Motokultivatori - opšta tema

Drustvo da li se isplati uzeti Benassi 75 frezu bez karburatora I koliko je pametno traziti ili platiti isti.Da li moze da se skarabudzi neki drugi karburator ili ne.Dajemi frezu generalno sredjenu bez karburatora za motor tomos sa prskalicom kljuc za kljuc.Motor sa prskalicom je nov

zna li neko;

da li na Valpadanu Blitz može da se prispoji kosa ili freza od nekog drugog motokultivatora

jedno vreme sam imo sepa /valpadanu pa je sad kod kolege ovde na forumu,i kacio sam na nju kosu od malog goldonca izreduciro sam ja to sa među plocom ali ima la je dosta brz izlayzni kardan da kosa radi nenormalno brzo.i ta prica otpada samo njena .

Pozdrav svima, imam imt 509 koji je kod mene skoro 20 godina i na njemu nije menjano nista. Jutros namontiram kosu i probam da palim kad vidim da mi kanap zapinje i nema onaj lak hod levo desno. Probam rukom da vrtim i nesto ide lako kad najednom remenica zaglavi i nece ni levo ni desno. Namotam kanap u suprotnom smeru od paljenja i na silu je odglavim. Probam opet rukom i opet zaglavi. Zatim ispustim ulje, skinem karter i polako vrtim remenicu u krug i vidim da zaglavljuje kad je klip u gornjem polozaju. E da prilikom okretanja cuje ce neko sistanje, kod stubline. Zanima me sta li moze biti leteci lezaj, karike ili nesto trece . hvala

Ako je kod GMT prije da je ventil , može biti da se djeca igrala pa ubacilo nešto unutra ..itd .
Skini pokolopac na vrhu glave pa vidi jel ventili rade koako treba .?

Evo kako je moj komsija napravio komplet svetlosnu signalizaciju na svom imt 509,ima svetla,zmigavce,2 sirene i jos nesto(neznam tacno sta)jedino mu jos alnaser fali
slike-059.jpg

slike-046.jpg

slike-049.jpg

slike-052.jpg

slike-054.jpg

slike-056.jpg

Prvo sto sam uradio je bilo to da proverim ventile, raskacio sam klackalice, medjutim opet se desava. Kao da negde glavi na stublin ili na lezaju

Ako nije pukla karika,meni to lici na lezaj radilice

- - - - - - - - - -

Marko Sumadinac @ Ova "kontrolna tabla" mi bode oci,moglo je to malo skladnije da se odradi

Ne moze,njeno izlazno vratilo (kardan) je nesto tanje i specificno,radio sam prepravku na prskalici koja se kacila na Goldoni

hvala, majstor "dejan 351", majstor "mikser" kaže i ovo:

"jedno vreme sam imo sepa /valpadanu pa je sad kod kolege ovde na forumu,i kacio sam na nju kosu od malog goldonca izreduciro sam ja to sa među plocom ali ima la je dosta brz izlayzni kardan da kosa radi nenormalno brzo.i ta prica otpada samo njena"

a ja opet, da malo prodiskutujemo problem, šta ćeš tvdoglavo bosansko čeljade :)

imam dva pogona od mute, kontao sam da naručim spojnicu, pola valpadanin nut, druga polovica mutin nut i da to prikačim, koliko to ima smisla - nemam pojma, zato i pitam Vas

PTO normal version 675 Rpm
PTO reversing versio 985 Rpm

tako stoji u svetim brošurama o Valpadani Blitz 120

ok, dobro je što ima pametnijih od mene, mada to i nije specijalno teško, pa se nadam da će se riješiti problem, ovako ili onako - svejedno

pozdravčina svima

gorstak@ pa probaj ja volim ta budzenja,stavljo sam onaj zeleni pogon labinov spori na sepa i opet je bio prebrz za mene,sem na malom gasu.
trenutno imam 507 sa pogonom kose imteovim al od goldonca malog svi su vikali nemoze,međutim ja povadim zupcanike koji su ubrzavali pogon i namestim spojnicku direktno radi savrseno pogon duzi od orginalnog i netreba teg. dva majstora su tvrdili da nemoze al ispa da moze i kosi ekstra,e sad neznam kakav ti je kultivator jel ima menjanje brzina da imas 3 i kad kosis??

