolica optereti

@vica022 Znači može bez problema da se stvai motor od približno 5 Ks. i sumanjao sam da je taj Brigss od 3 Ks poslab. u m ene bi radio samo orano, jesensku orinu. A u plsteniku zemlja laka tako da nebi smjelo biti problema. barem ne npr. dok nebi skupio novce za drugi motor.

Sremac mozes da ubacis distancere kao sto su fabricki na jugu zastavi i slicno na prednjim diskovima ,stim da moras brezone duze staviti za toliko.Plotne nisu dobro resenje jer felge nenalezu kako treba povrsinom i pucace sigurno. Distancer je kao prsten sa 4 rupe koje se poklapaju sa felgom. To ti moze i strugar napraviti po dimenziji i samo izbusis tacno rupe gde treba. @Bosonoga ima dosta tih od F4xx serije u koje je ubacen i radi savrseno kinez. Komsija je ubacio na G42 staru motorkinez gx160 od 5,5 ks koji je bio na pumpi za zalivanje. Radi vrlo lepo i jako malo trosi. Ako je tvrdje radis sa 2 para nosaca sa motikama pa kad prefrezavas stavis sva 3 para. Male modifikacije trebaju samo sa kvacilom. Brigs motor moze u orano ali idi sa dva para motika jer je motor lagan. I neforsiraj ga do panja jer je sklon pregrevanju. 2/3 gasa i radi milina

Vica002
Bio je karburator prljav samo sam ga dobro ocistio. Kad sam rijesio taj problem onda mi je otisao dihtung od iberlauf-a tj ona ploca ispod auspuha i karburatora,jos mi je poceo izbacivati crni dim iz auspuha kad smanjim gas,vjerovatno su otisle karike pa moram i to mjenjati.
Motor je gotovo identican kao i LA300.

Crn dim je po meni nesto drugo a to moze biti do razjedenih dizni karburatora pa ubacuje vise goriva ili je do zapusenog filtera vazduha. Probaj skini filter pa vidi. Prvo izmeri kompresiju pa vidi.Kad gubi kompresiju obicno hoce vise plavkast dim da izbacuje ,troskari ulje i brzo se pregreva i ako se tad ugasi vrlo tesko se pali ponovo.Crn dim upozorava vecinom na bogatu smesu tj ili visak benzina ili manjak vazduha. Proveri i sauh dal vraca skroz ako ga ima

To je dobra kombinacija i moze da se ugradi bez ikakvih problema. Komsija ima upravo takav motor sa pumpe koju je skinuo posle 5 god rada jer je novu vecu kupio. Direktno na radilicu je uradio remenicu od 8cm na hondu G42 sto isto tako moze na bilo koju F4xx seriju .Prezadovoljan je i snagom i potrosnjom. Malo samo treba da se usteluje kvacilo posla i sajla za gas da se prikljuci.Ali jako dobra kombinacija

- - - - - - - - - -

Sickohn neznam kako kose te kose ali benasi je dobra markamkt.Mada mi ova kosa jako zapusteno izgleda i pola zubaca novih a pola zesce izrabljenih. I ako uzmes mora se pretresti cela

Pozdrav forumasi, pitanje u vezi menjaca za imt 506. U prvoj brzini kada pritisnem kvacilo lamela ne odvaja potpuno nego se mtk i dalje krece napred vrlo polako s tim sto odmah stane ako naidje na bilo kakav otpor npr. prelazak sa betona na travu. Ovo se desava samo u 1 brzini u 2 i 3 nema problema, probao sam da stelujem sajlu kvacila nema efekta

Kvacilo je potopljeno u ulju, pa su lamele malo slepljene i posle aktiviranja kvacila.
Malo bolje ce ti odvajati kada se masina malo zagreje, pa se transmisiono ulje malo zagreje..
Znaci to je normalno kod 506.

Kupio novi magnet za 506cu, oprao karburator i rezervar, namontirao sam ona cdi elktronika, naravno da sam obratio paznju kako je bio namjesten stari magnet. E sada, probao sam da upalim i tako on upali od treceg pokusaja ali poceo je naglo da dobije gas pa sam morao da ga ugasim na onu zicu koja je za gasenje. Malo zavrunuo ona dva srafa na karburator za podesavanje (model je ikov) ali izgleda da sam ga sjebao epten pa sada dobije mnogo vise gasa, oce da eksplodira, dobro je sto je zica za gasenje bila dugacka. Kako se pravilno steluje ovaj karburator da radi na malom gasu? Koliko kruga u ljevo ili djesno treba da su oba?

I stacete reci na ova mahanizam za paljenje? Onaj stari sa sajlom sam izbacio jer se kvari na svakog drugog pokusaja da upalis kultivator

fVtBacw.jpg

SeJRmhJ.jpg

Taj vislji vijak desno zaokruzen ti podize klip u karburatoru i time podize ler gas ,a koliko vidim zavrnut je do kraja. Odvrni ga koliko da je takoreci labava oprugica pa zavrni jedan krug do dva maksimalno .upalis pa onda ako je jak ler odvrci dok se nesmiri. Drugi onaj levo vijak je za vazduh tj protok vazduha za smesu na leru. Obicno kad nastelujes ler njega odvrces ili zavrces dok nedobijes najaci ler gas inajmirniji rad.Onda smanjis ler gas na pravu meru ali uvek gledaj da je malo jaci jer hladan motor se cesto gasi na leru.To ti je oko toga ako nije razjeden karburator i dizne a onda tesko se da remontovati.Nov najbolja solucija.Turiranje moze da se desi i od propalih semeringa radilice ili falsiranja vazduha izmedju karburatora i stubline. Tad ide u iberturu da se tesko da ugasiti sem zatvaranja goriva na slavini i kablicem odmah.Dzigericari su to

- - - - - - - - - -

Mehanizam za paljenje je parola snadji se i bitno je da funkcionise. Jer bilo kako mora se upaliti a taj sistem je najprostiji i nemoze da omane

Uradio sam to i opet isto. Potegnes jednom na vrvcicu on upali ko od sala ali gas do daske. Dali se nakako steluje on cdi elektronika kao platina ili nema te zaebancije? Izgleda da je carb otisao jer lako povuces i on upali od prve, tako da smatram da je tacka paljenje u redu.

Nazad
Vrh