Motokultivatori - opšta tema

Ahaa znaci sa nozevima i klinima ilislicno je sve rotofreza. Nisam znao sa klinima da je jer video sam dosta koje kakih elemenata koji rade umesto moticica a sjedinili su sve pod jedno ime. Imaju i srp nozevi za teza zemljista koji se slicno postavljaju samo pod uglom koliko mi se cini i mozda je bolji za teza zemljista. Bar mislim tako a ni klini nisu losi. Po meni ti je rotofreza sa klinima laksa i bolja zamisao nego klateca bar sto se mkt tice

ljudi jer jel je ko raspklapao ove kineske dizelase,izgleda da cu morati,popustili su dihtunzi,i masti polako na nekim mestima do skoro nije mastio nista,nego sad od kako sam ove godine krenuo da ga vozim krenuo je da masti blok,skroz od poklopca ventila,pa na dole,probao sam da dotezem srafove,ali nevredi nesto ce da se pokrlja sve je stegnuto bas bas,pa zato nisam hteo da dotezem da ne oblajzne neki .i onda tako resio da zamenim dihtunge,komplet dihtunga 12 evra.sutra mi covek salje pa da resim to sve za vikend i od ponedeljka opet gas,ima li ko nekakav savet???
sta bi mozda bilo pametno dase uradi itd??

Dalje od dekla ventila nisam rasklapao jer nemam potrebe. Nastelovao ventile i to je to ali je suv ko barut motor. Proveri dal i gde je oduska motora dal nije zapusila jer tad hoce da masti motor.Nadam se da nije nesto drugo jer bi moralo biti i plavog dima. On ima koliko mi se cini neku ko gumicu ispod glave koja dihtuje .Samo vodi racuna na vijke i nepretezi previse jer nisam siguran koliko je to ipak cvrsto.Na poklopcu i okolo dihtunzima mozes malo silikona staviti ovlas za motore .Na hilznu dolazi mislim metalni zaptivac kao limcic i njega nemoras dirati ako je dobar. ali najbolje operi motor dobro i upali i vidi jer moguce sa poklopca da sliva a pod turbinom svud razmaze

- - - - - - - - - -

Evo malo se radilo danas kod drugara mada je jos uvek vlazno ali nemogu se otresti vise. Bilo je povuci potegni jer tone do limova ali uspeo sam ugrubo uraditi pa kad navuku najlon i prosusi cu finisirati.
fotografija0029.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

fotografija0030.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

fotografija0031.jpg
[/IMG]

Da li Vam se ikad dogodilo da prilikom povlaccenja kanapa za startovanje izbije ulje iz vazdussnog filtera kroz gornje rupice za usis vazduha, u pitanju je kipor motor f186 od 8 ks. Da li je razlog ssto se motor startovao po hladnom vremenu ili nessto drugo? Pre toga je palio kako treba i posle ovog sluccaja je nastavio da pali i da radi kao i pre. Nikad mu nisam menjao dihtunge niti sstelovao ventile, kod mene je 2 godine. Unapred hvala na pomocci.

Nista strasno neboj se. Verovatno je od hladnoce malo povratio na usisni ventil. Hoce se desiti ako neupali iz cuga pa vrati radilicu malo kompresija u kontra smer. Nista neobicno i samo treba dobro potegnuti po zimi jer stegne ulje. Ja ga obicno malo zadrzim na dekompresoru i iskurblam 3-4 puta da povuce ulje i olaksa okretanje i nabije pritisak pumpa. Onda ga povucem jace i upali iz cuga .Po meni je zimi i najbolje malo iskurblati jer stegne ulje a jako malu uljnu pumpu ima a ovako nema fakticki suvog starta. Nebi bilo lose da prestelujes ventile

Da li je neko probao da obrađuje zemlju sa električnom kopačicom?

konkretno, gledam model: Einhell GC-RT 1440 M (električna kopačica)
Imam 250-300 kvadrata za povrće

Ti električni alati su patnja na otvorenom, čak i ako ima snage za rad opasno je da ne precvikaš kablove.

Bolje gledaj neku benzinsku jer to je fino parče zemlje za baštu, a sigurno ćeš kasnije gledati da malo proširiš. Na ovu ćeš pući pare, brzo ćeš je saraniti i opet si na početku. A i dubina rada je kao da zagrebeš grabljama, slabo šta se sa tim može ozbiljnije pripremiti.

