Možda je utopija a možda

Odg: mozda je utopija a mozda...

Auuu moras nam dati vremena da ovo procitamo :D

20

Prespavao sam raspravu al jos ne vidim konkretnih predloga ?

Mislim da je svim pametnim ljudima tesko da citaju ovolke stranice sa postovima pa predlazem da se konkretne stvari malo sazvacu i postave na jedno mesto koje ce neko da edituje i bukmarkuje i gde ce ljudi moci da procitaju samo ono sto je novo. Predlazem Senatora on je dovoljno elokventan.

Ne slazem se da stranka ili udruzenje ne budu usko vezani za internet, ne samo da je to jedini medij gde moze slobodno da se prica vec nudi mnogo vece mogucnosti povezivanja nego drugi.

Mislim da jedan covek slabo sta moze da uradi pa predlazem osnivanje radne grupe (otprilike deset clanova) u kojoj ce svaki da se bavi posebnim delom npr

ratarstvo
stocarstvo
trgovina
ekologija odrzivog razvoja
tehnicka i finansijska organizacija
mehanizacija
pravna moderacija
itd
predlazite

sad vidim novi klokijev post nije lose za pocetak
udruzenje je sasvim dovoljno po meni jer su sve politicke stranke izgubile kredibilitet kod naroda

Ime bi trebalo da je jedna ili eventualno dve reci koje bi mogle lako da se izgovore i budu prepoznatljive, nista ruznije i nejasnije od raznih skracenica, razmisljajte malo marketinski.

Председник Покрета може да обустави од извршења и да суспендује сваку одлуку Главног и Извршног одбора и другог органа у Покрету. udruzenje je sasvim dovoljno po meni jer su sve politicke stranke izgubile kredibilitet kod naroda
ne slazem se sa ovolikim ovlascenjima za pr. i takodje mislim da bi mozda bilo bolje krenuti prvo sa udruzenjem

Ni meni se licno ne svidja ova klauzula. Naglasava totalitarni karakter stranacke organizacije gde se za sve pita predsednik. Ostali stranacki organi postoje samo formalno i tu su da bi se zanimali sitnijim poslovima. Naravno, ovu stavku treba izbaciti i umesto nje predlazem sledecu: da predsednik stranke ima mogucnost suspenzivnog veta na odluke glavnog odbora stranke, medjutim, ukoliko se na ponovljenom glasanju ista odluka izglasa kvalifikovanom (2/3, 3/4, 4/5...) vecinom, predsednik ce morati da ratifikuje takvu odluku i pristupi njenom sprovodjenju u delo. Nesto poput sistema kocnica i ravnoteza...

senator je napisao(la):
Ni meni se licno ne svidja ova klauzula. Naglasava totalitarni karakter stranacke organizacije gde se za sve pita predsednik. Ostali stranacki organi postoje samo formalno i tu su da bi se zanimali sitnijim poslovima. Naravno, ovu stavku treba izbaciti i umesto nje predlazem sledecu: da predsednik stranke ima mogucnost suspenzivnog veta na odluke glavnog odbora stranke, medjutim, ukoliko se na ponovljenom glasanju ista odluka izglasa kvalifikovanom (2/3, 3/4, 4/5...) vecinom, predsednik ce morati da ratifikuje takvu odluku i pristupi njenom sprovodjenju u delo. Nesto poput sistema kocnica i ravnoteza... Predsednik str. ne treba i ne sme imati tako ''popustene dizgine''. On predstavlja str. i u odlukama je samo jedan glas. Sve ostalo je ::lose::

dicki je napisao(la):
senator je napisao(la):
Ni meni se licno ne svidja ova klauzula. Naglasava totalitarni karakter stranacke organizacije gde se za sve pita predsednik. Ostali stranacki organi postoje samo formalno i tu su da bi se zanimali sitnijim poslovima. Naravno, ovu stavku treba izbaciti i umesto nje predlazem sledecu: da predsednik stranke ima mogucnost suspenzivnog veta na odluke glavnog odbora stranke, medjutim, ukoliko se na ponovljenom glasanju ista odluka izglasa kvalifikovanom (2/3, 3/4, 4/5...) vecinom, predsednik ce morati da ratifikuje takvu odluku i pristupi njenom sprovodjenju u delo. Nesto poput sistema kocnica i ravnoteza... Predsednik str. ne treba i ne sme imati tako ''popustene dizgine''.

