MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas u Štrpcu, na Šar Planini pocela berba vec nekoliko dana.... Srpska hladnjaca nezvanicno je izašla sa akontnom cenom od 1,6 eura za Vilamet i 1,7 e za Miker, ona je okrenuta ceni maline u ariljskom kraju. Dok albanski nakupac koji plaća odmah i radi za nekog kupca iz Niša do juče je radio sa cenama od 1,85 eura (225 dinara) za Miker i 1,8 eura (220 dinara) za Vilamet, a danas je podigao cenu na 2 eura (245 dinara) za miker i 1,9 e za vilamet. a evo i malo slika iz mog malinjaka
2jb64jb.jpg
6760ev.jpg
4zz1ht.jpg

Koliko vidim niko se vise ne zali na cenu,izgleda da je bilo samo vazno da neko nema vecu cenu,nije vazno kolika je.
covek lepo rece da je na sar planini 220,neki nakupci su i kod vas placali i 270..sto znaci da su malinu mogli dosta vise platiti.a iz ranih godina iz iskustva i kontakta sa tim ljudima koji imaju malinu preko 1000m nadmorske visine znam koliko bude veca cena kod njih jer se tad kod njih otimaju da se dopune...
a koliko vidim svi su zacutali,a nija necu nista do 7.7. o tom.u gubitku smo i vi i mi...

- - - - - - - - - -

Sojicu, moze li neki kontakt za Tulamin, ja cu imati oko 4000kg...?
informacija je 100% tacna,tj 320 din je tjulamin kod njih
negde sam imao njihov broj ali me mrzi da trazim,ili guglaj ili neka se neko od kolega ko ima njihov broj oglasi

Koliko vidim niko se vise ne zali na cenu,izgleda da je bilo samo vazno da neko nema vecu cenu,nije vazno kolika je.

Ja sam ite -kako NEZADOVOLjAN na cenuuu...!!!! i na 260 rsd .....Neka sam ....ALAVVVV.....?????

Znam samo kakve su MUKE bile ....u ovako nezgodnoj god. .... postici nekakav REZULTAT....... Ako stignem sutra slicic.....?

Da li neko zna kako se krece cena originala? Berba se privodi kraju , posto sam vrsio usluzno zamrzavanje i pakovanje, zanima me da li je neko radio sa originalo???:osmeh:

Minimum 2ookg

Sojicu druze slazem se za cenu od 240din da je ok,svaka cast za tebe i ekipu beraca zelim vam jos vise zdravlja,roda,love i poneku lepu zensku.Cena od 240 zadovoljava prave proizvodjace koji naprave rod od bar 200kg po aru,zato smo tu da se pomazemo oko svega sto je uvezi maline da bar svi uspemo da predjemo tu brojku a i vise.POZDRAV za sve iskrene MALINARE

Da li neko zna kako se krece cena originala? Berba se privodi kraju , posto sam vrsio usluzno zamrzavanje i pakovanje, zanima me da li je neko radio sa originalo???:osmeh:

Ako je vilamet sad ti je 240,pitao sam al nisam ni ja dao. Pa ti barem znas kome smes da das robu bez cene.

- - - - - - - - - -

I to je cena koja je na telefon odradjena.nista dok se ne vidi kakva je

- - - - - - - - - -

A jel znas posto je sveza u kraljevu? 210+10 sto znaci malo za mrzlu

Znaci nije mi realno, samo u hladnjacama niz Rasinu cena 180 i nigde vise...
Svi nas kradu, ali ovi razbijaju. Ali dobro, bar ce sledece godine da voze po novog dzipa, za to uvek ima.
Bravo za Lacka,Raku,Pecica, Mijatovica-svaka cast.

Ako je vilamet sad ti je 240,pitao sam al nisam ni ja dao. Pa ti barem znas kome smes da das robu bez cene.

- - - - - - - - - -

I to je cena koja je na telefon odradjena.nista dok se ne vidi kakva je

- - - - - - - - - -

A jel znas posto je sveza u kraljevu? 210+10 sto znaci malo za mrzlu
Vilamet je.... Hvala na informacijama, da se saceka jos malo, ali nece je oni preplatiti.. :) Kada oduzmem troskove, nece ostati, 200, 210....
Sto znaci da se ni ovo ne isplati ako nemas svoju mini hladnjacu, pozz

Danas na poslu dodjose prijatelji iz Livadja, imaju rodjake iz Strpca i kazu da se taj Siptar prvi put pojavio i placao 1.95E za vilamet cini mi se. Bravo!!! Na Kosmetu se moze i isplati a ovde ljudi muku muce sa hladnjacama.
Ono sto mene zanima, ko je taj Nislija? :)
S jeseni bih trebao sa drugarom da "posumim" 40ak ari vilametom i opasno me brine to sto nigde nema otkupa u Nisu, bar mi nismo culi. I izgleda mi da cemo se prilkjuciti vasoj muci oko cene :)

Ma gde od sinoc, 180 je od pocetka, samo je dva dana bila 200,posle prve kise vraceno na 180 i niko vise ne pominje cenu... Stvarno sramota... svake godine najmanja cena je kod njih ovde.

210 sa tendencijom daljeg rasta,sto znaci da su procene oko sveukupnog prinosa i kolicine po svemu sudeci omanule

Kvalitet dobar

Poslednja izmena:
Ljudi nemojte da se čudite za ovogodišnji rod, nije svugde grad padao. U mom kraju ove godine je veći rod za nekih 40%, prvenstveno zbog proširenja zasada, pa tek onda zbog boljeg prinosa po jedinici površine.

Pozdrav. U gornjem Dragacevu cena na terenu 197 u hladnjaci skuplja od 7 do 10 dinara u zavisnosti od hladnjace. Za kes placaju 200 dinara.

U malinjaku život teče,berem maline jutro-veče. Red dugačak kao pruga,šaltam gajbu prva-druga. Teško mi je gajbe vući mili Bože kad ću kući!?

180 rasina+prevoz 10-15. 210 kv +10, v.banja 200 . Arilje se izborilo da opet ima jacu cenu. Tj jednaku i sad je svima 200ok Da crkne komsiji krava sjebase sabacke proizvodjace

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh