MALINA-berba i cena 2016

Cuo sam da je veceras bio sastanak hladnjacara da je dogovorena pocetna cena u Arilju 170 ja sutra berem pa cu videti jel informacija tacna

Pa nama sa polanom na tih 150 ostaje samo da je odmah pokosimo,ako radnika platim 60 din po kilogramu ubrane,tako je bilo prosle god i ako mi je otislo 60 din na obradu,zastitu,djubrivo, zalivanje i gorivo a matematika kaze ga jeste, pa ja radim za radnike a ne oni za mene.........................

ispade da je nabolje da beres za 50 din/kg.... nema nervoze muke rada samo dodjes oberes i uzmes kesh :p 3 clana iz porodice da beru po 100kg dnevno 15000 za jedan dan 10 dana 150000 :)

ispade da je nabolje da beres za 50 din/kg.... nema nervoze muke rada samo dodjes oberes i uzmes kesh :p 3 clana iz porodice da beru po 100kg dnevno 15000 za jedan dan 10 dana 150000 :)
Potpuno se slazem ,ispade da je bolje da ides da beres kod drugoga malinu nego da gajis svoju.Boli te uvo dal ce sneg ,dal ce grad ,dal ce mraz dal je pocela da se susi odes kod drugog pa nek naberes i 80 kg to je 4000 i imas vise nego on .
Ako se pokaze tacna ova cena od 150 to je ravno KATASTROFI

U Macvi je izasla cena od 160 rsd ....neznam koja je dal je MONOPOLSKA ,POLITICKA ,TRZISNA (ponude i potraznje) ...iiii ... samo znam da nije REALNA ....??/

Danas elixsir startovao sa 160 ...juce su na jednom mestu otkuplj. po 200 i otkupili oko 160 gajbi ...danas sa istaknutom cenom ottkup na istom mestu ...samo 6 gajbi...????

Trebalo je da pocnem po malo da berem juce ili danas ...Al sa ovakvom cenom tesko da cu uopste i brati...ako se nesto ne promeni..??? znam da ni sutra necu brati ..i ako pocinje da poneki plod opadaaa ....? Bez obzira sto sam od berbe do sad ulozio 1 900 000 rsd u malinjak i zaduzio se ...? brati po ovako nenormalnoj ceni NEMOGUUU...?

Slike i video pusticu u subotu dok jos po neki plod opadne ...? To ce biti moj nacin borbe protiv monopola....? :sta: :ppozdrav: mozda ce ...?.:cool:?

U Macvi je izasla cena od 160 rsd ....neznam koja je dal je MONOPOLSKA ,POLITICKA ,TRZISNA (ponude i potraznje) ...iiii ... samo znam da nije REALNA ....??/

Danas elixsir startovao sa 160 ...juce su na jednom mestu otkuplj. po 200 i otkupili oko 160 gajbi ...danas sa istaknutom cenom ottkup na istom mestu ...samo 6 gajbi...????

Trebalo je da pocnem po malo da berem juce ili danas ...Al sa ovakvom cenom tesko da cu uopste i brati...ako se nesto ne promeni..??? znam da ni sutra necu brati ..i ako pocinje da poneki plod opadaaa ....? Bez obzira sto sam od berbe do sad ulozio 1 900 000 rsd u malinjak i zaduzio se ...? brati po ovako nenormalnoj ceni NEMOGUUU...?

Slike i video pusticu u subotu dok jos po neki plod opadne ...? To ce biti moj nacin borbe protiv monopola....? :sta: :ppozdrav: mozda ce ...?.:cool:?
ako bude ispod 200 necu predati malinu nego lepo imam 4 zamrzivaca od 500l + komsije i nabijem sve to pa prodajem po malo u komsiluku :p

@marko987 bilo bi lepo da otvoris novu temu oko izrade jedne takve hladnjace, kapaciteta, isplativosti, nacina lagerovanja i kasnije prodaje itd... Mislim da bi 2-3 coveka mogli lako da odrade to a da ih ne kosta puno. Pozdrav, hvala.

Čitao sam cenu maline 2015 godine. Isto su i prošle godine krenula nagađanja oko cene. Ali nije bila cena ovako srozana. Baš me zanima kako su odredili cenu od 160 din. ove godine da bude početna. Da li je tržište poljuljano, da li se pojavio novi igrač na tržištu,čija se privreda oporavila? Sumljam da su sitni igrači izašli sa tom cenom, sigurno se dešava nešto na krupnijem tržištu. Kako li je Poljska krenula sa cenom? Vidim da mnogi pominju Kinu. Kina nemože samo svoje tržište da pokrije a kamoli da izveze. Veliki igrači,tipa strane hladnjače u SRB biju bitku da uđu na Kinesko tržište (da li je to oborilo cenu)?

Nazad
Vrh