@Gorstak
Ovaj gore sam vidio na pik.ba, jos odavno, ali me je odbio iz dva razloga; benzin i nejak. Ja imam 4 masine u kuci koje trose bezolovni i mjesavinu, za sada 4, jer jos nisam kupio motornu pilu i krajnje je vrijeme da nadjem dizelaza. :-D
Treba mi jaca masina, a trebace mi i prikolica, jer imam sumu odmah iza kuce.
Na Hondi koji posjeudjem imam sve prikljuce koje je Honda izbacila za manje kultivatore, ali ne mogu sa njom orati u plateniku.
Iskreno, ima lijepih novih kultivatora, naoko super izgledaju, ali ja ne znam kakav je kvalitet. Znam samo da da moj komsija ima IMT 509 i on je treca generacija. Vozio ga je njegov djed, njegov otac i sada on. Jos uvijek mu odradi neki servis na mjenjacu i samo udara vozi.. Ja bih kupio novu masinu kad neki kreditic sredim, ali me je konstantno strah za dijelove.
- - - - - - - - - -
@alen1972
Sto se tice benzina, imam dva Hondina benzin motora (G28 i GX160); i da, Honda je opet medju njima najbolja, ali ova g28 nece upaliti dok je ne zagrijem. Kad upali, on zaista perfektno radi, a star je 40 godina. Cesto im svjecice odu..
- - - - - - - - - -
Kako god, masinu treba kupiti i korisiti je da bi se dokazala njena maksimalna isplativost. Ne treba ih mnogo ni zaliti, pa dokle traju traju.. Danas trendovi stalno nose nesto novo, ne moze covjek ni pohvatati sta izlazi na trziste. Znam samo da je raniji kvalitet bio mnogo bolji i da je sve duze trajalo. Sto se tice novog Imt, tj. FPM za njega imam sve dijelove u blizini. Jedna firma blizu Tuzle radi FPM, a druga Labin. Ta sto radi FPM je mnogo jaca znalacki, jer se bavi samo time, a ova druga radi samo prodaju Labina i glavni su uvoznici.