Motokultivatori - opšta tema

ako ides po dubljoj vodi moze i na semeringe proci mada cisto summnjam. sama kondenzacija po hladnom vremenu i ako je napolju da kisne napravi to vecinom. a od vode u ulju eto kvarova. najgore sto moze i da zaledi zimi pa da dodje do lomova delova. imao sam takav slucaj sa jednim jugom. jednostavno moras naci nacin da kod biraca ili gde vec moze uci da zadihtujes necim.ili jedno brdo toat masti pa ce voda ,bar vecina skliznuti .ulje izaspi obavezno

Vica imam i ja jedno pitanje, sta moze biti razlog da na lombardini 530 pukne radilica. Bukvalno kad sam je izvadio ona u dva dela. Ne znam na cemu je bio motor.?

Pa odakle ta voda u menjacu u tolikoj kolicini??? Jedino ako je drzis napolje???
Mozda me nisi razumeo.Sipao sam oko 4l u menjac,a ostalih 1l u medjureduktor prikolice i diferencijal ali to nije toliko bitno.Voda pomesana sa uljem je sad do vrha otvora gde stoji merac.A to nije prvi put da mi je uslo ulje.Kad sam ga prao sa pumpom,nabilo je vode u menjac al posto su bili losi semerinzi na izlaznom vratilu tu je krenulo da izlazi.Na cizmu preciznije.

- - - - - - - - - -

ako ides po dubljoj vodi moze i na semeringe proci mada cisto summnjam. sama kondenzacija po hladnom vremenu i ako je napolju da kisne napravi to vecinom. a od vode u ulju eto kvarova. najgore sto moze i da zaledi zimi pa da dodje do lomova delova. imao sam takav slucaj sa jednim jugom. jednostavno moras naci nacin da kod biraca ili gde vec moze uci da zadihtujes necim.ili jedno brdo toat masti pa ce voda ,bar vecina skliznuti .ulje izaspi obavezno
Sutra cu da ispustim svo ulje iz menjaca.Ako nije vec zaledilo al nebi trebalo.Nemam garazu al je pod ciradom.

kao i u vecini slucajeva ili je zamor materijala ,ili supljina u odlivku ,ili preveliki luftovi na lezajevima ili biksni klipnjace pa je udarci kompresije razbiju. sto manji broj cilindara i manje lezecih lezista to je mogucnost loma veca. jednoklipci pogotovu imaju ponajvece kontra tegove radilice i najteze zamajce i sve to ukupno gledajuci smanjuje rok trajanja a i ljudski faktor ima udela dosta.ako je zamor materijala primetices na delu gde je slomljena sive i sjajne povrsine na materijalu. sive su od napuknuca koje je ranije krenulo a sjajne od trenutnog sad puknuca. ako je cela sjajna onda je prezivela neki udarac najverovatnije i trenutno pukla

Ubaci mandzetnu od nekog auta na birac brzine i zategni to selnama... Da nemoze voda pored da se probije..

To se desava i na traktorima da pored palica udje voda u menjac...

Vica imam i ja jedno pitanje, sta moze biti razlog da na lombardini 530 pukne radilica. Bukvalno kad sam je izvadio ona u dva dela. Ne znam na cemu je bio motor.?

Uglavnom zbog ulja,ulje uvek mora biti do kraja naliveno ,zbog samog polozaja kultivatora,pogotovo ako leti preteras sa radom, pa ga ostavis u nagnutom polozaju a nemas ulja do kraja, posle hladjenja pa ponovnog startovanja samo cujes PAMMM

Uglavnom zbog ulja,ulje uvek mora biti do kraja naliveno ,zbog samog polozaja kultivatora,pogotovo ako leti preteras sa radom, pa ga ostavis u nagnutom polozaju a nemas ulja do kraja, posle hladjenja pa ponovnog startovanja samo cujes PAMMM
Ja sam ga tako uzeo kao neispravan, ali imao kompresiju. Kad sam otvorio haos. Ali resice se.

E sad bas 300. Samo radilica nije toliko. A i ne zurim pašće još neku pa da se od dva napravi jedan dobar.

Pa valjda ces izmenjati i ostalo sto je pohabano:sta:.
Mi smo klegi sa istim slucajem uradili i izaslo je oko 320€-doduse doveli smo sve u fabricko stanje. Mislim da polovnu radilicu mozes naci za 70-90€.

Kao sto sam napisao u jednom od predhodnih postova, u planu mi je kupovina motokultivatora, pa je prva ideja bila nesto polovno a solidno naci. Pretrazujuci oglase ponuda u mom kraju je vrlo slaba za Labin, Hondu, Goldoni itd., pa poceh da razmisljam o novim, evo nekih trenutnih cena : Imt 410 290.000 dinara( stovariste u mojoj blizini), Benassi sa Hondinim motorom benzin 5ks 136.000 din. http://www.alpinastar.rs/narucipro/pregled3proizvod.php?id_art=585, LabinProgres Mondial Greeny benz. 9ks 246.000din, dizel 8ks 317.000din...http://www.labinprogres.hr/index.php?page=products&gid=8&id=17&l=hr., Adria 04 sa frezom, benz. 9ks 201.000din, dizel 8ks 275.000,http://www.labinprogres.hr/index.php?page=products&gid=9&l=hr sve su Lombardini motori na Labinu, Honda F560 4,8ks benz. 267.000 http://www.hondasrbija.co.rs/index.php/f-720 Zvao sam i Goldoni Savic al covek mi nalupa na brzinu neke cene 3-4000 eura tako da nisam ni zapisao...Kada biste vi kupovali nov motokultivator sta bi bio vas izbor?

Definitivno ovaj najskuplji Labin dizel, jel je cena 317.000 sa frezom ili samo masina i menjac?

Samo masina i menjac, freza je 56.000, plug 10.500, univerzalni prikljucak za plug isto toliko, sve zajedno skoro 390.000 din. I meni je on najvise zapao za oko, gledao sam na you tube kako ore lagano, samo ja bih pre sa benzinskim motorom, jeftiniji 600 eura a iste snage

Nazad
Vrh