Mf>ursus+zetor-imt

Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT

zetor,ursus,imt ama ljudi dosta vise pa samo se prepucavate nizasta,nama i nasim ljudima je uvijek bilo bolje tudje nego nase,imas curu ili zenu pa bi onda i tudju da.....
pa tako i ovdje nevalja imt,dobar zetor,valja ursuz bolji imt,ajd sad pustite to svako vozi sta ima i sto voli samo da se nekvare i nek rade i da zarade a najbolji je nov pa kakv je nekaje nije bitno koji je
i ja bih volio MF 5435 al neide nemoze se.
Post je spojen: [time]1270160177[/time]

2qbt09c.jpg

North ARMY je napisao(la):
I ti si na to odgovorio
Zoran0230 je napisao(la):
Vrlo kulturno sa tvoje strane
Prvo si to rekao pa se posle zalio,kasno palis...
Ovu vasu raspravu bi trebalo izbrisati da nebi kvarila temu jer to vase prepucavanje nema nikakvog smisla.Mozda bi vas sada trebao neko da banuje. :haha:

Ma svega toga nebi bilo da neki hoće da prihvate istinu... Da je zetor bolji! Neshvataju da uopšte niko ali ama baš niko nije pravio problem od toga što oni nemaju zetora u dvorištu kao i da nije o tome reč da IMT nevalja... Naprotiv, može i sa njim uraditi sve potrebne radnje samo uz malo lošije uslove rada, i manje komfora i sl. A to što je IMT-a puna srbija, to ne znači ništa, zetora ima po celom svetu! Da je IMT tako dobar bilo bi ga i u mađarskoj, nemačkoj, francuskoj, belgiji itd..... A baš ih i nema, ali zato zetora ima! Pitam se samo zašto... Zar je ceo svet glup, a samo mi srbi smo pametni?

I ti si na to odgovorio
Citat: Zoran0230 01.04.2010, 23:09
Vrlo kulturno sa tvoje strane
Prvo si to rekao pa se posle zalio,kasno palis...

Odgovorio sam iz razloga što ja ovaj forum shvatam malo ozbiljnije nego ti jer sam stvarno mislio da na 560 ima neka caka za koju ja ne znam(čovek se uči dok je živ i umre glup) a uključio sam se u diskusiju iz razloga što imam iskustva i sa jednim i sa drugim pa sam mislio da bi moje mišljenje izbrisalo nesuglasice.

Zetordžije(tako nas zovu)-šta znače položaji ručice hidraulike(ima ih 3)-za ručicu ispod sedišta znam da je za štelovanje brzine rada hidraulike?

I (od napred prema nazad u pravcukretanja) - uključena pumpa hidraulika ,
II - uključena pumpa hidraulika i kardan
III - neutralan položaj (N)
IV - kardan preko točka

Nadam se da je shvatljivo . :cao:

Ovaj 5435 sa Vedranove slike + prednji utovarivac kombinacija za 10+

Kiki -kod mene ima samo 3 položaja na 5911 i obeleženi su slovima.

Zorane hidrauliku podesavas na sledeci naci:Rucica nazad kada zelis da ga koristis za teza dizanja a da ne dolazi do aktiviranja auto. podesavanja visine.Rucica u sredini kada ti je potrebno automatsko podesavanje visine tj. dubine oranja,tanju.itd.Rucica napred kada zelis da automatsko fukcionise jos osjetljivije i preciznije.Plugovi znaci idu jos plice i vise drhte slicno kao kod IMT a ili Maseja ali ne bas tako precizno.Ako to ne radi tako moras to podesiti nazad desno od torzione opruge.Imas zeger pa okrugli cep pa gedora 14 itd.Sretno.
Post je spojen: [time]1270329249[/time]

Ja koristim IMT560 ZETOR 6045 I STORE 402. Evo nekoliko mojih zapazanja. ZETOR:Solidan motor izvanredno paljenje, bos pumpa, hidro pumpa, dvije brzine kardana, 5+5 brzina mjenjaca, dobra kabina dobra udobnost, neunistiva prednja vuca, mali potrosac :D. Problemi sa mjenjacem 2 i 3 brzina, odu lezajevi na osovinama snopa i otkine zub na mjenjacu :zli:. Hoce i da otkine nitnove na konusno tanjirastom ali rijetko, pusta pomalo ulje na mjenjacu :udri:. IMT560: Solidan motor solidan mjejnac (mana 3 brzine i jedna kardana) ::svaka cast:: izvanredan plivajuci hod :D, a mana puno ::novac::: nevjerovatno mali anslag, problemi sa bos pumpom (tesko palenje "cekaj,cekaj,cekaj evo sad cu ja"). Kocnice nula, kada trebaju nigdje ih nema a kad ne trebaju hoce da zablokiraju, veci potrosac od ZETORA, pustajne ulja na polu mjesecu skoro u svakoga, a bogami i na motoru hoce ponekad da polomi konusno tanjirasti. U kabini buka ka u MIGU-21 (zuji, pisti, zvisdi) :udri: :udri: :udri:. Inace oba traktora su teska i hoce dobro da zapnu u brazdi. STORE402:potosnja kao upaljac manje od 539 za 30% a bogami i od 549 iako ona ima DV motor ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::. Ostar na gasu naspram ove dvojice kao YAMAHA R1 :bravo:. 78. god. 15000 sati, dva puta radjen motor (ubaceni djelovi od UNIVERZAl 445), druga bos pumapa treca AC pumpa, druga hidraulicna pumpa a cetvrta vodena pumpa. Mjenac, hidraulik, transmisija, nikad nista zadnji pet godina pogoni brentu i dize balvane na brentu. Mane su mu:tesko palenje (pritisak u diznama 220 bara)tako da pumpa mora biti idealna, los i lagan prednji trap. Isto je dosta bucan u kabini. Ako bi to usporedili sa auto industrijom to bi izgledalo ovako. ZETOR=SKODA(mislim na ove sada skode) IMT560=STOJADIN, URSUS=POLJAK 125(ako ga se neko jos i sjeca)RUS-VLADIMIREC=LADA-ZAPOROZAC (ako ga se neko jos i sjeca) a FEND,CLAS,MASEY=MERCEDES,AUDI i ROLS ROYCE.Nadam se da sam donekle pomogao oko ove polemike, i pomogao onima koji se odluce oko kupovine nekih od ovih traktora. :cao: :cao: :cao:

560 ima kvalitetniju boš-pumpu(rotacionu),od zetorove(linijske) ali linijska proguta sve živo.Zetor se lako isfiltrira za razliku od 560.Hidraulika je preciznija na 560,ali je to zanemarljivo.

Zoran0230 je napisao(la):
560 ima kvalitetniju boš-pumpu(rotacionu),od zetorove(linijske) ali linijska proguta sve živo.Zetor se lako isfiltrira za razliku od 560.Hidraulika je preciznija na 560,ali je to zanemarljivo.

Imaš IMT-560 i sa linijskom pumpom. Sa jednim sam radio jedno vrijeme.

Ako bi poredili ove dve pumpe onda je to najbolje na istom traktoru kao sto je npr. 539 , 540 pa onda usporediti koji manje trosi, bolje pali koga je lakse ozraciti i na kraju koja je pumpa jeftinija za odrzavanje.Kod ovih se radi o nizim pritiscima u disnama tako i kada su tanke pumpe on ce upaliti i onda samo gas :D

Nazad
Vrh