malina na svetskom trzistu je pojeftinila to je sto posto tacna informacija, nismo samo mi nagrabali, prvo su bili na tapetu Chileanci, dosli smo na red i mi a evo i braca Poljaci neznaju sta da rade mogu vam dati linkove njihovih foruma pa se sami uverite u to pa nas kraj je prosle godine imao prosecnu cenu od 112 din pa niko nije bokirao puteve, a tada su prodavali maline mnogo skuplje a gledajuci statistiku unazad ni sledece godine nece biti neke realne cene bavim se malinom vec 11 god imam dobre prinose od 150- 200kg po aru ,ali trba sad da izdrzimo da malio Srba pokci malinjake da Poljaci isto urade ,i Chile da zadesi neka nesreca i eto opet cene od 2.5 eur dok se ove tri stvari ne dese ali u jednoj godini nema nista od bolje cene a sto se tice izbora naravno da ce pozamasna suma novca otici za finansiranje kampanje,ali rok upotrebe zaledjene maline iqf je 2 god nemoraju oni odma da prodaju s obzirom da imaju nabavnu cenu dzaba mora se reci da smo i pomalo sami krivi iz raznoraznih razloga