Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
senator je napisao(la):Ni meni se licno ne svidja ova klauzula. Naglasava totalitarni karakter stranacke organizacije gde se za sve pita predsednik. Ostali stranacki organi postoje samo formalno i tu su da bi se zanimali sitnijim poslovima. Naravno, ovu stavku treba izbaciti i umesto nje predlazem sledecu: da predsednik stranke ima mogucnost suspenzivnog veta na odluke glavnog odbora stranke, medjutim, ukoliko se na ponovljenom glasanju ista odluka izglasa kvalifikovanom (2/3, 3/4, 4/5...) vecinom, predsednik ce morati da ratifikuje takvu odluku i pristupi njenom sprovodjenju u delo. Nesto poput sistema kocnica i ravnoteza... Predsednik str. ne treba i ne sme imati tako ''popustene dizgine''. On predstavlja str. i u odlukama je samo jedan glas. Sve ostalo je
dicki je napisao(la):senator je napisao(la):Ni meni se licno ne svidja ova klauzula. Naglasava totalitarni karakter stranacke organizacije gde se za sve pita predsednik. Ostali stranacki organi postoje samo formalno i tu su da bi se zanimali sitnijim poslovima. Naravno, ovu stavku treba izbaciti i umesto nje predlazem sledecu: da predsednik stranke ima mogucnost suspenzivnog veta na odluke glavnog odbora stranke, medjutim, ukoliko se na ponovljenom glasanju ista odluka izglasa kvalifikovanom (2/3, 3/4, 4/5...) vecinom, predsednik ce morati da ratifikuje takvu odluku i pristupi njenom sprovodjenju u delo. Nesto poput sistema kocnica i ravnoteza... Predsednik str. ne treba i ne sme imati tako ''popustene dizgine''.
On predstavlja str. i u odlukama je samo jedan glas. Sve ostalo je
Bez reci ''takodje ...'' '' Mogucnost '' zamenuti u obaveza, a i ne vidim ko bi drugi to jos mogao.senator je napisao(la):Takodje, stranackoj skupstini treba da bude ostavljena mogucnost opoziva predsednika stranke apsolutnom vecinom.
dicki je napisao(la):Bez reci ''takodje ...'' '' Mogucnost '' zamenuti u obaveza, a i ne vidim ko bi drugi to jos mogao.senator je napisao(la):Takodje, stranackoj skupstini treba da bude ostavljena mogucnost opoziva predsednika stranke apsolutnom vecinom.
smedic je napisao(la):Mislim da je u ovom slucaju problem lokacija svega toga, jer mi koji ovde nesto pisemo primetio sam da smo sa svih krajeva Srbije i sad kad bi trebali negde da se skupimo....
cukaneca je napisao(la):moje skromno misljenje bolje je krenuti sa udruzenjem seljaka nego strankom.stranka seljaka,stranka radnika,...vozaca,gde to vodi.kod nas se ide ka smanjenju broja pol. stranaka a mi bismo da osnivamo jos jednu.pokusavam da zamislim sebe kako ubedjujem svoje prijatelje da se uclane u politicku partiju /nismo nikad bili niciji clanovi/ i nesto mi ne ide.ipak sa udruzenjem je nesto malo /ne puno/ drugacije. mladji clanovi verovatno imaju vise entuzijazma i mnogo manje razocarenja u zivotu. opet moje skromno misljenje, bolje da imamo jako i mocno udruzenje koje ce moci da od vlasti trazi ustupke i poteze koji nam odgovaraju nego stranka koja bi u startu morala da ponudi glasacima dosta toga i verovatno u jednom trenutku da pocne da razmislja i o onima koji nisu seljaci