Zaboravih malo da ga opišem. Traktor je baš veliki, ono glomazan kao tenk, kao da su ga pravili da sa njim idu na proboj fronta u Prvom svjetskom ratu. Kabina je iznenađujuće pregledna i iz nje sa uopšte nema osjećaj da je traktor ogroman. Mjenjač mi se jako svidio, zgodno postavljen na konzolu sa desne strane, jedna ručica mijenja brzine (4) i redukcije (2) a iznad toga je mehanički reverzer. Volan je pomičan i podesiv pa se podigne kada ulaziš u kabinu i namjesti kako vam paše kada sjedete. Sjedište je pneumatsko naravno. Pozitivno sam se iznenadio i koliko je traktor, s obzirom na veličinu, okretan i pregledan. Motor radi fanstastično, jako lijepo pali i rad i vrlo je oštar na gasu. Brzine se mijenjaju savršeno. Jedina mana koju sam mu našao je valjda druk-ležaj, čuje se da bruji, kada se pritisne kvačilo brujanje prestane. Naprijed ima 450kg tegova. Gume su solidne. Traktor je jako suv, nigdje nema da posebno bali ili da curi ulje i nema luftova nigdje. S obzirom na godine, iznenađujuće solidna i udobna mašina. Cijena je 9500 EUR, nisam pregovarao jer trenutno nisam ni mušterija. Vlasnik prodaje i dvoosovinku koja se vidi na slici (čini mi se da je 10 ili 15 tona) te četvorobrazdni ravnjak plug Overum u dobrom stanju.