Svakojake rase su dovozene na nase terene,ali je samo W uspeo i zadovoljio,i to opet nije dovoljno za neke,napravio je modernu Sjenicku koja je sva u tipu W,samo sto ima kolutowe oko ociju i muska grla rogowe i malo otworenije runo,hteo neko to da prizna ili ne,one slotinje sto vidjamo kod kolega na Sjenici,kod Miladinovica,Kosica,Bosniana,sve je to Wirtemberska forma,samo sto sam zapazio da se ponekad javljaju uskogruda jagnjad,ali to ce dobrom selekcijom eliminisati..tako da te zapanjujuce tezine Sjen.ownova poticu upravo od krvi W,nije nesto da ja forsiram W,ali sagleno kroz duzi niz godina to je ovca koja se pokazala izuzetno kod ljudi koji imaju pasnjake i koji je u stali drze zimi,i tu joj ne moze prici ni jedna rasa od ovih sto cirkulisu kod nas..neka svako odluci sta zeli,ja nikada nisam prvi rekao nesto lose za Idf,Sarolea,Romanova dok neko prvi nije rekao da je W,ovakav,onakav,tj. nikakav,a önda sam rekao hajde da uporedimo sta koja moze da vide neki pocetnici taj nas rad,i ja sam se potrudio da to prikazem najbolje sto sam znao-umeo,da ne ispadne da se W blati,a ove druge rase imaju mane ALI te mane su daleko povoljnije od 'mana W'.pozdrav drustwo bitno da se diskusija razvija.