Ali udruženje samo po sebi ne stvara nove kvalitete već su presudni ljudi. U našem slučaju je to Bojan Pejić, koji da se nije prihvatio svega toga, pitanje je da li bi ičega bilo. Retki ljudi imaju kvalitete da budu ti koji povuku i ostale i onda zajednicki postignu, da tako kazem 'zavidnu brzinu'. Ali, sujeta pojedinca mora biti zrtvovana, da se radi za zajednicki cilj a onda svaki pojedinac ima vecu korist.
Vladimire, slažem se sa vama....
----------------------------------------------
U redu je što postoje ljudi koji vuku i to je dobro i pohvalno. Nama za udruživanje radi prodaje sveže maline je potreban sistem, oprobani i provereni sled radnji i događaja koji prate proizvod od početka pa do prodaje-predaje robe, da li izvozniku ili partneru u inostranstvu. Tako bi sva udruženja na poznat način mogla da prodaju svoj proizvod - svežu malinu. E onda bi finese ljudi koji predstavljaju udruženje - direktor - menadžer - plaćena osoba - na osnovu svojih kvaliteta, veza i poznanstava doprineli dodatnom profitu i ovaranju novih tržišta.
Nama, da bi se zaradilo više, je potreban brend - ime - reputacija - da se u evropi otimaju za srpsku svežu malinu i da znaju da neće biti prevareni, niti da će im nešto biti podmetnuto...
I ne slažem se da nije važan ukus...
kupio sam na pijaci pola kile maline koja je bila bez ukusa i skoro bez mirisa.... nisam više nikad kupio - zasadio sam svoje... pitanje je da li se on može postići u svežoj malini?...
Samo mislim da nama neće dozvoliti - mi smo 'predodređeni da budemo proizvođači kafe a da kafu ne smemo da pijemo' 'robovi'... evo poljaci se iz petnih žila trude da ne budu samo proizvođači...
Ne mislim da će naši 'zemljaci' iz okruženja da kupuju našu malinu... treba gađati 'elitu' - eto primera next sokova, taj sokić je uz dobru reklamu na dobrom putu bio da bude luksuzna roba u inostranstvu dok ga nije kupila korporacija... a proizveden u Srbiji...
Ipak se pre svaga treba truditi da se zadrži ova proizvodnja, da se unapredi i da se od toga može zaraditi...