gorstak@ pa probaj ja volim ta budzenja,stavljo sam onaj zeleni pogon labinov spori na sepa i opet je bio prebrz za mene,sem na malom gasu.
trenutno imam 507 sa pogonom kose imteovim al od goldonca malog svi su vikali nemoze,međutim ja povadim zupcanike koji su ubrzavali pogon i namestim spojnicku direktno radi savrseno pogon duzi od orginalnog i netreba teg. dva majstora su tvrdili da nemoze al ispa da moze i kosi ekstra,e sad neznam kakav ti je kultivator jel ima menjanje brzina da imas 3 i kad kosis??

Valpadana Blitz 120 ima u oba smjera 4 naprijed + 1 nazad, finta u svemu i jeste što ni ja ne znam kakav je ali izgleda stravično

imam ja već Mutu Kosor 10 ks Kipor, dizel
i jedan Goldoni Jolly Junior 45 L 8ks Lobardini, benzin
i jedan Howard 700 7ks Subaru Robin, benzin
i jedan Howard Gem 12 ks Kohler, benzin
i jednu Hondu F220 3.5 ks Honda, benzin
i jednu Stiga 500 5,5 ks Briggs&Stratton, benzin
ma lijepo me stid da nabrajam, sve kao bajagi hoću da rasprodam a samo lažem i sebe i druge, a bolje ih njegujem i pazim nego Sulejmen svoje hanume u haremu

a ovoga vraga sam kupio prije nekoliko dana, uz njega je samo freza došla, pa sad ja kontam da prodam Mutu a da ovoga zadržim jer mi izgleda silan, nije teško manevrisati sa njim a kako već znamo Muta je lagana za krkanske radove,

imam jedan pogon viška od Mute, praktički ne bi bilo neka mudrost vjenčati ih ali koliko će i hoće li to moći - ostaje da se izmudruje na ovom forumu

pozz

e pa ako imas i mutu i njega lepo otkaci sa oba prikljucke upali obadva u smeru kosenja i vidi brzina vratila jel ista na valpadani priblizno na nekom srednjem gasu i na muti ako jeste pravi.

Brzinsko pitanje ,koju svecicu da stavim na honda f420, motor je g150 , proslu sam kupio super bosna f75 , sad me malo buni ova oznaka f75 i koja bi trebala na ovaj motor ??

F65 je sasvim dovoljna za hondin motor. na mojoj je bila bosna F70 dugo vremena ali originalna sa dmb pumpe i nema problema. posto nisu forsirane masine i nemaju velik stepen kompresije i uz to vazdusar nema potrebe za vecom od F70.preko toga su hladnije svecice koje na ovim motorima hoce biti crne i skupljati garez. nemaju temperaturu da se ogore i tad nastaju vec problemi. po meni nadji neku kvalitetniju svecicu u toj toplotnoj vrednosti. NGK ili sampion ti je moja preporuka a najzadovoljniji sam sa NGK

moj nije kipor ali je suntom sto mu dodje skoro isto imam ja montirano i zahvalan sam on je gore vec 4 godine i bez greske radi samo je malo problem dokk se napravi medjuploca ...koja ide izmedju motora i rama kultivatora...ako ti treba jos neka pomoc pitaj...

hteo bih da se posavetujem sa nekim ko ima iskustva sa imt 507, odsarafio sam sraf sa suprotne strane poluge od kvacila i tad je radilo normalno kvacilo , pa sam morao da skinem sajlu sa poluge da bi zasarafio i kad sam vratio sajlu kvacilo ne radi nece da odvaja, pa me interesuje da nije slucajno nesto moglo da ispadne u kucistu, sraf nije skroz bio odvijen, da li neko mozda zna sta bi moglo biti?

Nazad
Vrh