Zoran Kostović
Član
Filter je na poklopcu, ne vidi se iz ovog ugla. Jednostavne je konstrukcije. Mogu da slikam ako nekom treba zbog samogradnje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naravno,ako se namerno ili slucajno NEPAZNJOM gurne ruka u spiralu. U principu je maksimalno bezbedna za razliku od onih vasarskih,sa otvorenim motorima od ves masine.Tamo je povredjivanje pitanje trenutka Da dodam,da na Pomakovom mlinu ima noz,sastavljen od 32 leteca noza,koji se kad se istupi moze okrenuti.Ja moj jos nisam okretao,gotovo da se ne primeti da je radio,a samleo je vagona i vagona.Ocu reci da je uradjeno u kvalitetu i po meni vredi svaki cent.Da dodam i da svaki lezaj ima mazalicu,sto takodje produzava vek.Sto se tice povredjivanja,i ovako je moguce da do toga dodje
1650 evra sa motorom od 5 KW na prekrupaču.
Ja imam isti takav mlin,samo zelene boje,trenutno radi na traktor,ali letos cu ga prebaciti na struju,motor sam vec kupio po preporuci majstora 7,5kw i 2800,obrtaja,sito od 4mm i jarma za bikove prva liga....jesi ga namontirao na mesaonu,ja planiram da pravim sad od 500kg,pa bih ga i ja namontirao,,,Trenutno imam mesaonu od 200kg,al postala mala za moje potrebe...Moze li ovaj mlin da se iskoristi za mesaonu??? Stoji mi godinama ovde i nesecam se kad je zadnji put radio.. Problem je u tome zato sto ga pokrece traktor!!!! Pa bi ga sad prepravio da go pokrece E.motor... Sto se tice mesaone opasno sam se zagrejao da iskoristim sve motore remenice i spirale koje imam da je sklepam,samo jos lim d akupim i da nadjem neko ko ce da ga savije,varenje nije problem..
Sta mislite koje snage bi bio dovoljan motor za njega???
ljudi sta mislite o ovakvoj mesaoni prvi put vidim?