MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala komsiniceee :ppozdrav:::novac::

Taso ...zemoooo ...ragbi utakmica se zaigravaaaa.....?
:ppozdrav: Svim vredniiiim malinarima ::novac::::vino::

Onako u prolazu bi pozdravio i LANJSKE SNEGOVEEE.....? u kojoj li su misjoj rupi sadaaa...? Polako se uvodi nekakav REEED.

Pozdrrav i za malinare iz svih krajeva..... strpite seee .... nece ni kod Vas biti losija cena od nasih cena ....? Ne dozvolite da Vas pezpotrebno ............??

Pa tako i treba da bude......pravi malinari su iskusni,strpljivi i ne barataju glupostima.....Ma i ja pozdravljam sve malinare....:ppozdrav:.......i zelim im sto vise::novac::..zelembaca,crvendaca i i iiiiiiii jos...
Pozdrav....i za sve one prave i ozbiljne otkupljivace,i hladnjacare........

Kod mene tek poneka zrela....

E ovo volim da cujem ividim,kolegijalnost na nivou.A ovaj put hladnjacari mogu samo da citaju.Najgore je to sto gurnu otkupljivace ispred sa nekim obecanjima a oni se smeskaju,e ta epizoda mora da se zavrsi

Samo da znate da one krvopije prate forum vise nego mi. Sto vise naroda ubedite da malinu vozi na stranu,a od sledece godine moramo edukovati ljude da prave hladnjace mora da se krene sa edukacijom u jednom trenutku i da se slomi ovaj monopol.

- - - - - - - - - -

racunaj samo da imas 3 i po sata voznje do tamo

Potvrda o registrovanom domacinstvu je dovoljna za transport. Odrediste nam je kvantas i to je sve sto njih moze da zanima. Nemaju pravo da vas zaustavljaju da bi vas vratili nazad. Niko nema pravo da vam zabrani kretanje jer je to ozbiljan preksaj pa i krivicno delo. Vozila vam moraju biti maksimalno ispravna jer ce policija pokusati na tu kartu da vas zaustavi i to je jedini nacin na koji i moze sve ostalo je nezakonito. POSTO SAM SAZNAO DA HLADNJACARI PRATE OVAJ FORUM I TO MASOVNO JEDNO OBAVESTENJE ZA NJIH. UZELI STE PARE PROSLE GODINE I TO DOBRE PARE. PLATITE REALNO OVE GODINE MALINU ILI JE SE NECETE NAGLEDATI U BUDUCNOSTI. IMA MESTA ZA ZARADU I ZA VAS I ZA NAS PA VI VIDITE KAKO CETE.

- - - - - - - - - -

Jbg ljudi kupe po 200 prodaju po 250. Neka uzmu 2tone dnevno to im je 100000 za dan. Ariljci bolje vi zakupite kombi za 10000 vas par i uzmite po tih 30000 nego da dajte njima. Ali naravno to je na vama

Jel prate? Tempo okolina trstenika mi duguje 200 kutija,kese i 72kg dz kupine a hladnjaca u okolini kraljeva verovatno izgubili br. Racuna

Ma ekstra je kad bi svi mogli da teramo malinu po celoj Srbiji kako su to neke kolege zamislile.Al dal ce da ti prime malinu sa registrovanim domacinstvom iz Arilja, Pozege i td i kakav kvalitet te maline ce da bude tamo kada stigne i zasto bi neko otkupio tu malinu kada ima svoje otkupljivace i predstavnike u ovim krajevima i svejedno dolazi ta malina kod njega samo u zamrznutom stanju.To sto kolega Spetsnas pise je prica za malu decu to je vec nekoliko nas probalo jos pre 3 godine.To je sve mafija nema tu mesta za proizvodjaca.Meni je drago sto ima i otkupljivaca koji placaju kesom vise ili isto sto ce na kraju platiti hladnjacari ovde.Prosle godine neki iz sece reke su placali po 200dinara na ruke a meni je bilo daleko da teram tamo a jel dobio neko od hladnjacara tu cenu ovde u nasem kraju?I tip iz Arilja je placao po 200 isto.Ima li ko da je davao njima i kakvo su iskustvo imali nek napisu.

Videcemo da li prica za malu decu. Kad probam cu ti kazem,a ti mi nesto nisi aktivan od 2013. Za skoro dve i po gosine 10 poruka????

Al zato ko moze da napravi mini hladnjacu je zavrsio posao za ceo zivot.Za sebe naravno, al ne mozemo mi svi imati hladnjace.Kada bi bili slozni pa samo 10 dana ni kilo predati u hladnjacu.Ali svi proizvodjaci iz ovog kraja onda bi oni videli sta se desava pa bi formirali jednake cene.Kolege ujedinimo se!

Nema od ujedinjenja nista jer narod nema sta da jede ako ne preda malinu. Otkinucemo im koliko toliko sto vise to bolje. Njima je najisplativije da kupe svezu malinu svima zato i moze da se proda bilo gde ali koliko sam video nece niko da pokusava da ulece u drugu opstinu plase se

Samo da znate da one krvopije prate forum vise nego mi. Sto vise naroda ubedite da malinu vozi na stranu,a od sledece godine moramo edukovati ljude da prave hladnjace mora da se krene sa edukacijom u jednom trenutku i da se slomi ovaj monopol.

- - - - - - - - - -

racunaj samo da imas 3 i po sata voznje do tamo

Pa zato i sluzi i ovaj forum,da ljudi razmene misljenja i iskustva....
svako organizovanje da se smanji totalna zavist od hladnjacara (bar u lokalu) je dobro dosla,......ALIIII nemogu opet svi imati hladnjacu,......pitanje sa mnogo odgovora.
Mislim da opet saradnje sa POSTENIM velikim igracima mora biti.......

A sto se tice prevoza maline za Sabac....nije to bas tako jednostavno ,......male kolicine npr. u putnickom autu je smesno.....pa onda jos dosta faktora....dalek i los put.vreme putovanja,amortizacija,policija....jbg.jos svasta tu ima........ili udruzite vece kolicine sa vecim prevozom...
A najbolje bi bilo da vasi hladnjacari koliko toliko isprate cenu

Ma ekstra je kad bi svi mogli da teramo malinu po celoj Srbiji kako su to neke kolege zamislile.Al dal ce da ti prime malinu sa registrovanim domacinstvom iz Arilja, Pozege i td i kakav kvalitet te maline ce da bude tamo kada stigne i zasto bi neko otkupio tu malinu kada ima svoje otkupljivace i predstavnike u ovim krajevima i svejedno dolazi ta malina kod njega samo u zamrznutom stanju.To sto kolega Spetsnas pise je prica za malu decu to je vec nekoliko nas probalo jos pre 3 godine.To je sve mafija nema tu mesta za proizvodjaca.Meni je drago sto ima i otkupljivaca koji placaju kesom vise ili isto sto ce na kraju platiti hladnjacari ovde.Prosle godine neki iz sece reke su placali po 200dinara na ruke a meni je bilo daleko da teram tamo a jel dobio neko od hladnjacara tu cenu ovde u nasem kraju?I tip iz Arilja je placao po 200 isto.Ima li ko da je davao njima i kakvo su iskustvo imali nek napisu.

Zemljak procitaj 2 strane u nazad otkupljivaci su ovde na forumu vise puta naglasili koja je trenutna cena i da nije bitno odakle je malina...

Ja sam ubedjen da nece ostati ta cena na 170 din,naravno nece biti ni kao u Sapcu,ali ispod 200 neverujem da ce biti manje....samo moze da ide gore...

Prosle godine na ovoj temi ispisano svega 48 strana ,a ove godine evo tek pocetak sezone pa vec 69 strana

Steta sto ljudi iz Sapca ne mogu da dodju ovde da otkupljuju silu maline bi uzeli ali kad nasi lopovi ne daju da dodju u Arilje.Prosle god jedan Sapcanin uspeo je da dodje i otkupljivao jedno vece drugo ga oterali

evo osecina 260din. ja da stavim u moj auto 200kg maline i da je oteram tamo to mi je 18000 preko cene kod mene ako i bude 170. 3000 mi je gorivo ja sam DNEVNO DOBAR 15000. Ma ima da teram ako treba i po 200kg svaki dan meni je 15 hiljadarki dnevno dovoljan razlog

evo osecina 260din. ja da stavim u moj auto 200kg maline i da je oteram tamo to mi je 18000 preko cene kod mene ako i bude 170. 3000 mi je gorivo ja sam DNEVNO DOBAR 15000. Ma ima da teram ako treba i po 200kg svaki dan meni je 15 hiljadarki dnevno dovoljan razlog

Momce

Poznavalac prilika,je malo luckast covek,ALIIIIII,UPRAVU covek.......organizujmo sebe.....
hajd organizuj ,udruzi vise proizvodjaca za bilo sta i bilo gde.......pa cak i za prevoz do sapca za tih 255 rsd
Ja sam uvek u bransi proizvodjaca ALIIII nisam u funkciji EXTREMA,
LJUDI.....DOZOVIMO SE PAMETI
Malinarim 27 god.STO VISE TO BOLJE......
ALI.......Ne zelim da stvaram konfuziju,jer malina je mnogima kao pupcana vrpca.....(ZIVOT PORODICE),Realnost je surovi kapitalizam.....pitanje je kolika sluga zelis da mu budes...???????
Zato pozivam na smirenost,konstruktivnost,uzdrzanost emocija........nadam se BOLJEM za sve nas.....I BICE BOLJE,.....VERUJTE U TOO

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh