Mobilni telefoni

Ne mogu da verujem da neko koristi memoriju telefona uopste za cuvanje podataka .............................
Fotografije i video zapise kacim na
FLICKR . https://www.flickr.com/
Odatle mi je najpreglednije i najlakše da sherujem . Navodno ima 2tb prostora ali i to se vremenom popunilo .
Naravno sve što mi je važno posebno čuvam ( DVD , FLESH .......... )

I još jedna informacija koju sam tek sada video, za korisnike RCSa:
(a i Miki44 je nedavno imao problem)

Ne koristim pametne telefone već duže vreme, pa i nisam u toku.. kasnim.

Da li je neko koristio pametni sat i kakva su iskustva?
Razmišljam da zamenim telefon time. Telefon uglavnom koristim za pozive i poruke. Internet izbegavam maksimalno. Samo kad je nešto hitno ostalo radim preko PC.
Stalno razmišljam da li sam poneo telefon. (često i ne ponesem) Ovo bi mi bilo super rešenje. Verujem da su napredovali dovoljno da baterija može da drži fino i da se čije kako treba kad razgovaraš.

To je zanimljivo razmišljanje.
Ja odgovor ne znam.
Ne sviđaju mi se ti satovi.

Koristio jesam, jedan jedinstveni model koji je digitalni, ali ima i poneke pametne funkcije.
Video sam da posle nekog vremena, one pametne meni nemaju neku bitniji upotrebnu vrednost. Pa sam se vratio klasičnim satovima.

Nebitno.. nego, kažem onako usput.

Treba pogledati da li bi bilo upotrebljivo za ono o čemu ti razmišljaš.
Prvo - koji su to modeli koji imaju SIM mogućnost.
Pošto kod većine, telefonski razgovori idu u paru sa pametnim telefonom. Tj SIM je u telefonu, pa ide preko Bluetooth do sata.
I drugo - kolika je autonomija.
Jer, satovi.. pa, imaju baterije manjih kapaciteta.
Ipak, što kažeš, jesu napredovali. Ali mi sada gledamo one sa SIM karticom, a to iziskuje značajno više energije od Bluetootha.

Ne kažem da nije moguće. Nisam pratio, a zainteresovao si me.

Nego razmišljam - zašto ne bi koristio mobilni telefon, onaj "glupi"..?

Ja njih koristim i malih su dimenzija. Težine takođe.
Stalno mi je u džepu i pošto za drugo sem glasovnog poziva i SMS se i ne može koristi, nema razloga iz džepa vaditi, praktično.

A autonomija baterije - punim na nedelju dana, a i tada, jedva pola da je potrošio od prošlog puta.

O ceni i da ne pričamo. Nema skuplji od 10.000 dinara, grubo rečeno.

Poslednja izmena:
Ja dugo koristim Garmine, ali ne bez telefona. Meni je najbitnije vreme i navigacija.
Znači, notifikacija poziva(bez javljanja) i čitanje poruka.
Garmin baterija traje najduže(do 20 dana), solarni i duže.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Podržava eSIM A1 koji koristim (a i drugi). Kao i uslugu MultiSIM. 350 din mesečno. Nije baš da mi se daje + na sve račune koje već plaćam.
eSim je besplatan. Tako da bi mi to odgovaralo. Verujem da može sa uređaja na uređaj (sat-telefon) da se promeni mnogo lakše nego fizička kartica.

Ovo sa dve kartice nije loša stvar. Razmišljao sam o tome još na faksu, da napravim svoj duplikat. Tad bi možda moglo da se odradi bez iko obraća pažnju. Sad će verovatno odmah primetiti.

Nazad
Vrh