Mihailo78
Član
Rale ako imaš vremena malo prelistaj temu o rasama pa sam odaberi. Koje rase ovaca se gaje u tvom selu ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
prekrasne ovce ,,svaka cast i cestitke ,,,Melezi kolege majilovca neverovatno izgledaju uzivo to su ovce od 100+ kg lepe kao lutke danas sam ih gledao pa da podelim sa vama utiske
![]()
![]()
moje iskustvo kaze da tu nema pomoci,odmah je eliminisi,tolerisati se mogu samo prvojagnjenke,ostalo nikako.sta bi bilo da je temperatura bila -20 a vi malo zakasnili jagnje ne bi prezivelo...ja imam ovce koje bez problema prihavataju tudju jagnjad,naravno iz mog stada.e zamislite koliko bi bilo nefer prema njima da ih negujem kao i one koje nece da prihvate sopstvenu...jednostavno danas ima toliko problema u uzgoju,puno rada,muke,finansija jos da razmisljam o nekoj ovci koja odbija svoje jagnje pa makar i na pola sata.prosle godine jedna je zavrsila za sv.georgija,inace nikada ne koljem svoja grla za sebe jer mi ih je zao,menjam sa komsijom,ali ovde sam napravio izuzetak.kako stvari stoje i ove godine imam jednu kandidatkinju,ali videcemo jos...Ma sama je i bila izdvojena u boksu. Ne znam ni sam razmislicu jos.
Uz to i jos jedno janje ovolika ovcurina, a iza ledja tone kukuruza.moje iskustvo kaze da tu nema pomoci,odmah je eliminisi,tolerisati se mogu samo prvojagnjenke,ostalo nikako.sta bi bilo da je temperatura bila -20 a vi malo zakasnili jagnje ne bi prezivelo...ja imam ovce koje bez problema prihavataju tudju jagnjad,naravno iz mog stada.e zamislite koliko bi bilo nefer prema njima da ih negujem kao i one koje nece da prihvate sopstvenu...jednostavno danas ima toliko problema u uzgoju,puno rada,muke,finansija jos da razmisljam o nekoj ovci koja odbija svoje jagnje pa makar i na pola sata.prosle godine jedna je zavrsila za sv.georgija,inace nikada ne koljem svoja grla za sebe jer mi ih je zao,menjam sa komsijom,ali ovde sam napravio izuzetak.kako stvari stoje i ove godine imam jednu kandidatkinju,ali videcemo jos...
Dao sam joj jos jednu sansu i pustio je pod ovna. Zao mi je bilo. A sto se tice kukuruza ima i pred njima a ne samo iza njihUz to i jos jedno janje ovolika ovcurina, a iza ledja tone kukuruza.
Sve zavisi sta podrazumevas kvalitetbiju jagnjad?Poštovani,
može li me neko posavjetovati KOG / KOJE RASE OVNA DA PUSTIM U STADO VLAŠIĆKE OVCE kako bi dobio kvalitetniju jagnjad?
Unaprijed se zahvaljujem