Ovo je za malo vece saksije...skupe su to pare za neko experimentisanje,(pre svega tezina i zajebancija oko kabla),jer sigurno nije za primarnu (osnovnu) obradu zemlje,vec za neku mozda,zavrsnu.Kada se tome doda da je to ipak Einhell,po meni ne bi to bila pametna investicija

Nema tu trileme nikakve i za te novce sto mislis da imas novo mozes dobru hondu naci polovnu koja ima da pojede te kilave kinescice.To je sve suvise mekano i stalno problemi sa njima. Za ozbiljniji posao i tvrdza zemljista F600-620 A za nesto manje i za rukovaoca lakse F400-420.To ti je moja preporuka. Imt 504 i 506 su dvotakni dzigericari koji trose poprilicno .Za 500 eur moze se naci malte ne besprekorna honda sa motikama.

Zašto se toliko pljuje po imt 506, da li ste ga vi svi pljuvači imali pa imate iskustvo iz prve ruke,
idite u moj Irig i tamo to recite imt 506 je k.... a honda je mašina i po....

Niti ga imam niti ce mi uci u dvoriste, cak ni na popravku.Jednom radio i vise jok.Saranio sam sa hondom sve Imt-ce po selu i jos koje kake marke i ko zna jos koliko ce

Slažem se druže stobom, to je tvoje mišljenje i to vrlo subjektivno a šta je objektivno to nek odluče neki drugi, al nije na nama da propagiramo po sistemu ono što ja imam to je najbolje

Moze biti al ovde kod mene je bilo bar 20 Imt506 i od njih nijedne nema .Skoro su opet dve kupljene skoro ekstra ,sastavile sezonu i otkazale.Ljudi su digli ruke od popravki na njima samo neznam zbog cega. Nijedno selo u okolini neradi baste toliko ko mi. Pre 18 god svi su mi preporucivali 506 a ja uzmem hondu polovnu 80 god, koja se vec naradila. Za 15 godina nijedan jedini kvar i posle toga sam uradio karike ,karburator i platine. Taj motor je jos uvek u ekstra stanju i radi na drugoj hondi dok je kod mene sad dizel kipor. Zasto nebih preporucio hondu onda nekome. Sve sto trazi povremeno pogledati nivo ulja i dosuti

Evo ovako u Irigu i okolini znači to su sela i vikend naselja oko 80 -90 % freza su imt 506 (tvrdim odgovorno) taj podatak bi se mogao i proveriti
e sama činjenica trebalo bi da govori sama za sebe, da su te freze toliko loše ljudi bi ih prodali i kupili neke druge ( ne bih imenovao koje)
a na tim terenima same honde nisu mogle ni da se popnu ( pošto se u Irigu freza koristi i kao prevozno sredsvo
a i vrlo su spore u transportu a i u frezovanju)
E sad moram i drugu vici 022 da odgovorim što si menjao motor kad je to toliko dobro

ko nema bolje njemu valja 506,a ko zna sta je bolje nebi je uzo nikad. moj drugar je uzo kao prezadovoljan pa strpo u nju jos 35000 za neku generalku,sacuvaj boze,ja sam je imo par dana i vise ne ulazi kod mene krv mi je popila.
mislim da je suvisno pisati o tome a potrosnja plus.
jedino su dobre za trgovinu uzima ju ih ljudi zbog cene a posle sta bude.

Ja lično imam 506, i goldoni 8 ks i mogu reći da nemogu reći koja je bolja a sve one varijante ja čuo ili moj drugarev drug ima pa mi rekao ovo ili ono je ....

od mene toliko na ovu temu a vi uživajte u tome što vam dušu hrani...

Mene je ova lebom nahranila i bice kod mene dokle god budem mogao raditi.A ko god hoce nek kupi sta hoce .Kad bude imt znao da napravi sam motokultivator onda nek se javi.Licencu uzeli onog sto je davno prevazidjeno i izbaceno iz upotebe i proizvodi .Zato je stradao DMB sad i IMT traktori a bas bi me zacudilo da i boljevacki opstanu zbog pametnih inzenjera. Nista nisu znali konstruisati ni poboljsati decenijama i posle ce mi kazu dobar. Jedini po meni je 509 solidan i donekle 507 ,ostalo kontejner

Nazad
Vrh