Massey Ferguson

Mislim da je na "isključenom " tj bez napona na ventilu u normalnoj brzini a sa uključenim ventilom prepolovljena brzina i dobitak na snagi ?

C0scC9c.jpg
[/URL][/IMG]
kod mene kada je prekidac stisnut ili aktiviran ide brze a kada ga iskljucim (da se podigne gore) onda prepolovljene brzine

Mislim da je na "isključenom " tj bez napona na ventilu u normalnoj brzini a sa uključenim ventilom prepolovljena brzina i dobitak na snagi ?

JOK. Multipower radi na principu ubrzanja brzine u kojoj se nalazis. Ako mu je puno u 2. direktnoj... 1. direktna je sporija i snaznija al "mogo bi jos" onda ides 1. s ukljucenim multipowerom. kad mu je s multipowerom puno iskljucis ga i dobijes 1. direktnu.

kod mene jednom drugaru otisao multipover on povadio sve i napravio osovinu uzubio direktno i sada vozi samo u direktne malo je sporiji u transportu a u njivi ide lepo vec 6 ili 7 godina ali ima snage za rezervu radi se o 180 konja

Poslednja izmena:
Taj problem je imao i drugar na svojim 8160 traktorima.On je remont radio u Sr.Mitrovici.Jedna pumpa je koštala 35.000 rsd a druga 45.000 rsd.

JOK. Multipower radi na principu ubrzanja brzine u kojoj se nalazis. Ako mu je puno u 2. direktnoj... 1. direktna je sporija i snaznija al "mogo bi jos" onda ides 1. s ukljucenim multipowerom. kad mu je s multipowerom puno iskljucis ga i dobijes 1. direktnu.

Znam ja to , ali mislim i dalje da sam u pravu . Jedno je šta nam se čini iz kabine , kad je isključeno a kada niej . Pitanje je bilo šta se dešava unutra , znači ako recimo ventil za power ostane bez napona dali je ubrzan ili usporen , tj kada se aktivira ventil dali on ubrzava ili usporava ? Ja mislim da je ventil u osnovnom položaju pod naponom odnosno usporena brzina a oduzimanjem napona se ubrza . Bar je tako sigurno kod mene sa dynashift , biz ikakve funkcije ventila i dynashift mjenjača nalazi se u najbržem dijelu te brzine.

Mislim daj e Momo u pravu,kada sam jesenas radio lamelu na 3080 prilikom rastavljana traktora iskovčo sam žice za kontrolu polovljenja brzina nije reagovo na prekidač.Kad sam spojijo žice traktor je usporavo kada se stisne dugme

Taj problem je imao i drugar na svojim 8160 traktorima.On je remont radio u Sr.Mitrovici.Jedna pumpa je koštala 35.000 rsd a druga 45.000 rsd.

Inace,velika pumpa je menjana kompletna pre 10 godina.Citiram "Maseja moze da vozi i da radi bez problema samo covek koji ce ga uvek drzati cistog kao svoj tanjir-kako spolja,a narocito iznutra"

Mislim daj e Momo u pravu,kada sam jesenas radio lamelu na 3080 prilikom rastavljana traktora iskovčo sam žice za kontrolu polovljenja brzina nije reagovo na prekidač.Kad sam spojijo žice traktor je usporavo kada se stisne dugme

Znaci klasican planetarac kad se blokira/ukoci(ukljucen preko hidraulike) onda uspori, a kad je otkocen/odblokiran(iskljucen) onda je brzi. Imas na videu koji je okacen gore kako rade planetarni reduktori.

Da ne bude zabune kad je planetarni reduktor zakocen/blokiran onda se trose zupcanici u njemu jer se sve vrti , kad je otkocen onda nema trosenja, tako je barem kod famoznog multipovera ili kako se vec zove kod velikih ursusa/zetora i kod upotrebe to kod svih otkaze. Sto ne znaci da je tako kod maseja ako su napravljeni za non-stop rad.

pozdrav
Pa daynasif funcionise isto kao i pover sift cak su i ,kucista cinimi se ista. razlika je u reduktorima i broju lamela,i klipova koji pomeraju sve
Jednom sam prilikom video kada je crkao reduktor izbacen je napolje i umesto njega ubacen zupcanik tako da vise nije bio u funkciji poversift.

ima li neko sliku rasturenog multipovera da se lepo vidi sta je sta ja sam delimicno upucen u te stvari ali voleo bih da neko veoma strucan uz sliku delova prokomentarise o ovom unazad sam video sliku skinutog dela ali ne i kako stoje stvari unutra
hvala :ppozdrav:

Evo ja imam power od John Deera, danas ne radimo svetac.. Ovo je power
slike.php
[/URL][/IMG] kroz njega prolazi osovina na kojoj se nalaze karike koja ide direktno sa zamajca, lamele
slike.php
[/URL][/IMG]. Sa gornje i donje strane powera nalaze se potisne ploce
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG] na koje se stavljaju lamele. Kada se traktor krece osovnom brzinom lamele su lobodne i i okrecu se u slobodnom prostoru. Kada povucem tj. ukljucim hidro-ventim pumpa
slike.php
[/URL][/IMG] salje pritisak na potisne ploce na poweru, ploce pritiscu lamele i traktor ubrzava za te recimo pola brzine..Tako je kod mene na John Deeru. Imam i na Masseyu power, ali ga nisam nikad rasklapao... :ppozdrav:

hvala na ovim slikama malo je jasnije nego do sada :ppozdrav:

ako ima neko ovakve slike od masey fergusona interesuje me dali je bas isto ovako ili ima tu jos nekih stvari mada mislim da je slicno

Neplanski ,danas sam se bavio i mehaničarskim poslom.Jes da sam pomagao i slikao ....
Komšiji je na MF 6180 počeo da izbacuje iz prve brzine .Kada su otvorili deklu sa strane primetili su da se odsukala matica na donjem snopu.
Slike iz ovog posta su izgubljene zbog ukidanja sajta dodaj rs.Mislim da su pokazivale dobar deo menjača pa ih stavljam ponovo.

Neka neko napiše bilo kakav komentar, kako bih mogao da postavim još slika.

Nazad
Vrh