Pozdrav svima, da se i ja malo ukljucim, bio sam odsutan jedno vreme zbog poslovnih obeveza ali sad vec imam vise vremena pa cu moci malo da pisem. Vidim da su mnogi nezadovoljni sa cenom, vidim da su mnogi ocekivali da ce cena biti veca sto se nije dogodilo iz vise razloga. Ne bih ulazio u to zasto cena nije puno veca jer ruku na srce i sa 200 din proizvodjaci imaju pristojnu zaradu, samo oni nerealni to nece priznati. Sa druge strane hladnjace se bore svaka na svoj nacin a prve procene kazu da i nije toliki nedostatak robe kako neki vole da potenciraju i uopste kakva se slika stvorila u javnosti. Trenutno srpska malina se izvozi rolend za manje od 2,50 eura i griz za manje od 2 eura, stavise cene su u padu, verovatno sto mnogi sada nude robu jer ne mogu da izdrze finansijski , treba robu platiti a konkurencija je velika. Sta ce se dalje desavati na trzistu to niko ne zna, berba je solidna a kvalitet dobar ne uzimajuci u obzir par kisnih dana kada roba kvalitetom nije zadovoljavala ni 100 a kamoli 200 din. Kao sto sam vec pisao, moje resenje koje sam nudio na pocetku ispostavice se kao najbolje jer jedino tada proizvodjaci nece imati osecaj da neko drugi zaradjuje na njihovoj muci a do tada kako se ko snadje, kao na pijaci i na berzi.