Motokultivatori - opšta tema

hvala najlepše.Imam jednu, pa je malo remontujem.Zamenio lagere i ventil, ostade mi ovaj ventil koji niko ne prepoznaje.Nadao sam se da odgovara s nekog vodo materijala, ali nema

Ovaj covek ima prodavnicu delova samo za 506 pretpostavljam da ima. ako ne probaj na poljomarket506

Pozdrav svima nedavno sam kupio nov Labin Greeny dizel 6 LD 400 9 konja.
Mislio sam sa njim kositi, pa bi molio nekoga ko zna nesto vise da mi kaze kakav je za kosenje?

nova-bitmap-slika-2.png

nova-bitmap-slika.png

Za sta sluzi ova rucica citajuci razumio sam da ona deblokira jednu gumu a ima li tada druga pogon?

nova-bitmap-slika-3.png

Na starijim serijama koliko znam nemaju diferencijal nego je direktni pogon .Ovde imas i na levoj strani istovetnu rucicu i to je za razblokiravanje jednog od tockova prilikom manevrisanja ,bar tako mislim. Drugi tocak ima pogon uvek. Ali po meni to se koristi pri malim brzinama , i u principu je slicno kao kod honde F600. Dobra stvar za upravljanje samo je normalno koristiti. Za kosenje sa originalnim kosama labina mislim da se niko nije proslavio jer vecinom se nabavljaju novije od Imt. Dal ti sad to pase na noviji Gren nisam siguran . Kad bi imali podaci od starijeg tipa i ovoga da se uporede brzine kretanja i obrtaji kardana mozda bi se mogli naci zakljucci kako bi kosio ,ali to je sve macka u dzaku dok mse neproba u razlicitim uslovima. Nek te dobro sluzi i zaradi bar 2 nove

http://www.labinprogres.hr/index.php?page=products&gid=8&id=17&l=hr

Evo sa sajta proizvođača, samo koliko vidim za taj model nemaju u ponudi strižnu kosačicu.
Imaju modeli sa i bez diferencijala, ovaj bi trebao da je sa krutom osovinom. Tri brzine i rikverc u oba smjera rada su odlična opcija i jak je motor za tu veličinu same mašine.
Jedna poluga bi trebala biti za kvačilo, druga za deblokadu točka, neka malo bolje pročita uputstvo jer vjerujem da je tamo sve detaljno objašnjeno.

Ako moze nek postavi jos jednu sliku od onog dela gde se kaci kosa i videcemo jel pase ona kao i na druge labine..

- - - - - - - - - -

za tu opciju za mali labin kardanska prikolica sam vidjao na internetu neke slike gde ubacen menjac od auta neznam koji menjac u pitanju i sa koliko brzina,ali meni to deluje mnogo skarabudzeno,,tako da to nije bas za experiment da nestrada slucajno menjac..sad kako god mislis koliko je to pametno raditi neznam... a za kosenje je odlican ja sam zadovoljan sa njoom prosle godine sam sa njom pokosio 500 bala sena livadskog i jos oko 200 bala deteline ja sam zadovoljan sa njim kosa goldonijeve proizvodnje 130cm,znaci kod mene je pokosila samo prosle godine oko 2-3 hektara od prilike...i osim goriva nista drugo od troskova nisam imao.
Jel ima ova labinova kosu mogucnost da kopira teren, ona rezna letva da moze da se klati kao kod IMTove? i kojom kosis 1. ili 2. ?

ima mogunost kopiranja terena ,neznam sad tacno kad je zakacena u stoji na betonu jedan kraj kose mogu da odignem nekih 15 cm a da drugi jos uvek stoji na zemlji,,ee sa malim tockovima za freziranje 4.00-8 u drugu brzinu,probao sam i za velikim tockovima od 10 cola ali nevalja cusi,prva je previse spora,a druga je dosta brza,tako da sa malim tockovima,prebacis invertitor i u drugu brzinu i samo picis, oko 1/3 gasa i vozi kosi samo brije ..
KAKANJAC-90 nek te dugo sluzi i da zaradi ko sto kolega kaze barem za dva nova ,koja je cena bila ako nije tajna?i ims li sta od prikljucaka ili samo gola masina?
koliko vidim kacenje je potpuno isto kao i na mom malom labinu,znaci da mogu i ovi prikljuci da idu na njega,....a menjac bi trebalo da je unutra isti mislim na broj obrtaja kardana i brzine,i sve to ostalo...

Hvala svima, pasu prikljucci od starog labina ista je osovina. Kupio sam ovako golu masinu platio sam je 2500 KM, po meni nije skupo obzirom na motor a i stvar je nova.
Citao sam malo po forumima i vidim da svi pisu da te labinove originalne kose i nisu za pohvaliti.
Pa sam malo trazio raspitivao se za cijenu nove IMT kose za labin cijena je 1150 - 1300 KM.
Do sada sam koristio Muta Kosor (IMT kosa) zadnjih 15 godina me sluzila odlicno ali posto je na njoj benzinski motor mislio sam da nebi bilo lose kupiti nesto ovako.
Novije serije dolaze u dvije varijante sa diferencijalom i bez diferencijala kao sto je ova moja.
Nisam bas mogao isprobati tu rucicu za deblokadu jer je masina teska i nema naprijed nista zakaceno.

