poznavalac_prilika
Banned
Ljudi su nepoverljivi zato sto takvih primera udruzivanja kod nas nema,bar ja nisam cuo da ima.
Sigurno je da bi lezernije usli u svu ovu pricu da kod nas postoji neki konkretan primer,ovako tesko...
Ljudi ocekuju nekakve garancije,a ne lepe price,a ovamo posle propast.
Garancija su ljudi koji ulazu u udruzenje kroz svoju robu, mora se uraditi statut koji bi definisao pravila igre kako bi se znalo ko sta radi. Zadrugari cine i upravni odbor koji donosi odluke o sklapanju ili ne sklapanju ugovora koji menadzer predlozi a menadzer je taj koji ce se potruditi da obezbedi sto kvalitetnije i bolje kupce a cak i garancije, akreditive od pojedinih kupaca. (vecina kupaca na zapadu ne izdaje garancije za preuzetu robu vec rade na bazi ugovora i poverenja koji su zadobili radeci duzi niz godina na trzistu, u ove kupce ne spada austrijanac koji je jednom davno u Beogradu potpisao jedan ogroman ugovor o izvozu malina)
Ovakva udruzenja (rade izvoz jabuke za rusiju) vec postoje u srbiji samo ja ne bih da ih reklamiram, posluju uspesno.... Tacno je da ne postoji nijedno udruzenje proizvodjaca koje se bavi izvozom jagodicastog voca.
- - - - - - - - - -
@Poznavalac
Opet prazna prica bez konkretntnih cinjenica
Navedi mi tri hladnjace koje su propale u poslednjih 20 godina u Rasinskom okrugu ili nemoj vise da mi se obracas,jer sve drugo je prazna prica i nepotrebna retorika
Ako si nekome pomogao na ovom forumu pozivam ga da to javno kaze
Ako se ne javi niko mislim da ces imati trunku dostojanstva i da ces se makar kao covek povuci
Video sam nekoliko poruka gde te ljudi mole i preklinju da se povuces odavde,a ti jednostavno zloupotrebljavas pravila foruma i spamujes temu
Posto sve znate, verovatno cete u buducnosti otvoriti hladnjacu i ostvariti veliki uspeh. Ne bih navodio imena javno na forumu, iz mojih postova ste videli da retko kada iznosim javno imena ljudi ili firmi jer smatram da to nije fer i posteno jer forum je javan i moze ga citati svako a ja svoj dignitet ipak cuvam i postujem a isto ocekujem i od drugih ljudi. To sto neko ne razume pravila foruma i pise da ja odem sa istog ne shvatam kao nesto strasno, mozda i meni ne svidja vase pisanje ali ja necu reci da odete jer forum i sluzi upravo za to da ljudi razlicitih razmisljanja iznesu svoje stavove i ideje.
Ja pisem otvoreno, bez uvijanja i predrasuda, posedujem odlicne informacije koje cesto podelim sa forumom, informacije su "insajderske" ceto dobijene od mojih licnih kontakata i prijatelja od ljudi koji se izvozom voca bave jako jako dugo i koji poznaju kompletnu problematiku. Takodje posedujem odicnu bazu klijenata iz Evrope i sveta sa kojima radim godinama na obostrano zadovoljstvo.
- - - - - - - - - -
Nemoj vise nista PISATIIII MOOOLIMTEEEE...!
Istina je surova ali jedina prava!!!!