Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Опет питање новајлије: где ви набављате цоловне шрафове и матице? Нешто од кључева сам некако набавио, али све остало је мистерија за мене. Колико сам разумео, IMT трактори користе метричке шрафове. Или грешим?
Colovni vijci i navrtke se mogu sasvim normalno nabaviti ukoliko ti zatrebaju.
Mi imamo Massey Ferguson 65 preko 40 godina i na njemu je sve colovno ali nam nije trebalo praktično ništa do sada. Može i da se ponekad zameni ponešto sa metričkim.
Има их, ал су дупло скупљи.
Не могу баш лако да се замене метричким, већина брезон је 7/16", одговара кључ 18мм.
У Америци, Аустралији и другде су стандардни. Енглези су прешли на метрички систем скоро, дали им је и машинска индустрија прешла на метрички систем не верујем.
Мрзим кад морам да мењам зупчанике на стругу због њиховог навоја .
Ја сам нашао нешто у Пољској, пошто је Ursus 2812 у ствари MF235. Али комуникација са пољацима је очајна. Цена ко цена. Нетреба ми много али треба ми редом. Нећу да купујем одједном пола трактора. Имам и неке навоје које треба да поправим или очистим па немогу да нађем одговарајући алат. Не бих да прерађујем на метрички систем пошто ћу се после збунити и нећу знати шта више да користим а по каталошком броју неће одговарати. Катастрофа. Ако знате коју радњу на релацији Кикинда Нови Сад или Београд, дајте контакт. Унапред захвалан!