zombie_666
Banned
Ja sam prije mjesec dana odnekud zakačio male boginje a 1984. sam godište...Nisam dobio vakcinu 1990. godine zbog sveopšteg s*anja koje se tada zakuhavalo a nisam ih ni preležao. Ukratko, u najboljim godinama i odličnom fizičkom zdravlju, 181cm visine i 92kg težine, jedva sam ostao živ. Prvo nekoliko dana sa visokim krvnim pritiskom i pulsom od 100 i aritmijom. Strašni bolovi u plućima i glavobolje. Temperatura od 41 stepen. Osip me doveo na ivicu gubitka razuma, ne mogu vam opisati kakav je to bol i svrab. Lezija na jeziku, desnima i u grlu, očnim kapcima. Nisam mogao da zaspim oko 50-60 sati bez prekida, nisam mogao da jedem. Davali su mi lijekove za smirenje, kortikosteroide i antiviroktike, infuzije. Užas jedan, imao sam nesreću da zakačim malo gori paket komplikacija. Da ne spominjem veoma jake bolove "dole", ako niste znali male boginje kod odraslih muškaraca mogu da izazovu i trajni sterilitet jer oštete proizvodnju spreme. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali male boginje nisu nimalo bezazlena bolest za odrasle, na svojoj koži sam osjetio kako je to. Oba sina su vakcinisana kao što sam rekao i kod njih se priie par dana pojavilo nekoliko bubuljica osipa i osušilo već naredni dan, nisu imali ni temperaturu, ni svrab, ništa te zaključujem da ih je vakcina zaštitila.