Mf>ursus+zetor-imt

Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT

MONTOYA je napisao(la):
Pa verovatno ima u selu još ljudi koji sami svoje popravljaju,
kao što si i sam rekao da je većina ursusi i zetori pa su se naučili sami krpiti te traktore a imt je nepoznanica pa ide kod majstora
Ma da.... Sigurno :haha: :haha: :haha:

ursus i zetor kad se prospe pa tu konzilium majstora treba da ga popravi. pet puta menjamo uloske dizni na c360 jedva ga napravismo da nemesa naftu sa uljem.

galki je napisao(la):
ursus i zetor kad se prospe pa tu konzilium majstora treba da ga popravi. pet puta menjamo uloske dizni na c360 jedva ga napravismo da nemesa naftu sa uljem.
Bez preterivanja,molim.... :haha: :haha:

galki je napisao(la):
Naftu sa uljem neće mešati ako su dizne loše! A nema tu neke nauke, ja sam menjao više puta i uvek iz prve radi kako treba! Samo treba paziti da se stavi crta na crtu i nema problema!

Moram da se uključim-postavio bih pitanje ko malo bolje poznaje zetore o položajima ručice hidraulike.
E sada pošto vidim da je rasprava u toku oko razlike između IMT-a i Zetora-oboje su bolji od Rusa-ali IMT ne može da prođe pored Zetora ni po jednom osnovu .
Imao sam 560 od 1982 do 2005-prodao ga za 4000E(dobio sam cenu kojoj se baš nisam nadao) i kupim 5911(80-o god) za 4250E.Nisam se pokajao-sa Zetorom sam prezadovoljan,Kupiću još jednog kada prodam 540 i IMT mi više ne treba u kuću-nisu ni oni loši ali su zetori mnogo bolji:jači,teži,okretniji,stabilniji,manji potrošači,teže se kvare,ne zaglavljivu se kada vide blato,tiši u radu,jača hidraulika-jednostavno moćna mašina.U mom kraju ih malo ima.
Ursuz ne zaostaje mnogo za zetorom)samo su kod zetora kvalitetniji delovi.
Mislim da sam doprineo ovoj raspravi jer imam iskustva sa obe marke a to što sa 2 IMT-a hoću da pređem na 2 zetora sve govori.

MONTOYA je napisao(la):
za te manje neznam ali ponoviću po ko zna koji put zetor 7011 nema šta da trži pored 577 u brazdi
Možda je tebi IMT bolji orač,al ja ću ipak sa Zetorom orat.

MONTOYA je napisao(la):
za te manje neznam ali ponoviću po ko zna koji put zetor 7011 nema šta da trži pored 577 u brazdi
Pa kad ima više konja to nije ni čudo! Ali zato neka hvala, meni IMT netreba u dvorištu pa ni džabe da mi ga daju....

pa kad je vjecita rasprava da i ja nesto dodam
kod mene u okolini ima svasta nesto cak i nekih cudnih marki,al nije ni bitno to toliko,nego gledao sam jesenas kada su mi komsije orali,jedan ima 549 DV iz 88god,a drugi ima zetora 5245 90god,imaju njivu do njive i imaju obadva iste plugove imt 756 visoke,ali 549 sije zetora da nemozes povjerovat.
a imt 549 i zetor 52xx su mal te ne iste snage koliko ja znam.
pa da mi to sad neko pojasni kako i zasto :sta: :sta: :sta:

zemo, Vedrane sio ga je ove godine, a nagodinu nece sigurno, jer ako bude toliko silio da bjezi zetoru, propisace nasve strane
ja imam i imt i ursus i zetor, svaki od njih ima svoju namjenu, i odradjuje poslove koi su mu namijeneni, ali od ovih istocnjaka zetoru skidam kapu, a ursusa volem najvise :ppozdrav:

ma nisam ja niprotiv jednog traktora samo kazem,ali eto ja u mom kraju nepamtim da je odavno kupio neko imt traktor jaci od 549 ::lose::,a zetora prosle godine kupita dva nova oko 80-90 KS :D

Mico a kako objasnjavas da 560 vuce 2.9 ??
Lali iz banata je godinama vukao pa je zaradio zamenu,a lala nije lazov i neki pumpadzija rezultata.
Jos par ljudi je pisalo da su sa 560 vukli 2.9 godinama.

Ako setvospremač od 2,9 ne podigneš malo on ne može da vuče(mislim na 560) ili ga neće dugo vući.
Što se tiče 577-Kolega je orao sa756vk ja sa leopardom i 5911-možda je malo brži ali ne može da me izbaci iz brazde.A što se tiče 577 i 7711-Sa 7711 ne može ni rus da se meri a ne 577

galki je napisao(la):
E ovo je najveca glupost da cujem da mesa naftu i ulje pa to je samo nestrucnost majstora koji je to radio,a recicu ti jos jednu stvar o konzilijumu majstora za ursusa 360,sklop za ursusa motinsov kosta 5000din znaci stublina,klip,karike,lezajevi radilice,caura male pesnice ako je radilica ok uradis gen za 300e da neskidas motor,a o imtu da nedivanim muka me vata kad treba da skidam dizne i jos milion losih stvari.Ponavljam imao sam i jedan i drugi niz godina a sad samo ursus ponosno stoji u dvoristu :haha: :haha: :haha:

Na zetoru se generalna može uraditi na njivi.

Što se tiče 577 i 756 nije aprilska šala.
ja sam sa 5911 vukao 577 i prikolica za rast.stajnjaka po oranju -sa 577 se zaglavio pošto je točak od prikplice upao do osovina.Vukao sam ga celu duž dok nije razbacano đubre

Samo što ga nije izvukao,imao sam ja 560 i dobro znam šta on može.

Nazad
Vrh