On predstavlja str. i u odlukama je samo jedan glas. Sve ostalo je ::lose::

24
Au ljudi bre trebalo mi sat vremena da sve pročitam ideja nije nova ja je apsolutno podržavam imam neka lična iskustva (gorka) ali ukratko ću napisati pre dve godine bili su lokalni izbori u opštini i pošto nam je dosadilo da opštinske vlasti nikad nemaju sluha vremena za poljoprivrednike sazvali smo sva poljoprivredna civilna udruženja u opštini i postigli dogovor da je vreme da i mi kažemo naše mišljenje i da krenemo na lokalnim izborima sastavili statut ,postavili ciljeve ,pripremili program i plan i kad su tadašnje opštinske vlasti i partije videle da je :zli: odneo šalu počelo je takvo šikaniranje i vršenje pritiska na pojedince da nismo verovali da neko nešto može da se desi ,onda smo seli za pregovarački sto i na kraju uspeli da iznudimo jedan program koji su potpisali(nakon stotog ponovnog dogovaranja -prepravljanja ) nismo izašli na izbore ali sad i oni moraju da izpoštuju njihov deo poinekad zaborave ali imamo lokalne medije pa ih prisećamo na data obećanja rezultat 50-50% za neki početak solidan .
A drugo što bih vole napomenuti ne treba se mešati u "politiku" mi nemamo vremena za to mi treba samo svoje da gledamo a da to funkcioniše pokazalo se pre dve-tri godine kada sam bio u mađarskoj na seminaru koji su održali mladi proizvođači Mađarske njihova organizacija se zove Agrya (Agrikultrulal rural youth asosiation) oni su se fino udružili (njih otprilike 2000)napravili organizaciju svoju registrovali se u Briselu tamo ih fino priznali i gle čuda danas ministarstvo poljoprivrede nemože da donese nijedan novi zakon ili odluku da se ne usaglase sa njima jer kad se to desi oni jave Briselu a ovi fino pozovu ministarstvo i kažu :nono: ajte ponovo pa se fino dogovorite .
Kada smo bili pitali su nas zašto ne osnujemo i mi nešto slično oni su već onda tražili saradnike na ovom terenu ne znam da li postoji slična organizacija u Srbiji ali su onda bili voljni da pomognu ,mi smo pokušali nešto ali onda to nije moglo-uspelo da zaživi ...
Eto toliko od mene nadam se da sam uspeo nešto pametno da prenesem ili neku ideju da dam :cao:

smedic@ pojasni, nisam ukapirao poentu.

@dicki
Hteo sam da naglasim-da se slazem sa onim sto si napisao:

On predstavlja str. i u odlukama je samo jedan glas. Sve ostalo je ::lose::

Da, kad macku navadis na slaninu za miseve ne mari.

Takodje, stranackoj skupstini treba da bude ostavljena mogucnost opoziva predsednika stranke apsolutnom vecinom.

Post je spojen: [time]1260269948[/time]

senator je napisao(la):
Takodje, stranackoj skupstini treba da bude ostavljena mogucnost opoziva predsednika stranke apsolutnom vecinom.
Bez reci ''takodje ...'' '' Mogucnost '' zamenuti u obaveza, a i ne vidim ko bi drugi to jos mogao.

Jel 25

Predsednik ima trenutnu funkciju,a ne na mandat,prvi madju jednakima,a sve odluke se donose većinom glasova i to javno.

dicki je napisao(la):
senator je napisao(la):
Bez reci ''takodje ...'' '' Mogucnost '' zamenuti u obaveza, a i ne vidim ko bi drugi to jos mogao.

