Može bez problema samo ne znam koliko je pametno. Ja koristim isto TV od 32 inča već sigurno 7 godina. Mogu reći da mi je vid na daljinu znatno oslabio za to vreme. (nadam se ne trajno) Ne znam koliko je to uticaj monitora ili možda starim, ali sigurno da ima veze.
Za TV ne vode toliko računa o štetnosti za oči kao kod namenskih monitora. Pogotovo noviju su dosta bezbedniji.
Najzad sam rešio da kupim monitor evo već pola godine ne mogu da se odličim šta da uzmem. 27 ili 32 inča, zakrivljen ili ravan, IPS ili VA ekran (OLED otpada zbog cene). Govore da različite marke koriste iste panele s tim što ove sa zvučnim imenom stave veće cene?
Svaki savet je dobrodošao. Moram ove nedelje da kupim bilo šta jer ovako ga neću nikad kupiti.
E da, monitor koristim za internet, Youtube. Volim i da se igram s tim što ne igram online , ne takmičim se tako da mi nije svaka milisekunda bitna već samo hoću da to izgleda lepo i da ne secka. Odgledam i film mada imam projektor tako da bih možda išao sa kombinacijom projektor za filmove i 27 inča ekran...