Mešaone stočne hrane

I ja sam od njega šubere letos uzeo, tad je spominjao da ne stiže da pravi koliko ih traže ljudi.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
 
Поздрав.
Моје искуство са фирмом Рајко Голубар, власник Матија, место Богатић

Меш аона од 2000кг. Или боље рецено конзерва из Богатићa!!!!

У годишњем proseku ради мање од једног дана дневно.
Купљена у јуну 2020 године, због изградње објекта први пут пустена у рад у јуну 2021 године.
Одмах по пуштању дошло је до благог загревања доводних каблова до млина који су морали да се замене за вечи пресек (о мом трошку)


Мешаона прави чудан звук који је прати и наредни период и има велику вибрацију.
- Први озбиљан квар у марту 2022 долази до буквалног паљења доња 2 лезаја и том приликом долази до остечења кучиста и рукавца. Све је морало да се исече и све ново да се направи.
- Други квар у априлу 2022 године долази до квара временског релеја.
- Тречи квар тада у априлу, одлазе лезајеви на мотору од млина (мотор стављен нов, мислим да је турска производња).
- Четврти кварт новембар 2022 одлази горњи лезај са куван на спирали Мешаоне.
- Пети квар јануар 2023, поново почиње да се чују доњи лежајеви на спирали мешаоне.

Приликом куповине за цену буквално нисам питао само сам више пута навео да се одради посао у квалитету.

Све кварове на менешаони сам отклонио и све сам финансирао, са произвођачем нисам више у контакту после првог квара, који је захтевао да jе вратим у његову радионицу ако желим да они поправе иако је била у гарантном року.
Тако да саветујем другим купцима да размисле добро приликом куповине.


Имам документоване и слике али не могу да их поставим па ако неко зна како некако јасно укратко. Хвала.
 
Poslednja izmena:
Prvu mesaonu vertikalnu kupio otac i komsija napravio majstor Ljubinko iz Vojke 500 kg nije vukla iz kosa nesto nije bilo uradjeno kako treba na kraju posle 10 prepravki otvorili je i sipali odgore prodao je u staro gvozdje.
Druga mesaona 200 kg kosa bez mlina Silomiks Dublje to je bio san snova posle one prve zamesala je da se pojela spirala ko flis papir tanka eno je jos radi kod drugara hladi sojin griz
Treca mesaona od Prokica sa mlinom 5,5 kw i elisama umesto cekica 350 kg kosa ta se nije gasila okretao menjao elise i sita na pola godine majstor Jovisa se krstio sta je zamesala i prodao je zetu eno i dan danas radi bez problema
Sledeca je od 1 tone vertikalna sa mlinom 7,5 kw za 20 minuta samleveno i zamesano trcis da naspes u kos samo svira za dan 10 tona laganini samelje opalim celu znajevku kukuruza zamesala za dve godine 200 vagona pa da bi je rastereti uzeo jos jednu istu peglaju sad obe samo sam na prvoj cekice okrenuo i redovno podmazivanje.
E kad smo i to onda i zamenim puzeve prodao sigma mol savijen lim i zavaren nije prava cev ko kod Prokica pocinkovana cev tezak na pravim tokovima od auta istovara kadu za sat i nesto.
 
Марко, из описа који сте поставили све подсећа на претовар. Због превише масе долази до увијања, питање квалитет и дебљина лима и профила.
 
Марко, из описа који сте поставили све подсећа на претовар. Због превише масе долази до увијања, питање квалитет и дебљина лима и профила.
Mesaona je konstruisana za 2.000kg i kao takva kupljena.
Pored nje imam jos jednu mesaonu 1.maj bogatic nesto preko 20 godina kod mene, svakodnevno radi i samo jednom su menjani lezajevi. Kapacitet 1000 kg.
Ono sto mi je rekao majstor u penziji iz Bogatica koji mi je radio ovu manju mesaonu i koji je ucio sve ove novonastale majstore jeste da su svi prekopirali mesaonu i povecali kapacitete a niko nije stavio vece lezajeve, to mi je takodje rekao i majstor koji mi popravljao mesaonu da su dosta mali lezajevi.
 
Марко, из описа који сте поставили све подсећа на претовар. Због превише масе долази до увијања, питање квалитет и дебљина лима и профила.
Da je mešaona napravljena kako treba, nema šta da joj smeta pretovar.
 
Vec 18 godina imam kosu mesaonu od 300kg od Euro miks iz Bogatica,Radovanovic.Samo reci pohvale za nju.Menjano samo sito i nozevi ko zna koliko puta ostalo nista nije dirano.
 
Pozdrav druže. Naisao sam na tvoj post o kupovini kose mešaone PROKIĆ. U
Zamoliču te da mi napišeš koju reč o tome kako si zadovoljan mešaonom, koliko kW je mlin i to. Ako možeš pošalji mi broj telefona ako možeš da popričamo na ovu temu. Unapred ti hvala.

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
 
Pozdrav druže. Naisao sam na tvoj post o kupovini kose mešaone PROKIĆ. U
Zamoliču te da mi napišeš koju reč o tome kako si zadovoljan mešaonom, koliko kW je mlin i to. Ako možeš pošalji mi broj telefona ako možeš da popričamo na ovu temu. Unapred

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh