Mobilni telefoni

Kako se na Viberu mogu namestiti veća slova?

Telefon je Samsung Note 3, u podešavanjima telefona su nameštena "izuzetno velika slova", i u svim drugim aplikacijama su ta velika slova. Bila su i na Viberu do juče, ali od danas su baš mala i jedva ih čitam. Probao sam i da ugasim telefon, tražio opciju u Viberu za veličinu slova, sve bez uspeha...

Pogledao sam komentare u google play prodavnici za Viber, i vidim da su mala slova posledica poslednjeg ažuriranja. Svi žale na mala slova...

Имаш ли можда још једну картицу коју користиш? Ако имаш убациш у тај стари телефон и пошаљеш преко поруке на нови број.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ljudi moji samo upalite sinhronizaciju, nisam imenik kopirao od kad je android izasao.Cim se ulogujem sa mailom na novi tel odmah stigne imenik sam cim se sinhronizuje sa googlom.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Da li telefoni mogu da prave termalne slike (ili već kako se to pravilno kaže), ono da se vidi koji je deo je vruć? Mislim uz pomoć neke aplikacije...

Imam jednu matricu od 35 paralelno vezanih smd led iz nekog ručnog reflektora, od kojih je jedna, ili više njih u kratkom spoju. I sad naravno ne mogu da nađem koja/koje od njih su u kratkom spoju. Pa sam zamislio da im dovedem obrnuti polaritet pa da vidim koja će biti vruća. Dodirom ne mogu da odredim koja od njih je vruća pošto sve budu tople (a prosto mi je neverovatno da su sve u kratkom spoju) jer su led diode na hladnjaku (štampana ploča je integrisana sa metalnim hladnjakom sa donje strane). Pa sam mislio da bih na termalnoj slici uočio koja prva počne da se greje... Možda to tako i ne može, ali eto to mi je sad palo na pamet, a računam da će ovde neko to znati oko telefona...
Koliko ja znam moras imati posebnu kameru na telefonu da bi imao tu funkciju, a telefoni sa tom kamerom su poskupi. Uzmi onu smedju plastiku koja drzi keks u tri kolone neznam koji tacno keks, pakaovanje je isto ko od jafa keksa. Uzmes tu plastiku i stavis ispred dioda i kad upalis samo vidis diode jer plastika ne propusta svjetlost. Probaj sa maskom za varenje mozda i sa njom moze.

Pretpostavljam da misliš da će se na mestu kratkog spoja zbog grejanja pojaviti IC svetlost koju bi kamera mogla da uhvati (kao kad kamericom na telefonu gledate rad ic diode u daljinskom upravljaču), pa da tamno staklo ili plastika propuste samo taj ic deo spektra, a ne i vidljivi deo spektra.

Ne znam baš, ali je dobra ideja, probaću. U krajnjem slučaju nakačiću neki baš jak izvor napajanja u obrnutoj polarizaciji pa da jaka struja "spali" taj kraki spoj. Svakako nemam duvaljku da skidam jednu po jednu led, a i baš bi to bilo pipavo jer su sabijene blizu jedna drugoj.

Sad mi pade na pamet da bih mogao termo sondom pipnuti svaku pojedinačnu led... Zašto mi proste ideje poslednje padaju na pamet? :haha:

A pošto je ovo tema o telefonima, definitivno sam se odlučio za POCO X3. Ako može neko da preporuči nekog prodavca sa KP...

U originalnoj aplikaciji za sms koliko znam nema tu opciju,nism našao čak ni mogućnost da mogu direktno pozvati broj koji sam dobio u poruci(recimo ako dobijem sms kada je neko bio zauzet).
Možda da se ubaci neka druga aplikacija koja ima tu mogućnost.
Ja za sms koristim Textra,mnogo bolja nego originalna sa više raznih opcija itd...ni u njoj ne vidim slanje u zakazano vreme,jedino odloženo slanje do max 9 sekundi...

Пуним преко усб-а на радију. Нисам приметио да спорије пуни од оригиналног пуњача

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Kad kupujes auto punjac gledaj na izlazu koliko daje ampera, sto vise to bolje.
Npr u firminim kolima od fabrickog radija usb jedva puni moj tel, dok kucni koji sam dobio sa njim ga nagruva za 35-40 min 0-100%, ali je cini mi se kucni 5-6A , moram tacno pogledati.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

MTS ima novu tarifu Zmaj. Za 1000din se dobije 200minuta, 200 poruka ali ima 10gb interneta, a potpisivanjem ugovora dobije se jod 10gb za YT.

Ja sam u Vipu i posle NG istice ugovor pa gledam sta dalje. Jer imam 2 telefona, ovaj mi treba sa sto vise interneta za sto manje para.
Zapravo i ovu tarifu imaju.

Poslednja izmena:
Ovo je pripejd koristim mesecni plan od 300din, zavrsava poso imam i telenor pripejd nju koristim za net gde vip nema 4g.

Ja u telenoru dobio popust na total 5. Za 1075 rsd mesečno imam neograničeno minuta i poruka, 6 meseci neograničen internet. Nakon tih 6 meseci 5 gb interneta i po 10 gb za 2 aplikacije.

Sent from my Huawei P40 using Tapatalk

Nazad
Vrh