evo jednog pitanja kako i na koliko nastelovati ventile na suntom motoru, to je isti kao kipor samo eto,km 178cini mi se da je oznaka...posto to dosad nisam radio nikad pa eto a cini mi se da bi trebalo da se radi,krenuo kinez malo da zeza ,tesko upali ali kad upali onda ide bez problema,nego kad ga ugasim nekad oce iz cuga da upali nekad nece,sta moze da mu bude,ali kad upali radi bez greske???hvala

Usisni 0,10 a izduvni 0,15mm zazor.Mada do toga nije sigurno,jer ventili neuticu ni priblizno na povremene probleme paljenja ako nisu rasglodani u vodilicama ili nagoreli. Onda se cuje siktanje na auspuh ili filter i vrlo tesko pali uopste. Ali treba ih prekontrolisati. Zameni prvo filter nafte i ocisti vazdusni filter pa ako zeza opet proveriti dizne i pumpu. Dal nepodize nivo ulja u motoru ,jel pratis to. Mada i nafta sama kaka je dosta utice na paljenje i snagu i dosta primecujem to da utice kod mene

ovako kad ga palim onda on dimi, ali nece da upali,a filter za naftu u rezervaru nema jer se on slomi i nestoji vise uspravno prema tome nevrsi funkciju,e sad filter za vazduh je ciscen skoro tako da do toga nije,ai da je do filtera za vazduh onda nebi ni vukao tako ni praimao gas ,ne podize nivo ulja u motoru,e sad mozda je do dizne i pumpe kako to mogu proveriti???? i ako moze malo opsirnije to u vezi stelovanja ventila,sta i kako i kad je motor vreo ili kad je hladan???hvala kolega unapred
i u kom polozaju treba da bude klip????

Poslednja izmena:
Stelujes ventile kad je hladan motor. Najlakse ces dovesti u polozaj za stelovanje ako skines cev gore od dizne i kad klip krene gore da sabija smesu krenuce nafta iz cevi. Priblizno u tom trenutku je klip gore i nebitno je 100% .taj je na paljenju i to je bitno. Tad stelujes oba ventila ,znaci onaj do auspuha je izduvni i njega na 0,15 stelujes a onaj do vazdusnog filtera na 0,10mm. posto nemas filtera za naftu postoji mogucnost i da je smece upadalo u pumpu a to je najgore za nju. Diznu skines i ocisti se na dnu od garezi i proveri kako baca i na kojem pritisku kod bosiste. Ako moze da se nasteluje nasteluje se ako ne ili baca u mlazu drugi element ili dizna. Filter obavezno ubaci jer nafta je prilicno prljava. Bila je negde ranije slika kad sam stelovao ventile na kiporu. Proveri prvo ventile diznu jer malo sumnjam i na kompresiju da je popustila

Nisam siguran u podatak jer vecinom sto imam odnesem bosisti i on nadje podatak. kod dmb je negde oko 160-165 bar ako se dobro secam ali to od motora do motora zavisi

kvar je defektovan,nije ni do dizne,ni do pumpe,ni filtera nista ,ono sto ga gasi nije se vratila nazad 100%, 2mm gurnem onda pali,kad ga ugasim nediram taj pipak dole onda nece da upali kad gurnem onda odma ko iz topapa sad videcemo za na dalje, ibez grejanja jutros iz cuga upalio sto znaci da je vecina stvari ok tako da ,,mislio sam odmah na najgore na generalku,ali eto sve radi tako da nista od svog to silnog stelovanja ventila i ostalih stvari hvala kolega u svakom slucaju,

Ja sam napravio prost mehanizam za tu polugicu i radi perfektno ,stim kad je u polozaju za start i rad povuce se uvis za 5-6mm. kad gasim samo otkacim i gasenje. tebi je bio otprilike na ivici i vrlo mali protok imalo pa je tesko palio i radio.

Kod LDA motora taj leptir na pvp ima dvojaku funkciju,da prekini dotok goriva u nju (gasenja),povlacenjem leptira od motora,u pumpu dolazi vise nafte i to se preporucuje pri prvom i hladnom startu.Takodje,na spaneru ispod leptira se steluje pred paljenje.

lepo on radi i prima gas kao i prvog dana,nego ga je zezalo to paljenje,sad sam ga provalio sta mu je i sad opet pali bez greske cak i bez grejanja,takoda eto sta se desava kad neka sitnica krene da zeza ali sta je tu je nenam jer je neko vec radio neke popravke na ovim kineskim dizelasima tipa klip karike radilica nesto??i koja bi cena bila pune generalne,dali se isplati kupiti drugi motor ili na ovima raditi generalku ako dotle dodje?

Koliko znam po oglasima ima dijelova za generalku, a može se i na ebay naći dosta rezervnih dijelova.

Neke manje popravke se isplate, ali ako plaćaš majstora za rad i kupuješ sve dijelove za potpuno sređivanje mislim da se baš i ne isplati.

Kod vas koliko čujem su ti motori dosta jeftini, mislim da je mala razlika u cijeni generalke i novog motora.

Edit: Sad sam malo na brzinu gledao cijene. Radilica oko sto dolara, sa ležajevima oko 120. Pumpa goriva oko 60, dizna pedesetak, uljna pumpa desetak, klip sa karikama 20-30. Semerinzi oko pet dolara i poštarina na sve to još bar 30.

Neznaš šta će na kraju ispasti, a ovamo na drugu stranu imaš nov sa garancijom godinu dana. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh