Motokultivatori - opšta tema

Na hondinom menjacu je remenica sa ricnama tako da sigurno nije ista na prikljucku kose. Posto je velika duzina remena mogao bi sa strane remenice na menjacu da izbusis bar 3 rupe i zavrnes jos jednu vecu i remen mozda malo veci. Najprostije pa vidis kako ce delati. Imas remenica od reno-ove vodene pumpe ,prilicna precnikom i lagana. Imam jednu pa mogu izmeriti precnik i slikati.Ja bih bar tako resio ,jer smanjenjem remenice na pogonu kose mozes dobiti proklizavanje remena pod opterecenjem jer nagazna povrsina na remenici bi bila dosta manja.Samo pogonska na menjacu veca
Vica, ja nemam nikakvu remenicu na Hondi, tako da je moram negdje nabaviti.. Kako da dodjem do nje?

Pa kako si onda probao i radio sa kosom.Originalna remenica se mora uzeti sto stoji sa desne strane menjaca ,tj druga strana spojnicke . Nisam siguran dal su ricnovi isti kao i na gonjenoj remenici na menjacu. Probaj skini gonjenu remenicu i prebaci na desnu stranu osovine za prikljucak pa vidi jel pasuje .Takva bi se mnogo lakse pronasla jer sam ih nekoliko video u delovima u Rumi danas.Ta bi ti i precnikom pasovala da ubrzas .

Pa kako si onda probao i radio sa kosom.Originalna remenica se mora uzeti sto stoji sa desne strane menjaca ,tj druga strana spojnicke . Nisam siguran dal su ricnovi isti kao i na gonjenoj remenici na menjacu. Probaj skini gonjenu remenicu i prebaci na desnu stranu osovine za prikljucak pa vidi jel pasuje .Takva bi se mnogo lakse pronasla jer sam ih nekoliko video u delovima u Rumi danas.Ta bi ti i precnikom pasovala da ubrzas .
Aha, pa probao sam na istom takvomkultivatoru. Imam dvije F400 i F28f.. Obije su gotovo identicne, ali posto mi je motor otisao na f28, sad je moram kopcati na f400. (f28 ima duplu remenicu na desnoj strani, motor joj okrece kontra od standarda, tako da kosa vise ne radi na njoj).

Poslednja izmena:
Pozdrav, jel zna neko gde moze da se kupi/vidi secka, seckalica za granje koja nema svoj motor vec se prikljucuje na motokultivator? Imam Goldonia. Gledao sam na internetu ali nailazim samo na neke elektricne seckalice koje izgledaju jadno.

Pozdrav, jel zna neko gde moze da se kupi/vidi secka, seckalica za granje koja nema svoj motor vec se prikljucuje na motokultivator? Imam Goldonia. Gledao sam na internetu ali nailazim samo na neke elektricne seckalice koje izgledaju jadno.
Za traktor sam ih vidjao dosta, ali za motokultivator iskreno nisam. Ja imam Cramer, njemacka sjeckalica sa motorom Honda gx160, 5,5 ks. Te na struju su igracka, iskljucivo hobi masine. Vica 022 kad dodje, on ce tebi tadi informacije, nista njemu ne promice. :-D
Prilagodio i prepravio je sve sto mu je doslo pod ruke. :-D

Poljogospodar jer mislis na ovakvu secku koja radi u mestu ili koja radi ko malcer u pokretu http://poljoprivredni.oglasi.rs/oglas/749349/opremaimasinezasumarstvo+baric+masine

- - - - - - - - - -

Gm 80 za koji ti treba motor. Ako je od F600 dupla remenica juce u rumi ih je bilo nekoliko .Mislim da i kolega ovde na forumu ima F600 u delovima ako nije prodao samo

- - - - - - - - - -

Kontaktiraj Predraga 003 pa vidi za remenicu

- - - - - - - - - -

Ili na ovakav malcer za seckanje svega http://www.messis.hr/proizvod-detalji/poljoprivredni-strojevi-malceri-i-male-kosilice/modeli-tsm-malceri-za-motokultivatore-i-male-traktore-127

Vica, ovako izgleda mjesto gdje treba da postavim remenicu. Nisam nigdje nasao originalnu, majstori mi savjetuju da mi je tokar napravi od aluminijuma.
IMG_4621.jpg

Nisam iskreno pitao jer sam zurio nekih sitnica da pokupujem.Ova remenica za prikljucke je poprilicno skupa uvek bila i teze se nalazi. Ja sam je davno platio 20 eur dok mi je trebala za kosu.Ta je bila nova. Izmeri ti precnik te osovine tj. nutova i broj nutova. Probaj sa leve strane skini remenicu pogona menjaca i vidi jel pasuje na ovaj izlaz osovine za prikljucke.

Nisam iskreno pitao jer sam zurio nekih sitnica da pokupujem.Ova remenica za prikljucke je poprilicno skupa uvek bila i teze se nalazi. Ja sam je davno platio 20 eur dok mi je trebala za kosu.Ta je bila nova. Izmeri ti precnik te osovine tj. nutova i broj nutova. Probaj sa leve strane skini remenicu pogona menjaca i vidi jel pasuje na ovaj izlaz osovine za prikljucke.
Danas sam skidao i ne stima. Na pogonu mjenjaca ide obicna kao i na motoru. Mislim da cu mozda i moci pronaci kod jednog covjeka, ali mi ne ide u glavu kako moze biti samo 10 cm, kad sam imao problema kod kosenja i sa preko 15 cm. Ako ne nadjem nista, onda mi je najbolje da je napravim?

Izmeri mi precnik nutova i koliko nutova ima jer mozda od F600 pasuje.Na f600 su obe na nutove .Mada mi se cini da je na f400 manja precnikom osovina. Ali bolje izmeriti pa znati. Nije problem napraviti remenicu nego je problem nutove ukopati jer retko ko ima tu masinu za obradu

Izmeri mi precnik nutova i koliko nutova ima jer mozda od F600 pasuje.Na f600 su obe na nutove .Mada mi se cini da je na f400 manja precnikom osovina. Ali bolje izmeriti pa znati. Nije problem napraviti remenicu nego je problem nutove ukopati jer retko ko ima tu masinu za obradu
Bas sam prije 10 minuta pricao sa covjek koji kaze da su nutovi od f600 veci, tako da ne stima.. :-(
Sutra cu otici vidjeti sta mogu napraviti, pa ako ne napravim nista cucemo se pa da je potrazis. Hvala na svemu..

evo slika pa pogledajte i kazi te mi ukoliko nesto znate, da li bi i do koliko kg mogla da se napravi prikolica za njega...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

evo i kvacila za koje kazu da ukoliko ga povucem da ce menjac da se "raspane"

5.jpg

7.jpg

- - - - - - - - - -

ima li koga da prokomentarise moju "famoznu" Mutu :D

- - - - - - - - - -

ima li koga da prokomentarise moju "famoznu" Mutu :D

ha ha ha ok neka neka tako i treba, nego svaki savjet mi je dobrodosao, imam u planu da napravim jednu prikolicu, ali me interesuje da li mi savjetujete da na ovom traktoru napravim neku prikolicu koja je veca od fabricke koja je bila 500 kg...

Posto je pogon samo mute nebih je preopterecivao jer i to je pitanje dal moze vuci uzbrdo. Drugo ovo je neki mutant i pitanje je delova tako da bolje cuvaj to sto imas. Teret prikolice ide i na pogon mute a to nije zezancija. kad ti teret razvali menjac tebi ce po dzepu. Cini mi se samo jednom da sam video nesto slicno ali dal je to ova muta nisam siguran.

vocarg @ nezni su ovo menjaci nije ti ovo za teret neki,prvi put vidim ovo koja je ovo muta,moze neka manja prikoličica i bez pogona ako si u ravnici,toga imas jeftino nemas racun praviti.

aha zivim u ravnici , do koje nosivosti bi mi po vama odgovarala prikolica?

Da li moze na ovaj motor da se stavi menjac od ovog traktora
labinprogres-mondial-super-d-slika-17924871.jpg

Nazad
Vrh