Mlečno govedarstvo

Posle ovsa postrna setva kukuruza za silazu, prava stvar.

srecna nova godina svima i puno zdravlja pre svega! sa novom godinom stigli i novi problemi sa ovom uredbom sto je izasla da ogranicava marze na 10% mlekara kojoj predajem melko vec najavila pad cene sirovog mleka tako da cemo i ovu uredbu drzave mi da platimo... pozzzzz svima!

Lepo uzmete svi da pravite sir i to onaj punomasni tvrdi da bi mogao da stoji i boli te uvo za mlekaru, nemoj da im dozvoljavaš da te ucenjuju, pa kad ne bude bilo mleka onda će da se pojave na tvoja vrata da pitaju ima li mleka za prodaju.

Nije problem siriti,problem je toliki sir prodati...Ja na primer ne predajem ni jednoj mlekari mleko,samo radimo sireve i jogurt.Radimo 15 vrsta trapista i namazne sireve i sve prodajem elitnim restoranima po ceni od 10-20e/kg i nemogu da proizvedem koliko imam naruceno,kad neko oce da se upsti u proizvodnju sira prvo mora naci trziste jer sir sto duze stoji on jeste bolji,al pocinje da se topi....

Nema ljutnje,to je tajna sopstvena tehnologija.Mogu reci sa kojim sastojcima radimo,ali recept je tajna...

za recepte se raspitajte po netu sve sto vas zanima mozete naci uz malo guglanja...kad krenete u proizvodnju male tajne cete pohvatati i sami:)

Mene je brat oduševio kad sam kod njega probao dva -tri dana star polutvrdi sir koji pravi samo sa limuntusom, mada smo :off_topic:

Imate detaljno objasnjenje u temi -junice iz uvoza- gde sam objasnio uvoz junica od strane imleka i cenu i placanje....

Oni imaju u planu i preuzimanje Salforda u Srbiji, bice znimljivo sta ce se tu izdesavati. Bas krenuli da koncetrisu kapital u ovom delu Evrope.

Oni imaju u planu i preuzimanje Salforda u Srbiji, bice znimljivo sta ce se tu izdesavati. Bas krenuli da koncetrisu kapital u ovom delu Evrope.

Dobro ste me podsjetili za Salforda,evo kod nas u sinjskom dijelu uzeli farme : http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=B5390FEA-FB8F-45A3-9B67-7425C7E323AC

Ali to je glupost,jer njegovim dolaskom propast ce 100 i vise nasih proizvodaca. Znate na sto mislim.
I to je glupo sto kupuju nase farme neki te strane firme,koda mi iz bivse Yu nemamo ljudi koji znaju i umiju nesto napraviti.

---------- Poruka napisana 08-02-12 u 21:34 ---------- Prethodna poruka je 04-02-12 at 14:40 ----------

Evo ovo o cemu smo pricali:
Nizozemska kompanija “Royal FrieslandCampina” postaće novi vlasnik dubičkog “Mlijekoprodukta”,
ugašene banjalučke “Mljekare” i male mljekare “East Milk” u Sarajevu u sklopu preuzimanja njihovih dosadašnjih vlasnika iz Srbije.

http://www.agroburza.hr/2012/02/holandani-preuzimaju-tri-mljekare-u-bih/

Nisam expert ali me zanima kako posle ovsa postrna setva kukuruza za silazu -mislite usred leta nasejati? unapred hvala

Nazad
Vrh