Takodje sam ja ubacio jer sam se nadovezao na svoj prethodni post, a mogucnost nikako ne treba menjati obavezom jer zasto menjati ljude na rukovodecim funkcijama ako oni dobro rade svoj posao?
Post je spojen: [time]1260270929[/time]
Predsednik stranke mora da ima izvesnu dozu slobode pri donosenju odluka u odnosu na stranku inace ce za svaku odluku koju namerava da donese morati da saziva Skupstinu stranke sto je nemoguce. Takodje, mora da ima mandat na koji se bira, a u slucaju da nesto zabrlja, stranacki organi mogu da sazovu vanredno zasedanje stranacke skupstine u cilju izglasavnja nepoverenja predsedniku sto bi automatski povuklo za sobom i njegovu smenu sa funkcije.

Pa prosto je ko pasulj.Ko je na rukovodecem mestu rekao: ja ne radim dobro svoj posao? Mozda bi neko i rekao ali je uslov po meni samo ako radi volonterski. Ma prostije od pasulja :haha:

Mislim da je u ovom slucaju problem lokacija svega toga, jer mi koji ovde nesto pisemo primetio sam da smo sa svih krajeva Srbije i sad kad bi trebali negde da se skupimo....

Pa nece predsednik sam da pokrene inicijativu za svoju smenu! Nju pokrecu stranacki organi na zahtev nekog clan stranacke skupstine nezadovoljnog njegovim radom. Ako se izglasa njegov opoziv, ko njega pita sta on misli!? I kako to mislis da radi volonterski? Pa nece neko da se posveti danonocno tom poslu, a da ostane bez sredstava za zivot!? Ljudi, mislite malo sta pisete ovde...
Post je spojen: [time]1260271717[/time]

Ziveo internet! :D

moje skromno misljenje bolje je krenuti sa udruzenjem seljaka nego strankom.stranka seljaka,stranka radnika,...vozaca,gde to vodi.kod nas se ide ka smanjenju broja pol. stranaka a mi bismo da osnivamo jos jednu.pokusavam da zamislim sebe kako ubedjujem svoje prijatelje da se uclane u politicku partiju /nismo nikad bili niciji clanovi/ i nesto mi ne ide.ipak sa udruzenjem je nesto malo /ne puno/ drugacije. mladji clanovi verovatno imaju vise entuzijazma i mnogo manje razocarenja u zivotu. opet moje skromno misljenje, bolje da imamo jako i mocno udruzenje koje ce moci da od vlasti trazi ustupke i poteze koji nam odgovaraju nego stranka koja bi u startu morala da ponudi glasacima dosta toga i verovatno u jednom trenutku da pocne da razmislja i o onima koji nisu seljaci

cukaneca je napisao(la):
moje skromno misljenje bolje je krenuti sa udruzenjem seljaka nego strankom.stranka seljaka,stranka radnika,...vozaca,gde to vodi.kod nas se ide ka smanjenju broja pol. stranaka a mi bismo da osnivamo jos jednu.pokusavam da zamislim sebe kako ubedjujem svoje prijatelje da se uclane u politicku partiju /nismo nikad bili niciji clanovi/ i nesto mi ne ide.ipak sa udruzenjem je nesto malo /ne puno/ drugacije. mladji clanovi verovatno imaju vise entuzijazma i mnogo manje razocarenja u zivotu. opet moje skromno misljenje, bolje da imamo jako i mocno udruzenje koje ce moci da od vlasti trazi ustupke i poteze koji nam odgovaraju nego stranka koja bi u startu morala da ponudi glasacima dosta toga i verovatno u jednom trenutku da pocne da razmislja i o onima koji nisu seljaci

:D

Koliko clanova ima ovaj forum?
Koliko je onih koji bi podrzali stranku?
Ostaje samo da se jadamo, kritikujemo agrarnu politiku i cekamo..
Mozda je bolje resenje Udruzenje poljoprivrednika, pa svi u neku vec postojecu stranku i lobirati .

Nazad
Vrh