Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT
Petre, sve sto sam za moj 549 napisao je istina i iza toga stojim... Ulje je jeo, jer je to svakako bila greska tvornice i dimio je jako prije promjene karika a ulje je nestajalo. Poslije primjene karika je ulje i dalje surilo, ali na plutenim brtvama na karteru, tocnije na brtvi do kvacila, a za to je serviser i vise nego kriv... Kao sto se vidi da je brtvu mazo diht masom, a i fino se pozna gdje je ulje curilo:
I ziva je istina da je koljevka pocela pucati... razlog tome je to sto je koljevka 549 bez prednje vuce jace pravljena nego koljevka na 560 i mislim da ju jedan covjek ima sto dici. Koljevka na 549 s prednjom vucom je prica za sebe i to je tvornica popravila gresku na novijim modelima 550 i 550.10 jer su i sami vidjeli da je to problem... meni to nisu SERVISERI htjeli priznati pod gresku i sta drugo da radim, nego da ju povarim i da sutim...
Kako sam rekao da sam s traktorom kao takvim zadovoljan, samo je problem u servisima bio. Petre, trebo bi poznavati Bosnjaka iz Ivandvora... nekidan se s mojim starim sreo i pita za traktor, kako je "cirkus" proso? On je radio prvi servis na 549 i covjek je stvarno bio fer i jos uvjek je cim za traktor pita...
Dakako da bih sretniji i zadovoljniji bio s nekim MF, ili necim iz SDF grupacije, ali kad za time nema potrebe, pa smo se za 549 odlucili. kvaliteta materijala vise nije ta, stedi se gdje treba, ne treba i gdje se ne smije... Da sam to znao, za iste novce sam mogo dobiti 560 O.L. s hidro volanom i uopce se ne bi moro brinuti zbog prednje vuce, a traktor bi radio ove poslove s pola gasa...
Sto se pljuvanja po drugim "traktorima" tice, to radim samo po pitanju torpeda i onekog ruskog proizvoda...
A sto se stare tipe 560 tice (netko ga je spomenuo) Dobro mu je i Cugi reko: To je uzas nad uzasima... jedan covjek u selu je uradio generalnu na jednom oronulom 560, ofarbo ga, i sad ga razradjuje... Ja sjeo na traktor nekidan i kad mi je ovaj poceo nabrajat, samo sam slego ramenima o sto dalje od njega...
Traktor je rastavljan na sastavne djelove, kocnice su kompletno nive stavljene od pocetka do kraja (papucice stare ostale, al to se ne broji) i jos uvjek mu desna prije hvata od lijeve, a ljeva jedva da koci. Sistem odzracivan 50 puta i prvih par kocenja je dobro a dalje opet sve po starom... Rucnu kocnicu nema, kut skretanja je UZASNO mal, Na tom traktoru se nije stedjelo niti najmanje, i to ga cini jako losim. Nosaci blatobrana su od plocevine 2cm debele. felge ne znam ni sam koliko su debele... Samo dok se pokrene naradi se, a prije ikakvog zaustavljanja moras planirati barem 200m unaprijed... U traktor ulupano novaca i novaca, a kako mi se cini uzalud, jer jos nije ni blizu dobrog stanja iako je cjeli pretresen i uzduz i poprijeko...