Motokultivatori - opšta tema

Kosa od 130cm je 17 zuba.
Ostala pitanja ne razumem..

Da, 12 duplih prstiju, 17 Goralovih, Italijanskih, nožica.

Letva na koju se srafe dupli prsti. Kod mene na Hondi je fabrička 1080 x 80 x 12 mm.
Zanima me koliko je kod IMT-ove kose ?

Na slici je kosa od 130 cm, ali fali jedan nozic i polovina duplog prsta (slika je pozajmljena sa KP).
Reznu letvu sam kompletirao, treba da zašrafim duple prste pa me zanimaju dimenzije letve na koju se šrafe. I odstojanje od iste.
Ne znam kako jasnije da objasnim.

Poslednja izmena:
Konačno, hvala, odmah ću da ih zovem. 6mm je čelični flah na koji sam nitovao noževe. Da li znaši ovo drugo ? :ppozdrav:

Potrosnja IMT 506s

Pozdrav svima,zna li ko okvirnu potrosnju benzina za IMT 506s.Sipao sam pola litre mesavine radio je u leru bez opterecenja potrosio je sav benzin za manje od 10 minuta rada.
Da li je to normalna potrosnja ili se karburator rastelovao. Hvala

Imam motokultivator muta-gorenje (slovenija) motor je lombardini i on je besprekoran, medjutim, kazu da ima los menjac, da se ne smije traktor preopteretiti, kao menjac bi se prsuo...inace to je prva serija Mute... vise se nije proizvodila, ne znam da li ste upoznati s tim... imao je malu prikolicu (sada je prodata) .

Interesovalo me da li je neko imao takav trakor? Da li ste culi za taj problem sa menjacem...

Druze slikaj tu tvoju Mutu i postavi slike da znamo o cemu je rec.Tako bih i ostale clanove zamolio da za neke stvari prvo slikaju da bismo znali o cemu je rec.Nekad je stvarno teko ista reci po pitanju kako je postavljeno.Sto znam to je da je starija serija menjaca mute brza na prenosima i malo zato pravi vise problema u radu sa pojedinim prikljucima.Ali da su losi menjaci i posebno kvarljivi to nisam cuo. Normalno je da tokom godina rada i nekad nepaznje i sl moze doci do kvara nekog ,ali da je to bas ucestalo to nisam cuo.A i brzi prenos se resi manjim tockovima ili metalnim

Nije kvarljiv mjenjač, jedino zavisi da li je univerzal ili specijal pa je za neke poslove previše brz ili previše spor.

Problem je što su to malo nezgodno riješili da brži model nosi male točkove, a sporiji velike pa je teško usporiti na taj način (zapinje onda mjenjačem u frezanju i oranju).
Kako god, u ta dva modela sem točkova jedina razlika su dva zupčanika (pužni par) i ko ima želju lako može izvršiti konverziju uz malo šarafanja i čeprkanja po mjenjaču. :)

110400051596947093876439.jpg

108775961596947287209753.jpg

To su te dvije za sad...

- - - - - - - - - -

Naprimjer kad cu da otvaram kanale , pa malo dublje u zemlju, pocinju da kao koce, prvo jedan pa drugi tocak... onda, on ima blokadu koja mi trebala da se povuce, ali su mi neki rekli da je ne smijem upotrebljavati jer bi se menjac "prosuo" ... Sve mi je to malo cudno... kasnije cu slikat citav traktor mozda vam jasnije bude...

Hajde baš slikaj sa svih strana i daj malo više detalja ako ima na njoj nekih oznaka.
Uslikaj čitav mtk i mjesto gdje se kače priključci da se jasnije vidi je li stari ili novi tip.
Ako ima diferencijal i blokade to bi trebala biti muta maestral ili neka novija. Taman se i boja uklapa, prije su bile crvene, potom plave sa žutom haubom i na kraju zelene.

Što se tiče korištenja blokada, neznam šta mu smeta ako radiš pod blokadom, a posao je takav da zahtjeva pravac. Stare su imale jednu šipku kao osovnu, kruto vezane točkove i nisu se rasipale u košenju, frezanju i bilo kojem drugom poslu.
Naravno da se sve da uništiti i razbiti (jednom mi je čovjek vratio iskrivljenu ćuskiju debelu skoro 40 mm pa znam da može :D ), ali ako se koristi za normalne poslove i ima iole normalnog rukovaoca koji zna slušati mašinu neznam šta može biti problem.

Ovo je moja muta kosor, odlican stroj za koji imam samo rijeci hvale.
Odlicna masina za rad koristena samo za kosenje, okretne rucke, blokada, razdvojene kocnice, kardan za pogon kardanske prikolice itd
Na njoj je ACME motor ACME ALN 330 WB
QjJP20y.jpg

Imam ovakvu kosu.
http://poljoprivredni.oglasi.rs/images/oglas/201302/584430/2.jpg

Sta da uradim da dobijem na brzini rotacije kose? Kakve remenice da stavim? Remenica na njoj je bas ovolika kao na slici. Zelim da na 2/3 gasa vozim kultivator, a da rotira sto brze. Kosi nevjerovatno brzo, ali zbog brzine kultivatora se desi da lose pokosi. U pitanju je Honda F400, sa njenim originalnim tockovima i naravno kosim rikvercom..

Poslednja izmena:
Samo dve stvari (logicno),kako smanjenje promera njenih originalnih tockova i nije neko resenje,onda ostaje povecanje remenice,pod uslovom da ne mozes reguslisati gasom brzinu mtk i kosacice postojecom kombinacijom.

Na hondu staviš veću remenicu ili na kosačicu manju. Ili oboje samo da ne preteraš.

Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока

A koliko smijem da je smanjim, da joj ne bih unistio mehanizam? Mogu li ovu sa nje staviti na Hondu, a na nju sta stavim onakvu kao sto bude na motoru?

Na hondinom menjacu je remenica sa ricnama tako da sigurno nije ista na prikljucku kose. Posto je velika duzina remena mogao bi sa strane remenice na menjacu da izbusis bar 3 rupe i zavrnes jos jednu vecu i remen mozda malo veci. Najprostije pa vidis kako ce delati. Imas remenica od reno-ove vodene pumpe ,prilicna precnikom i lagana. Imam jednu pa mogu izmeriti precnik i slikati.Ja bih bar tako resio ,jer smanjenjem remenice na pogonu kose mozes dobiti proklizavanje remena pod opterecenjem jer nagazna povrsina na remenici bi bila dosta manja.Samo pogonska na menjacu veca

Nazad
Vrh