Mešaone stočne hrane

JValtner

Novajlija
Učlanjen(a)
8 Jan 2014
Poruka
10
Pozdrav svima,
Dali neko od vas ima da prodaje neku manju horizontalnu protistrujnu mesaonu, recimo 50-100kg? Treba mi za mesanje vlaznog supstrata za pecurke. Idealno bi bilo iz okoline Novog Sada, Backe palanke, Sombora...

JValtner

Novajlija
Učlanjen(a)
8 Jan 2014
Poruka
10
Zar ne mozes to da radis sa mesalicom za beton?
Mozda i moze ali bi da ispustam direkt iz mesaone u kese, preko sibera, sa mesalicom treba da ga istresem pa sa nekom lopaticom da punim, to mi ne pomaze bas previse. A i sto vise manipulacije, veca mogucnost da se zarazi sa bakterijama i budjima iz vazduha

dukej

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
8.730
Imaš li sliku te što se kači na odžačku kruparu? Nisam ni znao da postoji tako nešto, a imam odžačku kruparu...

JValtner

Novajlija
Učlanjen(a)
8 Jan 2014
Poruka
10
U horizontalnoj bi ti se zemlja mozda lepila izmedju spirale i zida .
Ne radim sa zemljom, supstrat je od peleta i vode 40% 60%, pelet je od sojine i zitne slame za neke pecurke i od tvrdog drveta. prilicno je rastresit kad se pelet napije vode i skroz raspadne, a hocu i micelijum odma u mesaoni da mesam, tako da je potrebno i njega dobro da umesa. Vec sam video da dosta rade sa protivstrujnim mesaonama, samo po oglasima vidim neke velike od 300kg pa na vise a to mi je glomazno i skupo i za sada ne potrebno

JValtner

Novajlija
Učlanjen(a)
8 Jan 2014
Poruka
10

coci064

Član
Učlanjen(a)
13 Nov 2013
Poruka
10.493
Ne radim sa zemljom, supstrat je od peleta i vode 40% 60%, pelet je od sojine i zitne slame za neke pecurke i od tvrdog drveta. prilicno je rastresit kad se pelet napije vode i skroz raspadne, a hocu i micelijum odma u mesaoni da mesam, tako da je potrebno i njega dobro da umesa. Vec sam video da dosta rade sa protivstrujnim mesaonama, samo po oglasima vidim neke velike od 300kg pa na vise a to mi je glomazno i skupo i za sada ne potrebno
Da, nisam se dobro izrazio.

sasha015

Član
Učlanjen(a)
30 Mar 2010
Poruka
261
Postovanje,
Imate li predlog za prodavca,region Macve.Bogatic i okolina.
Trebala bi mi vertikalna mesaona,sa krunjacem.Sve na jednoj vertikali.
Manja ,oko 200 kg max.

Vrh