MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo video na nekoj regionalnoj televiziji da je ovu cenu od 204 drzava postigla sa hladnjacarima i da je to to. Prica neki lik iz prijepolja koji je clan asocijacije. Moze li neko da potvrdi ovo???

Sa dva lastara se nabra oko 2.5 kg .ve zute malineee....?

picture-732.jpg

Onda da dajemo za kes. Znam da ima u Arilju za 210,cuo sam negde i za 220 (neprovereno). Pa,ako ne planiraju da dizu vec...

200 dinara u BBasti,verovatno ce tako i ostati. Imam druga koji otkupljuje malinu ovde i tera svojim kamionom u Arilje,nekom Dejanu (cini mi se) za hladnjacu ...(nesto ) Frigo. :) I njegova prica je da 100% cenu barem u ovom kraju formira Stanic iz Arilja.

Hoce li i u Brusu i okolini vratiti na 200,mi smo sada naj nizi koliko vidim,a malina nam je sve bolja i bolja

Trenutna cena 200 din. Veceras na predaji medjutim nagovestavaju pad cene na 180 din.Nadamo se da se to nece desiti ,jer od pocetka berbe cena kod mene je bila 200 .

Napomenuto snizenje opravdavaju popunjenim kapacitetima ,zbog cega su i prestali sa otkupom visnje.

Sa danasnjim danom sam otprilike pobro oko 70% Maline ,rod manji od roda iz 2013 ali otprilike jednak proslogodisnjem.

Svim kolegama Malinarima srecan nastavak berbe. :ppozdrav:

Srecan praznik svima.Sojicu nisam ja udbas da mene interesuju neprijatelji malinarstva,druze ja 2god pratim ovaj forum i nagovaram jos nekoliko ljudi da se prikljuce i da podele svoje znanje ovde sa nama JER MNOGO ZNAJU.Mislim da nije problem ako jedan drugog obidjemo i na licu mesta vidimo sta covek radi u svojim malinama.Tebi cestitam na dobrom rodu sto i zelim svima a ako pozoves dolazim i kod tebe,a ja pozivam sve bez ustrucavanja da dodju kod mene ZIVELI MALINARI

- - - - - - - - - -

Samo drugari moji zabatalismo temu radovi u malinjaku,valjda mnogo drugih obaveza
kolega nismo se razumeli,cisto sam hteo reci da ne treba da se lomis da bi upozno pola i druge kolege.znam kada sam pocinjao sa malinom o nicemu nisam imao pojma,a tad nije bilo neta i onda sam sam skupljo informacije nije mi bilo tesko bilo koga da obidjem,kontaktiram..ucio sam od mnogo njih...vrlo rado nekada da se vidimo popijemo samo da ne preteramo o prici o malini...:ppozdrav:
hladnjacari dosta dobro saradjuju ,mada se zgranem kad cujem sta iza ledja pricaju jedni o drugima jer i medju njima ima ljubomore, zavisti...
inace trenutna proverena informacije je da moravica arilje tjulamin placa 320 din.
tako ko ima tjulamin neka se poveze sa njima i daje po 320 a ne po 200

- - - - - - - - - -

Upravo video na nekoj regionalnoj televiziji da je ovu cenu od 204 drzava postigla sa hladnjacarima i da je to to. Prica neki lik iz prijepolja koji je clan asocijacije. Moze li neko da potvrdi ovo???
da to je bilo na tv forum prepolje,videcemo sta ce se dalje desavati...

ne slazem se

Koliko vidim niko se vise ne zali na cenu,izgleda da je bilo samo vazno da neko nema vecu cenu,nije vazno kolika je.
Veliki POZDRAV za sve kolege,...Izvini XSALE ali ja sam u poruci 21.06 izrazio svoje nezadovoljstvo na obaranje cene kod vas,jer samim tim vi ste najveci gubitnici,sto povlaci i kod nas nizu cenu.U ovom slucaju opet su oni pobednici a svi mi gubitnici.Molim da procitas poruku pod brojem 1506.......Za moj pojam ovo je ne dovoljna cena za sve. Da ne trazim poruku od pre neki dan gde smo Spetsnaz i ja nudili podrsku bilo koje vrste za sve malinare Izvini ako se nismo razumeli s velikim postovanjem

Nema poente komentarisat. Ja sam svoje rekao kada je cena padala. Onakve poruke nisu za ovaj forum jer su ljudi ovde i pokazali i dokazali kolegijalnost i ne vidim poentu prozivanja na ovaj nacin.

Evo sada citam vesti raznih novinskih agencija da je rod maline veci za 7%nego prosle godine,a tolike povrsine ubio grad,velike padavine koje su i donele bolesti malini pa veci rod zar je moguce. Evo kako je lako oboriti cenu....Ja sam nezadovoljan CENOM

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh