savle
Član
Видим да су овде углавном позитивни коментари на вакцину па хајде да и ја кажем понешто као неко ко има изразито негативан став према свим вакцинама иако је овде тема ММР вакцина. Драго ми је што је тема покренута, то је знак да се питамо, размишљамо, проверавамо а то саветујем свима. Није овде у питању век трајања неке машине, уређаја, да ли ће издржати гаранцију или неће већ о нечему највреднијем за све нас, здрављу и животу наше деце. Зато, не верујте само на реч докторима, којекаквим организацијама и другим "сртучњацима", већ десет пута премерите пре него што пресечете. Сви они, част изузецима којих увек има су само ту да зараде плату, да причају оно што им се каже и да пуно не таласају. Прошло је време када се у тој струци мислило и желело да се учини све за здравље и живот пацијента, сада се мисли само како да будем доброг материјалног стања, како да будем познат и признат, а ако се својим ставовима супротстави надређенима и СЗО-и ништа од каријере. Ретки случајеви доктора који проговоре али тек кад њих стрефи мука, када им дете оболи или умре након вакцинације. А и то није правило. Лично знам доктора коме је дете од момента примања ММР вакцине почело добијати епилептичне нападе али приликом одбијања вакцине није могао да мене и супругу подржи јавно, док је читава група згрожених доктора и сестара била ту већ је пришао супрузи касније и насамо рекао да је подржава. Нуспојаве и компликације од вакцина се не заводе, не бележе, иако би требало па слика о компликацијама проузрокованих вакцином која се сервира уопште није реална. Вакцина је у медицини стављена на божански престо и она се не критикује. Стање ствари је другачије. Лично мислим да је вакцина највеће зло у које је човечанство уведено, веће од свих ратова заједно. Тек ће наредне генерације видети праве последице вакцинације али ће тада бити касно. Но није важно шта ја мислим, погледајте око себе. Суштина здравља човека није у апотеци већ у самом човеку. Имуни систем је кључ здравља. Какав нам је имуни систем данас, ко је здравији, ми сада, или наше бабе и деде? Погледајте нашу децу, школе, вртиће, постали су карантитни а не образовне установе. Да није тужна била би смешна изрека да је данас медицина толико узнапредовала да нема више ни једног здравог човека. Колико људи знате да су алергични на нешто, перје, прашину, гриње, амброзију, воће, поврће, глутен... Аутоимуна болест. Бронхитис, астма, мислим да свако дете данас не може без инхалатора. Јел било тако пре? Неко се игра са нашим имуним системом, последице су очигледне и биће све горе. А прича да су вакцине спасле човечанство је једна велика лаж. Човечанство је спасла промена начина и околности живота. Хигијена је спасла човечанство. Најтеже болести су се јавиле када су људи масовно похрлили да живе у град, а гле чуда, нису имали наранџасте камионе, беле фотеље које се испирају, славине, фрижидере, замрзиваче. Хигијена и здрав живот у духу и телу је основ имуног система и здравља, никакве таблете и вакцине. Неко каже овде да ће пре прихватити ризик вакцине него могуће болести. Моје размишљање је супротно. Пре би ризиковао са болестима које је природа створила него оног што је данашњи, похлепни, корумпирани, лакомислени човек створио. Информишите се, али не РТС, ПИНК и други, врана врани очи не копа. За сада још мало на интернету има протока информација и наравно лично. Одлука је на сваком родитељу лично али будите информисани и немојте гледати статистику. И да је смртни искод један према милијарду, ако је та милијарда моје дете много је.
Иако не знам да ли је по правилу форума, али овај кратки видео би можда дао неке одговоре судећи по до сад написаном у овој теми:
Иако не знам да ли је по правилу форума, али овај кратки видео би можда дао неке одговоре судећи по до сад написаном у овој теми: