cunami
Član
Ajde neka ova godina ode u propast za vecinu malinara ali ajde da za sledecu godinu napravimo nesto evo ja imam uticaj recimo da od 90% malinara zatrazim da nepredaju malinu i poslusace me ali da im se javi na vreme da ne zavise samo od maline nego da se okrenu i drugim delatnostima pa kada dodje vreme da daju sramnu cenu nema ni robe pa neka hlade jaja u hladnjacama pa necemo mi biti prvi to CILEANCI vrlo uspesno primenjuju vec nekoliko godina zato se na nama lomi kad se oni dogovore da niko ne predaje malinu to je zakon i posle nama svane maline nema daj iz Srbije nepitaj posto je ( berba 2008 cena max 2.5eur) a kad im daju realnu cenu svi beru i malina koko oces kao berba 2009 prebacili celih 25% a 2010 -2011 losa cena opet manjka, ali za razliku od tada rodilo i kod brace Poljaka mnogo maline kod njih a i kod nas ali maline loseg kvaliteta koji nasi hladnjacari porede sa ovom malinom extra kvaliteta ali to je trziste ali monopolsko i ako se ja pitam kao sto se pitam moj malinjak od 0.20 h trebao bi da i ima maline oko 4 tone a bice obrano samo 2 dosta za mene da izvucem ulozena sredstva i ulozim za narednu godinu to je taman 2 tone ali necu da dam hladnjacaru da zaradi na 4 tone nego samo na dve ,NEKADA U SVOM BEZNADJU NABEREM POLA GAJBICE EXTRA MALINE STANEM PA SAMO GLEDAM, ZGAZIM MALINE( TEK DA KALITET OPRAVDA CENU) I DOSPEM LEPIM MALINAMA OSTALU POLOVINU .
Poslednja izmena od urednika: