Massey Ferguson

Nebi trebao hidrol ako ide i u hidrauliku i u mjenjac , pogotovo ako ima power ili slicno nesto .
Power nema. E sad zasto sam ja isao sa hidrol, posto namena ulje u menjacu da podmazuje i hladi menjac to bi radio i hidrol 68, ali nisam bas siguran kako bi se pumpa ponasala sa traktol 80. Nisam mehanicar i neznam pa ako moze da pojasnite. Traktor do sad nije imao problem ni sa menjac ni sa hidrauliku, isto tako i kipovanje je ok.
 
Ja sam imao taj problem, kod mene je uzrok bila žica koju je kukuruzovina iščupala. Ne znam koja žica, niti sa čega, ne sećam se a nisam ni ja popravljao :D Tako da vidi da li su sve žice na svojim mestima.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
To ide + na onaj prekidač ispod menjača.Mene je to zezalo i ja onda nosio žicu i direktan +dam na tu drugu žicu.Bio negde kontakt zezalo a ja nisam imao vremena da ispratim,posle par meseci počelo da radi normalno.
 
Prvo skini dzek sa mikroprekidaca dole iza mjesta gdje rucica mjenjaca ulazi u okrugli dekl pa nakratko kratko spoji dva izvoda u dzeku . Dok motor radi , i ako ti tad prebaci nasao si kvar.
 
Oce da se desi i elektroventil da zeza,ja sam imao skoro isti problem,probao da vidim dal je oko dzek i zice neki problem,video da nije i prebacio sam na drugi elektroventil i to sad radi,probaj cisto,ja sam tako uradio i vredelo je
 
To u stvari nije elektroventil jer spore brze ne prebacuje preko hidraulike ,nego mehanicki ,tj elektro aktuator da ga tako nazovem pomjeri viljusku.
 
Nazad
Vrh