Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT
Ja koristim IMT560 ZETOR 6045 I STORE 402. Evo nekoliko mojih zapazanja. ZETOR:Solidan motor izvanredno paljenje, bos pumpa, hidro pumpa, dvije brzine kardana, 5+5 brzina mjenjaca, dobra kabina dobra udobnost, neunistiva prednja vuca, mali potrosac
. Problemi sa mjenjacem 2 i 3 brzina, odu lezajevi na osovinama snopa i otkine zub na mjenjacu
. Hoce i da otkine nitnove na konusno tanjirastom ali rijetko, pusta pomalo ulje na mjenjacu
. IMT560: Solidan motor solidan mjejnac (mana 3 brzine i jedna kardana)
izvanredan plivajuci hod
, a mana puno
: nevjerovatno mali anslag, problemi sa bos pumpom (tesko palenje "cekaj,cekaj,cekaj evo sad cu ja"). Kocnice nula, kada trebaju nigdje ih nema a kad ne trebaju hoce da zablokiraju, veci potrosac od ZETORA, pustajne ulja na polu mjesecu skoro u svakoga, a bogami i na motoru hoce ponekad da polomi konusno tanjirasti. U kabini buka ka u MIGU-21 (zuji, pisti, zvisdi)
. Inace oba traktora su teska i hoce dobro da zapnu u brazdi. STORE402
otosnja kao upaljac manje od 539 za 30% a bogami i od 549 iako ona ima DV motor
. Ostar na gasu naspram ove dvojice kao YAMAHA R1
. 78. god. 15000 sati, dva puta radjen motor (ubaceni djelovi od UNIVERZAl 445), druga bos pumapa treca AC pumpa, druga hidraulicna pumpa a cetvrta vodena pumpa. Mjenac, hidraulik, transmisija, nikad nista zadnji pet godina pogoni brentu i dize balvane na brentu. Mane su mu:tesko palenje (pritisak u diznama 220 bara)tako da pumpa mora biti idealna, los i lagan prednji trap. Isto je dosta bucan u kabini. Ako bi to usporedili sa auto industrijom to bi izgledalo ovako. ZETOR=SKODA(mislim na ove sada skode) IMT560=STOJADIN, URSUS=POLJAK 125(ako ga se neko jos i sjeca)RUS-VLADIMIREC=LADA-ZAPOROZAC (ako ga se neko jos i sjeca) a FEND,CLAS,MASEY=MERCEDES,AUDI i ROLS ROYCE.Nadam se da sam donekle pomogao oko ove polemike, i pomogao onima koji se odluce oko kupovine nekih od ovih traktora.