Massey Ferguson

Jesi zvao Mansa In servis hladnjaka iz Inđije?Donosi čovek iz Laćarka delove, neko će se javiti sa brojem.
Da zvao sam na dva mesta u Indjiju da ne imenujem i jedan od njih mi je trazio 1000 e za remont saca . Mislim i ja da je covek iz Lacarka i cini mi se da se zvao Zeljko , ali neznam dali ima jos neko ko donosi delove po narudzbini .
Na prethodnoj stranici sam postavio broj telefona čoveka iz Mrčajevaca koji nabavlja delove iz Grčke.Ja sam uzeo od njega hladnjak i zadovoljan sam.
Da zvao sam i ovog gospodina ali mi se vec dve nedelje ne javlja pa neznam dali ima ili ne .
Danas odnet hladnjak u KILER u Mladenovac pa cekam da mi odgovori kada ga rasturi , 99% ce moci da se popravi ( tako rece majstor ) a ako ne zamena saca oko 40000 din
Hvala svim ljudima dobre volje , Pozdrav !

Možda je bio na odmoru...mene je greškom zvao preključe...neko iz Laćarka je naručio delove,pa je pobrk'o brojeve telefona.

Odrađen mali servis na 3085...
b4fea1ea387a5e0c16f3800d12ad4be8.jpg

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Jel skidao neko mozda rezervoar goriva na masejima, sto su iza kabine i pod kabini. Meni danas procureo, jel mora kabina da se podize da bi se izvadio il jok?

Moraš podići kabinu bar 10-15 cm.
Takodje moraš pomeriti haubu,da ne zakačiš prednim staklom.
Skinuti od nazad priključke hidraulike da možeš izvući rezervoar.
Ispod palica za brzine imaš kandžu koju moraš raspustiti.
Računaj da je vraćanje nezgodnije.

Raspakovao sam ga juce tako kako si napisao, prostudirao prvo kako sta. I odradio polako, za vracanje predpostavljam da ce biti povuci a bogami ga malo i potegni 😂

Dali je neko radio remont klipova hidraulike na maseyu 36 xxx serije ?
Dali se moraju iseci pa variti ponovo ili ima neka fora da se skine brisac gumica pa osigurac ispod ?
Previse je malo razlike da bih bio osigurac iza brisac gumice .

Требао би бити осигурач на клипњачи цилиндра да се неможе извући ван, мислим да се на тим цилиндрима кроз отвор за довод уља шафцигером тај осигурач скине и онда се изуче клипњача у сваком случају неби се ништа требало резати

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Momo hoćeš reći da nabrekne kada krene da radi tj.rasušile se klipnjače od stajanja kao drvo pa zbog toga curi ulje?Zadihtuju ih prašina i prljavština ali to nije rešenje jer uvek bude umazan traktor.

Mislim da se ukrute gumice na neki nacin. Mozda ce se javiti jos neko ko zna za taj slucaj . Pitajte Kiraja npr . A opet mozda je kod dragana drasticnije . Meni se desavalo na kraju zime ili ljeta da procure i kad krene raditi stane i nema problema .

Aj kada sam prozvan da kažem.Klip volana kada traktor stoji hoće da pusti malo ulja ,sada je radio par dana u tanjiranju ,suv kako treba.Od spremanja do sada samo je jedan ili dva dana bio u prevozu lukovnog semena.
Drastičniji slučaj sam imao na prednjem točku .Procuri semering ,ulje baš uprljalo točak.Pošto je bila polovina spremanja za setvu (2018) ,aj da isteramo do kraja pa ću menjati .Operem taj točak (ružno je izgledao) kad sutra manje curi .Do danas nije menjan ,suv kao barut .Puj,puj da ga ne ureknem.

Da li luftirate povremeno prednji most?Onaj deo gde su trkači nema lufter i kada se odvrne čep za kontrolu ulja baš zna da izleti vazduh sa sve uljem tj.unutra se stvori vakum kroz vreme.

Nazad
Vrh